• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Dobro došli, Gost
Kliknite na dugme Ulaz (gore desno) da biste koristili Limundo Cafe.


Pretraga foruma

(Napredna pretraga)

Statistika foruma
» Članova: 8.222
» Najnoviji član: vaxlicimur
» Tema foruma: 871
» Poruke foruma: 63.437

Kompletna statistika

Online članova
Trenutno je 61 članova online.
» 0 Član(ova) | 61 Gost(iju)

Poslednje teme
Dozvoljeno i nedozvoljeno...
by LiMuBaj
pre 9 h
Ocenjivanje
by sdrII
09:22
Problem sa prodavcem
by sdrII
09:14
Gde mi je predmet?
by LiMuBaj
24.04.2019 19:16
Problem - Pretraga na Lim...
by plavimorfo
24.04.2019 10:18
za limundo TIM
by sdrII
22.04.2019 22:11
Zašto...
by sasacv68
21.04.2019 08:23
Ljudi! Vaskrsao Jovan Jov...
by Orba
19.04.2019 20:23
Clanovi sa puno negativni...
by serjoza
17.04.2019 21:24

 
  Problem sa prodavcem
Poslato od: dachaf - 24.04.2019 22:52 - Forum: Kupovina - Odgovora (3)

Pokušaću da što kraće i konkretnije opišem situaciju. Dana 20.04.2019. sam izlicitirao predmet za određenu sumu. Kako se prodavcu verovatno ne dopada suma za koju je predmet izlicitiran, a mene nije mrzelo da malo istražim, dao je sebi pravo da taj isti predmet oglasi na drugom sajtu, a ovde maksimalno izbegava svaki kontakt, ne odgovora na poruke, čak se nije ni logovao više na limundo od pomenutog dana, niti na bilo koji drugi način obavestio nas o novonastaloj situaciji... Isti problem sa istom osobom ima još najmanje jedan limundovac koji je u istom periodu izlicitirao drugi predmet, a koji je takođe oglašen na konkurentskom sajtu i kome se takođe verovatno ne javlja... Šta raditi u ovoj situaciji? Interesuje me da li prodavac ima pravo da mene oceni negativnom ocenom, ukoliko ja kao kupac prvo ocenim njega negativnom ocenom iz iznad navedenih razloga? Ne želim da dobijem negativnu ocenu na profilu, pogotovu kada apsolutno nisam kriv. Šta i kako dalje?

Štampaj ovaj članak

  Gde mi je predmet?
Poslato od: serjoza - 20.04.2019 22:56 - Forum: Prodaja - Odgovora (5)

Evo šta je:
Aukcija, bila, prošla, kupac se ne javlja i ja napravim sledeće:
Ponovo pokrenem istu aukciju i dam kupcu negativnu. Ponovo pokrenem na dugme aktiviraj iz "prodati".
I sad te ZAVRŠENE aukcije nigde više nema - ni u prodati ni u neprodati. Imam u aktivnim (sutra kreće), ali ja tu nemam tok aukcije pa tako ni pobednika, ni postignutu cenu...
'el to tako treba i zašto?
I ima li IKO u tom develpersko dizajnerskom trustu mozgova Limundo grada ko KORISTI LIMUNDO ili bar simulira da ga koristi?

Štampaj ovaj članak

  Ljudi! Vaskrsao Jovan Jovanović Zmaj. : )
Poslato od: Orba - 19.04.2019 20:06 - Forum: Zanimljivosti - Odgovora (2)

Prvo da se predstavim. Zovem se Orba. Međutim, ono što je za ovu priču važnije jeste da sam kolekcionar. Skupljam razglednice i pisma.

Nedavno sam imao problem sa poštom i nekom ne isporučenom pošiljkom. Ispričam ja to ženi a na to će ona da sam baš kurate sreće i kako stalno bivam akter nekih neverovatnih spleta okolnosti. Nisam baš shvatao šta je htela da kaže sve dok me nije podsetila da sam takođe nedavno imao vrlo sličnu situaciju. Evo šta se dogodilo.

Kolekcionari često šalju pisma na nepostojeće adrese kako bi im se ta pisma vratila. Ono što je interesantno u vezi sa tim pismima jeste sama činjenica da su, kako se to kaže, "putovala" dva puta i da imaju više pečata. U tom cilju kolekcionari po ličnom izboru biraju destinacije. Najseverinu poštansku stanicu na svetu, najjužniju, nedavno posećena mesta, glavne gradove itd. Uglavnom, pisma se adresiraju tako da budu simbolična. Ili imaju veze sa datumom slanja ili imaju neko drugo značenje. Recimo, u Americi je osamdesetih godina bilo popularno poslati takvo pismo na dan smrti Elvisa Prislija. Zašto? Zato što na takvim pismima piše "Return to sender" što je naslov njegovog velikog hita. 

Evo jednog sličnog pisma.

Želeći da ćerki pokažem kako moje kolekcionarstvo može da bude zanimljivo kažem joj za ovu zanimljivost. Njoj se ova fora svidi pa i ona pošalje pismo. Ali! Da bi bilo interesantnije i ona napiše simboličnu adresu. Smislila je da pismo pošalje Jovanu Jovanoviću Zmaju.

Prođe neko vreme a pismo nikako da se vrati. Odem na sajt pošte, ukucam broj pošiljke kad imam šta da vidim. Vaskrso Zmaj. Ludilo.

Tu je slika potvrde a i print skrin stranice sajta. Sutra pokrećem potražnicu. Obaveštavaću vas o razvoju situacije. A pravo da vam kažem voleo bih da ga upoznam i vidim dal još uvek nosi brkove.

Štampaj ovaj članak

  Zašto...
Poslato od: Orba - 18.04.2019 20:45 - Forum: Ostalo - Odgovora (19)

...Limundo neće/ne želi/ne može da natera prodava i ujedno pošiljaoca da pokrene potranžicu?

Štampaj ovaj članak

  LAGER na AUKCIJI - izmena
Poslato od: serjoza - 15.04.2019 14:49 - Forum: Prodaja - Odgovora (2)

Evo šta je - ne može se menjati stanje lagera na takućoj aukciji sa kupi odmah opcijom. Da li to tako treba ili je propust?
Ako tako treba - zašto tako treba - na fiksnim cenama je izmena lagera moguća, zašto nije i na aukcijama?
I pri tom mislim na izmene u oba smera - i smanjivanje i povećavanje.

Štampaj ovaj članak

  Kako dokazati da niste primili pošiljku.
Poslato od: Orba - 09.04.2019 21:03 - Forum: Kupovina - Odgovora (1)

Imam problem koji nije moguće rešiti te utehu tražim u tome što ovo nekome moram da ispričam. Evo o čemu se radi.
 
Pre par dana na Limundu sam kupio nekoliko predmeta. U dogovoru sa prodavcem plaćam i predmete i poštarinu za vrednosnu pošiljku želeći da eliminišem mogućnost gubljenja. Prođe par dana a pošta nikako da stigne. Odem na sajtu pošte, ukucam broj pošiljke i tamo pročitam da mi je pošiljka uručena. Ja sam pri tom siguran da tu pošiljku nisam primio.
 
E tu nastaje problem. Jedino čime mogu da dokažem da pošiljku nisam primio jeste da dobijem na uvid deponovani potpis koji je pri uručenju obavezan. Raspitao sam se u pošti gde su mi rekli da ne postoji procedura po kojoj taj potpis mogu da vidim. Jedino što je moguće uraditi jeste da pošiljalac zatraži da se za pošiljkom pokrene takozvana potražnica. Međutim, dodali su i to da će potražnica rezultirati istim onim informacija koji se o toj pošiljci mogu pročitam na sajtu pošte te da potražnica takođe ne podrazumeva kopiju potpisa primaoca. Princip – kadija te tuži, kadija ti sudi. Jedini moj dokaz protiv pošte nalazi se kod njih.
 
Sve u svemu počinjem da bivam svesan kako preda mnom stoji nerešiv problem. Platio sam predmete, pošta pošiljku tretira kao isporučenu, ne mogu da proverim potpis primaoca, nemam potvrdu o pošiljci (jer nisam pošiljalac već primalac) kojom bih mogao pa pokrenem barem utešnu proceduru potražnice. Na moju žalost ni prodavac nije ispao baš fer. Odbija da prihvati ovu neobičnu situaciju iako sam se odmah izjasnio kao neko čija molba da mi pomogne nije inspirisan novcem te da mu ga ni ne tražim. Čak je odbio da mi opiše koverat kako bih eventualno negde mogao da ga prepoznam.
 
Da li pri tom treba da kažem kako me novac stvarno ne interesuje i kako mi je samo krivo predmeta koje nisam dobio jer mi je do njih baš stalo. U pitanju su predmeti iz kategorije "Kolekcionarstvo" pa sad možete predpostaviti koliko mi ih je žao.
 
Šta da vam kažem. Ostao sam bez aduta pa sam odlučio da odustanem. Ipak, ako neko ima dobar predlog raspoložen sam da ga čujem.

Štampaj ovaj članak

  Najnovije i najskorije, ali i najpovoljnije?
Poslato od: serjoza - 03.04.2019 22:48 - Forum: Kupovina - Odgovora (2)

Ja ovo stvarno ne razumem i molio bih da mi se objasni. Kako može biti najnovije, a ističe za 31 sekundu? Koji je kriterijum tu sad stariji – najpovoljnije, najnovije ili po isteku najskorije...
U čemu je stvar?

[Slika: vFmqOym.jpg]

Štampaj ovaj članak

  Prebacivanje sa Limunda na Kupindo.
Poslato od: serjoza - 02.04.2019 23:30 - Forum: Ideje i predlozi - Odgovora (2)

Bilo bi odlično kad bih mogao svoje neprodate predmete sa Limunda da nekako automatski u par klikova prebacim na Kupindo.

Štampaj ovaj članak

  Koji je rok za reklamaciju na LiK?
Poslato od: serjoza - 21.03.2019 18:26 - Forum: Kupovina - Odgovora (9)

Dakle pitanje iz naslova - koji je rok da kupac uloži odnosno traži reklamaciju?
ja znam koliki je bio, ali malopre pretrčah pomoć, uslove, uputstva i ostalo i - ili nejma ili ja n'umem da najdem.
Pa da pitam - da li je to izbačeno iz pravila ili sam ja glup?
I ko mi kaže odgovor a da ne da link GDE to PIŠE u pravilima  - da se notira da je glup. Big smile
Ko mi napiše da je bilo 15 dana od kupovine da se notira da je smarač i štreber.  LOL
Osim ako nije neko iz uprave pa da zna da je namerno izbačeno iz pravila pa mu ne treba link.
Fala lepo.

Štampaj ovaj članak

  za limundo TIM
Poslato od: ivap - 18.03.2019 22:03 - Forum: Ideje i predlozi - Odgovora (6)

uposlednje vreme se desava da prilikom pretrazivanja stranica naprimer tehnika idem sa vrha stranice na dole i 
naprimer zelim da pogledam aukciju na stranici koja je 28 po redu normalno udem da se upoznam sa detaljima i 
prilikom vracanja na predhodnu stranicu znaci aukcije umesto da me stranica vrati na predmet koji je 28 po redu ona me vrati na pocetak te iste stranice na prvi predmet......
i sad ja opet moram da okrecem tockic na misu da bi dosao do kraja stranice da mogu da predem na sledecu.......
neznam dali sam bio jasan ali molim limundo tim za pomoc jer ta pojava pocinje da smara i nervira pa prekinem sa pretragom i izgubim interesovanje

Hmm Hmm Hmm    Pravila  Undecided
p.s.  na kupindu te pojave nema ako udes na 28 predmet na njega se i vratis i nastavljas dakje a ne sa pocetka stranice pa gledas opet sve ponovo

Štampaj ovaj članak