• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Garancija na kupljene predmete na Limundu i Kupindu
#61
(28.02.2015 00:24)jugana Piše: Ja sad nesto ne kapiram, ako prodaje marke, valjda zna nekoga od koga moze da dobavi garanciju, odnosno potvrdu o autenticnosti? Ili je marku nasao kod bake u fioci, pa mu se cini da bi mogla da kosta 170 evrica?

Može da nabavi atest ali najbliže je u Nemačkoj, još i da plati atest izaći će ga još dodatnih oko 100 evrića, a možda mu se ne posreći (ako je falsifikat) onda samo plaća oko 20 evrića.. Smile
 
Citiraj
#62
Ja sam svojevremeno imao jedan zahtev ka LT za povracaj provizije - u pitanju je bilo prihvaranje reklamacije i po tom osnovu sam trazio i dobio povracaj. Nije bio neki iznos u pitanju, vec vise princip, da te LT primorava da prihvatis reklamaciju, a da do kupoprodaje realno nije doslo - pa ne bi trebalo ni da naplate proviziju u takvom slucaju. To je moje jedino iskustvo sa vracanjem provizije, po zahtevu.

[Slika: 33a856t.jpg]

[Slika: 2n9dg5x.jpg]

Ovo prvo iznad je, kao sto se i vidi, refundacija zbog negativne, a drugo povracaj po mom zahtevu. Vidi se i razlika u obrazlozenju.

Ipak, kao sto sam i citirao u predhodnom postu:  Limundo d.o.o. ima pravo da odbije refundaciju u vezi sa zaključenjem konkretnog ugovora - tako da ne mora da znaci da ce svaki zahtev prihvatiti - verovatno zavisi od konkretne situacije.
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
#63
(28.02.2015 00:25)sasacv68 Piše: Nisam siguran da LT , po zahtevu prodavca,  uvek odobrava refundaciju-povracaj provizije , evo sta kaze pravilnik:
˝10.5. Refundiranje naknade
Ukoliko kupac odustane od kupovine, ne želi da preuzme predmet, ne prihvata uslove koje je prodavac naveo u opisu ponude ili na drugi način skrivi raskid ugovora, prodavac ima pravo da zahteva refundaciju provizije koja je obračunata u skladu sa Cenovnikom, a u vezi sa zaključenjem konkretnog ugovora.

Ako prodavac i kupac sporazumno raskinu ugovor ili do raskida ugovora dođe iz drugih razloga koji ovde nisu navedeni, Limundo d.o.o. ima pravo da odbije refundaciju u vezi sa zaključenjem konkretnog ugovora.˝

Tako da mislim, da ipak, za ovaj konkretan slucaj, LT treba da da tumacenje - kako ce tretirati tu transakciju, pogotovu, obzirom na visinu provizije.

Ako se ispostavi da marka nije okej onda jedino da ja odustanem od kupovine i po tački 10.5 Kupindo refundira proviziju prodavcu... tačka
 
Citiraj
#64
To da odustanes, mislim da podrazumeva - da ces dobiti negatvinu - pa na taj nacin prodavac refundira proviziju - stav prvi.

Dogovor - sporazumni raskid je u drugom stavu - tako da to zahteva saglasnost LT za povracaj provizije.
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
#65
Prodavac je taj koji treba da razmislja u ovoj situaciji.
Ako je vec dao dobru cenu, onda ne moze da ne stoji iza toga da nije original.
 
Citiraj
#66
(28.02.2015 00:52)sasacv68 Piše: To da odustanes, mislim da podrazumeva  - da ces dobiti negatvinu - pa na taj nacin prodavac refundira proviziju - stav prvi.

Dogovor - sporazumni raskid je u drugom stavu - tako da to  zahteva saglasnost LT za povracaj provizije.

Ja sam imao isti slučaj samo u obrnutom smeru, nije bilo preko LC-a nego preko banke, uglavnom i da kupac odustane iz bilo kog razloga negativna mu se skida, jer po zakonu reklamacija ne mora da bude obrazložena može biti i samo hir ne možeš ništa osim da prihvatiš.

(28.02.2015 00:56)Vesic1 Piše: Prodavac je taj koji treba da razmislja u ovoj situaciji.
Ako je vec dao dobru cenu, onda ne moze da ne stoji iza toga da nije original.

Hihi
Svi će da tvrde da je okej dok se ne dokaže suprotno, čak možeš i sam biti ubedjen da je okej a ono se ispostavi drugo. Smile
Uglavnom tražio sam druge bolje slike i nadam se da će ih obezbediti, ako slike budu u odredjenoj rezoluciji kako sam tražio meni će to biti dovoljan dokaz dali jeste ili nije.
 
Citiraj
#67
Deqi, evo Serjoza ima post koji bi na ovo mogao da s e odnosi u temi... prebacen u novu temu Reklamacije:
"Ima i za to rešenje - daj mu negativnu i napiši da je došao, pogledao predmet i odustao. Kad daš negativnu - vratiće ti proviziju. A posle će njemu obrisati negativnu ako bude tražio. Opširnije: http://cafe.limundo.com/thread-44-post-2...l#pid23627"
 
Citiraj
#68
zanimljiva tema

ja bih samo dodao da ako je prodavac NAPISAO garancija 3 meseca onda to nije usmena garancija vec pismena zato sto je napisana, usmena garancija je ona koja nije napisana vec izrecena usmeno sa ustima i jezikom bez pisanog traga

jer kao dokaz te pismene garancije mozete da snimite ekran gde se vidi koliko pise garancija jer se aukcije arhiviraju posle 5 meseci a poruke nakon 60 dana

ili jednostavno zabraniti da se kupci obmanjuju jer ima clanova koji pisu i garancija 10 godina sto je stavljanje kupca u zabludu

e sad ako prodavac ima overen jos vazeci garantni list kod koga je ta garancija jos primenjiva to je druga prica , mada ja sam vidjao aukcije gde je na telefonu razbijen ekran a prodavac navodi da je garancija 2 godine ali nekaze da kad je razbijen ekran niko zivi nece uvaziti tu reklamaciju iako je u pisanoj formi sto je opet prevara kupca pa dokle vise ?

ili zamislite sledeci primer ja snimim audio reklamu i dam da se emituje na radiju i kazem kupujte kod LiMuBaj-a i kazem garancija je 6 meseci iako je ta reklama audio tj usmena ona je u stvari pismena jer je audio NAPISANA tj zapisana i javno emitovana a sve sto je oveca javno mora da se ispuni ili snosis posledice na sudu...
 
Citiraj
#69
Pozdrav! Imam pitanje. Pre dve nedelje sam kupio laptop i odpocetka je bilo problema pri paljenju, mislio sam da nije nista ozbiljno ali sam ga odneo kod majstora i najverovatnije je graficka(sto znaci da vise ne radi jer je povezana sa procesorom). To se nije dogodilo mojom krivicom, kakva ja prava sad tu imam?
 
Citiraj
#70
@J.V
Dobar dan, samo kopirajte ovu poruku iznad i pošaljite je kolegama na https://www.kupindo.com/Kontakt
Proveriće ceo slučaj.
Pozdrav!
Experientia docet.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)