• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iskustva sa Limundo Cash-om
#1
Ovde ćemo deliti iskustva sa Limundo cash načinom plaćanja.
 
Citiraj
#2
(09.01.2018, 00:21)sasacv68 Piše:
(09.01.2018, 00:02)serjoza Piše: I da dodam - aktivacija JEDNOG kupljenog predmeta se može obaviti uplatom, ali I AKTIVACIJOM na dugme - koliko ja razumem.

Pa vidis da ne razumes !

Ne postoji dugme za aktivaciju pojedinacno kupljenog predmeta - aktivira se samo i iskljucivo uplatom !

Ako je vise predmeta kupljeno od istog prodavca  - onda se LC aktivira na dugme, za grupno placanje - a onda mozda mozes placati i jedan po jedan - to ne znam i nisam probao.

Pa izvini, ali ja sam se vodio onim iz Pomoći - koliko vidim ti si probao jedan od 3 moguća načina aktiviranja LC - jesi li probao SVE pa znaš pouzdano da ni jedan ne radi? A i sam si napisao između ostalog " vec je dovoljno da se samo uplati " - to implicira da postoji i drugi način - koji bi bio - aktivacija.
Jesi li probao na sva tri načina iz Pomoći da aktiviraš LC?
 
Citiraj
#3
(08.01.2018, 22:13)sasacv68 Piše: NIsam bas skoro placao putem LC ...

Malo je konfuzno ovo sada da se pri pojedinacnoj kupovini ne aktivira placanje LC-om, vec je dovoljno da se samo uplati ! Postoji link, pored predmeta koji smo kupili - "Plati putem LC" koji je neaktivan i ocigledno sluzi samo kao obavestenje (paznja - ne nalazi se na poziciji kako je to definisano u pomoci) !

[Slika: lc_neaktivan_link.png]

Ipak, u slucaju kupovine vise predmeta od istog clana, ipak je potrebno aktivirati placanje, ali je tu link "Plati putem LC" na drugom mestu - na dnu strane ... i verovatno bude aktivan ?!

[Slika: lc_aktivan_link.png]

Detaljniije u novoj pomoci Kako i kada da aktiviram plaćanje putem Limundo Cash-a?

Kako god, izburgijah ga nekako  - prvo sam uplatio, pa se onda pitao gde je aktivacija ? - odnosno kako ce prodavac znati da sam uplatio ?! Zakljucak je da prodavac dobije poruku (a i kupac) tek kad novac legne - a to moze i da potraje ... ! Sreca da je prodavac neaktivan, pa ne mora da ide objasnjavanje sta i kako ... nije dobro to reseno !

Dobro je da bar uplata ide brzo ... Intesa - Intesa ... 17:39 -  18:30

[Slika: image.png]

(09.01.2018, 00:02)serjoza Piše: A bre, Sale, pa prvo - nismo ni  od juče ni baš toliko neuki ili maloumni nas nekoliko, a drugo  - nisi u pravu - evo ti zvaničan video Limunda pa ćeš videti da može i pojedinačna da se aktivira, a da to nije aktivacija uplatom - od 00:12 imaš spisak - 3 predmeta kupljena od istog prodavca, a aktivira se samo jedan u ovom primeru."Ne pratite fabulu radnje" - a taj video sto si odgledao je iz '41...

(09.01.2018, 00:32)serjoza Piše: Pa izvini, ali ja sam se vodio onim iz Pomoći - koliko vidim ti si probao jedan od 3 moguća načina aktiviranja LC - jesi li probao SVE pa znaš pouzdano da ni jedan ne radi? A i sam si napisao između ostalog " vec je dovoljno da se samo uplati " - to implicira da postoji i drugi način - koji bi bio - aktivacija.
Jesi li probao na sva tri načina iz Pomoći da aktiviraš LC?


Kako izvršiti Limundo Cash uplatu?
Uplata se vrši na jedan od dva moguća načina:
Plaćanjem pojedinačnog predmeta (dopuna karticom, putem e-bankinga ili opšte uplatnice u banci) za aktivaciju uplatom.
Plaćanjem više predmeta odjednom (putem e-dopune u pošti, e-bankinga ili opšte uplatnice u banci) za grupnu aktivaciju.

(09.01.2018, 00:21)sasacv68 Piše: Ne postoji dugme za aktivaciju pojedinacno kupljenog predmeta - aktivira se samo i iskljucivo uplatom !

Ako je vise predmeta kupljeno od istog prodavca  - onda se LC aktivira na dugme, za grupno placanje - a onda mozda mozes placati i jedan po jedan - to ne znam i nisam probao.

(08.01.2018, 23:48)sasacv68 Piše: Mozda ste propustili, (za pojedinacnu uplatu) Limundo Cash se vise ne aktivira posebno - klikom na Plati putem LC !

"Aktivacija" se vrsi samom uplatom ! i dok uplata ne legne na LC racun -  prodavac nema pojma da ste izabrali placanje LC ! a do slanja ima iha ha ...
Tek kad uplata legne, prodavac i kupac dobiju prvu poruku  - Uplate je legla  - znaci nema predhodne poruke da je kupac izabrao LC !

Ja sam kupio jedan predmet (pojedinacni) i njega sam platio preko LC - ne pisem napamet, odnosno prenosim svoje iskustvo, sto i jeste naziv teme.

Da dodam da osim videa, koji je ocigledno u neskladu sa "novim" LC- ni sam teks nije u potpunosti usaglasen:
na jednoj od pomoci stoji:
"Ukoliko kupac odabere aktivaciju uplatom na račun, treba da vodi računa da je rok za uplatu 5 dana od trenutka potvrde kupovine, i prodavac nije u obavezi da prihvati saradnju ako se novac uplati kasnije. Platni promet se zatvara u petak posle podne, tako da preporučujemo da to imate u vidu prilikom uplate na račun, i ako rok od 5 dana ističe za vikend da ipak uplatite malo ranije. Uplata karticom ne zavisi od radnog vremena platnog prometa pa je zato moguća i vikendom",
dok u drugoj kaze:
"Uplatu je potrebno izvršiti u roku od 3 dana od kraja aukcije ako koristite aktivaciju uplatom. Ako koristite grupnu aktivaciju, rok za uplatu je 3 dana od grupne aktivacije."

...
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)