• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 11 Glasova - 4.45 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlozi i ideje za Limundo.com
Nažalost nemate mogućnost da štiklirate šta ne želite da vam se prikazuje. Najbolje bilo da štiklirate samo proizvođače koje vas i zanimaju, tako vam se jedino neće prikazivati proizvodi brenda Avon.
Što se tiče aukcije gde smatrate da su upitanju kopije, molim vas da nam to prijavite putem dugmeta `Prijavi aukciju` koje se nalazi u donjem desnom uglu stranice svake aukcije.
Nakon vaše prijave, aukcija se detaljno proverava i zatvara ukoliko je nepravilna.
 
 
Citiraj
(15.05.2018 15:26)serjoza Piše:
(15.05.2018 11:40)jugana Piše: A 'el ti ne pretrazujes po kategorijama da bi se nervirao? Mnogo lako odustajes Wink

Ne znam zašto misliš da mnogo lako odustajem pa ajde - objasnio sam mnogo puta, ali za tebe i ove nove admine - prosleđivače  - u brojevima:
Ez vi spik u kategoriji kolekcionarstvo ima 23042 aukcija
Značke (10537)
Albumi i sličice (5791
Razglednice (1383)
Fotografije (165)
Kinder figurice (205)
salvete (222)
Ukupno 18303 odnosno 79,4 %. Biću slobodan da zaokružim na 80%. Ovo će reć' da na 1 aukciju koja me možda zanima i hoću da vidim u listingu imam ČETIRI one koje neću da vidim jer me ne zanimaju - kad pregledam aukcije koje uskoro ističu kategorija kolekcionarstvo. Pored toga ove koje mene ne zanimaju imaju "naviku" da se pakuju u redenike i idu strana za stranom u nedogled. I onda se ja, a verujem i drugi, iznerviram i odustanem jer mi je vreme na ovom svetu ograničeno i suviše dragoceno da bih gledao fudbalere na sličicama, kuce na salvetama i 28 značaka Tito u raznim bojama. Dalje - moja je pretpostavka i odokativna procena da pomenute kategorije postavlja i prati ne više od 10 posto članova pa tako imamo situaciju da prostor na serverima manjina koristi većinski. Ponoviću i ovo - nemam ništa protiv - i sam imam verovatno stotine ocena od značaka, razglednica i kinder figurica, ali to tražim kad hoću - ne kad "surfujem"  po kolekcionarstvu.
Da mogu da isključim ono što ne želim da vidim verovatno bih više kupovao, time veći promet na Limundu i veća zarada.
Prosto ko pasulj, ali uprava ili neće jer ih baš briga ili jednostavno ne ume da ovo napravi.

Pošto nije izgledno da će se nadležni pozabaviti ili programatori osposobiti da ovako jednu sitnicu naprave EVO parcijalnog REŠENJA uz pomoć štapa i kanapa za sapatnike koji pretražuju kolekcionarstvo a eto - ne traže značke, salvete, razglednice i sličice kojima inače svaka čast i čest, ama ih ima na buljuke i preko.
Trik je da se iskoristi filtriranje po ceni i stavi CENA OD 11 DINARA - ovim se drastično smanjuje broj inkriminisanih predmeta u pretrazi i iako znam da jedan slučaj nije dostatan za statistiku evo analize na osnovu jednog slučaja - dakle radi se o postotku preostalih sličica, znački, razgledanica i salveta u pretrazi kolekcionarstva kada se primeni "Rešenje 11 dindži":
Sličice 7,5 posto
Značke 14 posto
Razglednice 10 posto
Salvete 0,4 posto
Naravno - dolazi do izvesnog gubitka i u "ozbiljnijim" kategorijama kao na primer Antikviteti, Militarija, Ordenje i plakete itd, ali je ono reda veličine 10-15 posto i radi se o predmetima koji su tek postavljeni i obično će postići cenu preko 10 dinara makar dan pre isteka aukcije.
Uz ovo je pretraga skoro podnošljiva - probajte i sami.
Znam da će ovo većini izgledati kao potpuna glupost, ali oni koji pretražuju kolekcionarstvo će brzo videti da je dobra fora.
Molim, nema na čemu.
 
Citiraj
Tako ja onomad u praistoriji predlagah da se dekupaz izbaci iz slikarstva (kh, kh, zamal' glavu da izgubim zbog toga), a potom i da se jasno razgranici "ulje na platnu" slikano od "ulja na platnu" stampanog. I nista. To se zavrsilo tako sto vise ne ulazim u kategoriju "Slikarstvo". Msm, ako nekoga od LT-a uopste zanima Pravi se lud
Svako leprsanje uglavnom dovodi do toga da leti perje na sve strane (LiMuBaj)
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 3 Gost(a)