• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako do ocene i vidljivosti
#1
Problem ocenjivanja postoji ovde dugo, ima i drugih komentara ali evo da izdvojim ovde moj predlog pa razmislite.

Kada se korisnik uloguje i ako ima transakcija za koje nije dao ocenu, on mora prvo dati ocene pa onda može nastaviti dalje korišćenje sajta. Ovo ne bi trebalo da je tako teško realizovati. Ogroman broj problema nastalih namernim neocenjivanjem bi se ovako rešilo, definišite samo rok 10-12 dana.

Na taj način ostaje problem samo "jedinstvene kupovine ili prodaje" dakle ako se neko samo jednom na sajtu pojavi ali to rešite tako da neocenjen član od limundo tima zatraži da bude ocenjen. Limundo tim pošalje poruku upozorenja i ako se ona ignoriše recimo 3 dana, dodaje se pozitivna ocena uz komentar "Ocenu dao limundo tim".

Omogućiti da se izabere vidljivost ocena, prodaja i ili kupovina.
Omogućite da se izabere da li želim da se kod vidljivih ocena vide detalji (sama limundo,kupindo trgovina, sa cenom).
Na ovaj način bi bar po meni bilo ovde malo bolje.
 
Citiraj
#2
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#3
Moj predlog bi bio da onaj koji nije dao ocenu ne moze dalje da kupuje-prodaje kod clana koga nije ocenio!!! To bi ujedno sprecavalo i "prijateljsko" pomaganje, a kad oceni videlo bi se ko je kome rod. Thumbs up
 
Citiraj
#4
Kod nekog ko postavlja aukcije jednom mesečno to bi moglo da prodje, ako postavljate aukcije nekoliko puta nedeljno automatski sprečavate kupce koji su već nešto licitirali a realizacija nije izvršena da licitiraju na drugoj aukciji. Mnogi kupci odlažu isporuke zbog novih aukcija u kojima zčestvuju da bi isporuka kupljenih stvari bila o istom trošku.
 
Citiraj
#5
(20.12.2014 16:26)999 Piše: Kod nekog ko postavlja aukcije jednom mesečno to bi moglo da prodje, ako postavljate aukcije nekoliko puta nedeljno automatski sprečavate kupce koji su već nešto licitirali a realizacija nije izvršena da licitiraju na drugoj aukciji. Mnogi kupci odlažu isporuke zbog novih aukcija u kojima zčestvuju da bi isporuka kupljenih stvari bila o istom trošku.

Rok za ocenjivanje je 30 dana!
 
Citiraj
#6
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#7
Onaj ko hoće da mrsi m... taj će za 30 dana da napravi 30 novih naloga...neke stvari se ne mogu izkoreniti. 5-6 ljudi kroji zakon a 5-6 miliona traži rupe u zakonu
 
Citiraj
#8
Veliki je problem to sa clanovima koji ne ocenjuju, bar po meni...
 
Citiraj
#9
I jeste problem, nisam opsednut ni duplim nalozima ni prevarama niti mi je stalo do broja ocena, imam ih dosta ali mi znače ocene i kao prodavcu i kao kupcu da znam da je transakcija završena. Stavljanjem ocene kao kupac stavljam prodavcu do znanja da sam primio robu i da nemam reklamaciju na istu . Kad prodam robu sačekam da me kupac prvi oceni jer uvek postoji mogućnost oštećenja robe u transportu ili ne stručnog rukovanja i pružam mogućnost reklamacije a i desilo mi se par puta da kupac ne podigne robu a oceni pozitivno....ja automatski vratim pozitivnu a umesto da mi za par dana stigne novac-vrati mi se paket.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)