• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Glasanje: Najjeftiniji način za uplatu
Ovo glasanje je zatvoreno.
Pošta, E-dopuna
12.16%
45 12.16%
Pošta, uplatnica
10.27%
38 10.27%
Banka, uplatnica
13.24%
49 13.24%
Online
61.62%
228 61.62%
Menjačnice
1.08%
4 1.08%
Drugo
1.62%
6 1.62%
Ukupno 370 glasova 100%
* Vi ste glasali za ovo. [Prikaz rezultata]

Ocena teme:
  • 2 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najjeftiniji način uplate
#91
Već dugo planiram da promenim banku,imam račun u OTP banci i nisam zadovoljan,po svemu što sam ovde pročitao najbolja je Raiffeisen banka,ako stvarno ne naplaćuju proviziju na uplate preko E-BANK-a,već samo mesečno održavanje računa,znači samo kliknem i uplatim bilo kome bez dodatne provizije ,to mi se sviđa  Skace od srece  Skace od srece  Skace od srece  Skace od srece  Skace od srece  Skace od srece
 
Citiraj
#92
(24.01.2015 23:38)popajrbc Piše: Već dugo planiram da promenim banku,imam račun u OTP banci i nisam zadovoljan,po svemu što sam ovde pročitao najbolja je Raiffeisen banka,ako stvarno ne naplaćuju proviziju na uplate preko E-BANK-a,već samo mesečno održavanje računa,znači samo kliknem i uplatim bilo kome bez dodatne provizije ,to mi se sviđa  Skace od srece  Skace od srece  Skace od srece  Skace od srece  Skace od srece  Skace od srece

Stvarno je "može" Smile Jedino negde oko ponoći imaju kratak zastoj zbog ažuriranja ili čega već i to je to.
 
Citiraj
#93
Ja zaboravih da sam obecao da cu objaviti, kako je za Banka intesa - Hit racun ...

(22.01.2015 00:08)SimaH Piše: @sasacv68
"Trajni nalog"... moze detaljnije ? Jel uzimaju proviziju za to/svaku uplatu? Kako to oni dobijaju kopije? Da li otvaraju racun na kome ja uplacujem novac ? (jel uzimaju nesta za odrzavanje) itd...

(20.01.2015 23:13)ljube79 Piše: Racun u Inteza banci 150 din mesecno,ali se za uplate za fizicka lica nenaplacuje provizija za prvih 5 uplata(online) ali za pravna lica 60 din(telekom je pravno lice)
Moram vas ispraviti kolega ljube79 jer to bas i nije u potpunosti tacno.

˝Odrzavanje tekuceg racuna˝ je za osnovni racun 125,00 dinara, a za hit 300,00 mesecno. Ja koristim Hit racun, a on za razliku od osnovnog ima mogucnost dodatnih kartica, besplatne servise Intesa Mobi, Intesa Halo i Intesa trajni nalog, besplatno zdravstveno osiguranje, kao i mogucnost koriscenja dozvoljenog minusa, cekova i povoljnijeg kursa za devize. Morate imati racun u banci i priliv sredstava da bi koristili ove usluge.

Takodje u okviru paketa prvih 5 uplata preko elektronskih servisa (On-line, Intesa Halo i IntesaMobi) su bez provizije, bez obzira na iznos i bez obzira kome se uplacuje - mogu biti svih 5 prema pravnim licima. Nakon toga je provizija 30.00 dinara.

Za telekom se moze otvoriti ˝trajni nalog˝ sto znaci da se svaki mesecni racun (za telefon) "prosledjuje" i banci i ona skida sa vaseg tekuceg - bez ikakve provizije i to je potpuno nezavisno od onih 5 besplatnih (odnosno mozete racunati da je to 6-ti besplatni nalog). Tako se mogu placati i računi za komunalne usluge, fiksni telefon, struju, post-paid usluge mobilne telefonije, usluge internet provajdera ili računi za kablovsku TV. Prilikom "aktiviranja" ove usluge nosite u banku zadnji racun, a dalje se banka, na neki nacin, obavestava o iznosu racuna i skida sa vaseg racuna taj iznos za uplatu. Vi o tome dobijete SMS sa iznosom i datumom dospeca, pa ako nesto nije u redu sa iznosom ili ne zelite da platite taj racun iz nekog razloga, povratnom porukom mozete odbiti izvrsenje te usluge - odnosno placanje tog racuna. Kada se placanje realizuje, o tome takodje dobijete SMS.

Tako placam vec niz godina i garantujem da je tako, a to se moze videti i (iz izvoda) iz cenovnika:

> za osnovni i hit racun:
[Slika: 2115f89.jpg]

> za elektronsko bankarstvo:
[Slika: xm1gza.jpg]

> i info za trajni nalog:
[Slika: 6p45sg.jpg]

Osim navedenog, Limundo Cash - prosleđivanje novca na tekući račun prodavca, ako imate račun u Banca Intesi - je besplatno.
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
#94
Mislim da je značajno i to što čak i sa osnovnim računom kod Inteze može elektronski da se PREBACI novac na DRUGI račun U INTEZI besplatno. Po mom iskustvu većina Limundovaca ima račun u Intezi pa je ovo povoljno. Doduše nije klasična uplata pa se ne može navesti nadimak sa Limunda ili svrha uplate, ali uz dobru komunikaciju - povoljno.
 
Citiraj
#95
I ne samo to ... za Limundovce - korisnike Banca Intesa, je veoma bitno i to sto i Limundo d.o.o. ima racun, bas u toj banci!

Vec sam pisao na jednoj temi da se npr.  dopuna Limundo racuna moze on-line odraditi i subotom prepodne, a da uplata legne istog dana.

Takodje, sam danas u kasnim popodnevnim casovima (18:37) opet odradio on-line dopunu, da bi ubrzo (18:52) od Limunda dobio potvrdu o tome, tako da servis funkcionise i u popodnevnim casovima. (sto takodje za korisnike Banca Intesa, obesmisljava servis SMS dopuna Limundo računa  Smile )

[Slika: 23upesw.jpg]

Zatrazio sam od Banke dodatne informacije koje je tacno ˝radno vreme˝ servisa on-line, pa delim ovde, cim odgovor stigne.
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
#96
Odgovor Banke Intesa za ˝radno vreme˝ servisa on-line:

˝Svi interni nalozi (plaćanje na račune fizičkih i pravnih lica u okviru Banke Intesa) zadati radnim danima do 17.30h izvršavaju se istog dana. Za plaćanje posle 17.30h Banka ne garantuje da će se izvršiti istog dana.

Interni nalozi zadati subotom do 13h realizuju se istog dana. Interni nalozi zadati putem online naloga posle 13h, realizuju se sledećeg radnog dana.

Nalozi prema računima fizičkih ili pravnih lica u drugim bankama (eksterni nalozi) izvršavaju se istog radnog dana, ukoliko je nalog zadat do 15h. Nalozi zadati radnim danima posle 15h izvršavaju se sledećeg radnog dana. Nalozi zadati vikendom izvršavaju se takođe sledećeg radnog dana.

Eksterni nalozi se ne izvršavaju vikendom (subota i nedelja).˝
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
#97
Mozda nije skroz za ovu temu ali ja sam se bas razocarao u Intesu.

Sve je pocelo od online placanja koje sam hteo da pocnem da koristim.

Prvo odem u Brus, kazu ne moze online placanje za obican racun, sto naravno nije tacno!
Kasnije zaboravim karticu na bankomatu i odem u Kv za online placanje i zamolim da mi tu karticu proslede iz Brusa u Kv.
Kazu da online placanje za osnovni racun moze, ali nemaju cd i ne znaju kada ce imati.
Za karticu kazu da ne moze da proslede, a ne moze ni da mi izvade novu karticu.
Opet po*****m!

Nakon treceg problema, nebitno kog, pozovem Intesu u Bg-u i ujedno pitam za karticu.
Gospodja koja se javila mi kaze da karticu mogu da proslede samo trebam da napravim zahtev obican u Kraljevu, i da ce kartica stici njihovom internom postom.
Takodje mi kaze da mogu ako im je lakse da mi izdaju novu karticu.
Pitam je da li je to njihova duznost ,na sta dobijam odgovor da to nije duznost, nego ako hoce, oni to mogu da urade?! Hmm
A ako nece, onda valjda ne moraju. Ne znam, nije mi bas to jasno.

Citajuci postove ovde razmisljam se da promenim banku.
 
Citiraj
#98
LOL
Koliko se secam Komercijalna je u pitanju Big smile
Ali ne brini, ne razmisljam o njoj. Hihi
 
Citiraj
#99
(20.01.2015 23:17)Vesic1 Piše: Osnovni racun u Intesi je 125din mesecno za fizicka lica. Provizija za uplatu 60 din na svaku uplatu koja nije u Intesi. To je osnovni racun koji ja koristim.

Imaju i paket 125 din mesecno ali se placa samo ako je bilo prometa u tom mesecu.Ako nije bilo prometa odrzavanje se za taj mesec neplaca
 
Citiraj
(19.01.2015 13:39)Branari Piše: Imam račune u Poštanskoj štedionici, Intesi, a planiram da otvorim i račun u Telenor banci. Ako se uzme "starter paket", mesečno održavanje se ne plaća, a plaćanja na račune u drugim bankama naplaćuje se 25 dinara. Kod "progresiv paketa", mesečno održavanje se plaća 300 dinara, ali nema provizije na plaćanje na račune u drugim bankama.
Hoću da uzmem starter paket kod Telenora jer s mog računa u Intesi samo prvih 5 računa mogu da platim bez provizije, a posle me to zadovoljstvo košta 30 dinara, pa mi je Telenor tada isplativiji (mesečno plaćam gomilu računa koje ne mogu da plaćam trajnim nalogom, pa mi je visina provizije jako bitna).

Uzmeš progresiv paket prvi mesec jer je tako jeftinije da ti izdaju karticu. Izdavanje kartice je 400 dinara za starter paket. Nakon toga sam menjaš kad god poželiš koji ćeš paket koristiti. Po mom mišljenju Telenor je najbolji (trenutno) jer u slučaju Progresiv paketa platiš samo 300 din mesečno i miran si. I nema čekanja u redu (kao što mi se to uredno dešavalo u Intesi, po pola sata radnim danom i po sat subotom Tuzan )

Pogodnosti su i što možeš slati ljudima novac na broj telefona. Ako je njegov telefon u Telenoru i ima vezan tekući račun, pare će mu leći na račun. Ukoliko nije broj telefona povezan sa nekim računom, na SMS dobija instrukcije kako da podigne novac.
 
Citiraj
Dugo sam koristio Inteza on-line jer sam imao hit tekuci racun kod njih ali sam presao u AIK Banku uz paket AIK pozitiv plus imam besplatan e-banking mesecno odrzavanje 250 din. Inace nisam zbog provizija kod Inteze preko 5 uplata placalo se 30 din presao u drugu banku nego sto vec drugi put kad mi je istekao CD morao sam da ga jurim ...e treci put nema. Sada kada uplacujem sms-om mi stize kod za potvrdu na tel...takodje i svaka promena iznosa na racunu stize mi sms-om bez obzira na iznos. Jedino nisam zadovoljan sto imaju malo bankomata i nema expozitura u svakom gradu pa kad meni neko uplacuje moze da ima problem. Inace izbegavam da licitiram na aukcijama gde se trazi uplata postnetom. Manjim prodavcima ne zameram al ima ko se bavi prodajom a nema racun u banci....to je po meni vec neozbiljnost. Nadam se da vas neugnjavih Pravi se lud
 
Citiraj
Nisi Smile Uvek je koristno čuti novo iskustvo.
 
Citiraj
(20.02.2015 22:27)milankosti Piše: Dugo sam koristio Inteza on-line jer sam imao hit tekuci ... Inace nisam zbog provizija kod Inteze preko 5 uplata placalo se 30 din presao u drugu banku nego sto vec drugi put kad mi je istekao CD morao sam da ga jurim ...e treci put nema.

Kako to mislite nema ? Ne mozete dobiti 3-ci put disk ili je vas mrzelo, odnosno niste hteli, da ga jurite 3-ci put ?

Predpodstavljam da je poznato, ali da napomenem, da je disk (digitalni sertifikat) zapravo ˝sigurnosni uredjaj˝ koji se koristi iz razloga sigurnosti i autenticnosti integriteta korisnika, te bezbednosti on-line transakcija. Umesto diska se kod Intese, moze zatraziti i smart kartica (zahteva poseban citac). Ja licno koristim mini disk, drugi do sada, za 7 godina koriscenja, a nekoliko puta sam menjao i lozinke za pristup on-line bankarstvu, sto samostalno, sto ˝po zahtevu banke˝ - opet iz razloga sigurnosti. Koliko se secam, banka me je zadnji put, obavestila sms-om da mi predhodni disk istice, te da novi mogu preuzeti u lokalnoj banci, sto naravno podrazumeva odlazak do banke, nema dakle neke jurnjave kako vi to nazvaste.

Koliko sam u toku i druge banke koriste neke vidove ˝provere identiteta˝ korisnika: komercijalna-smart karticu, postanska stedionica-token uredjaj ... sve iz razloga sigurnosti. Ne znam da li se i kod drugih banaka ti uredjaji vremenom obnavljaju.

Da li je kod AIK banke potreban ˝neki uredjaj˝ ili jednostavno pristupate, samo preko web aplikacije (korisnicko ime/lozinka) ?
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
У Комерцијалној постоји УСБ сертификат. Не знам да ли он има временско ограничење, ја га имам око 3 године, када сам га узимао можда су ми и рекли, нисам их слушао. Smile
 
Citiraj
(21.02.2015 09:45)sasacv68 Piše: Kako to mislite nema ? Ne mozete dobiti 3-ci put disk ili je vas mrzelo, odnosno niste hteli, da ga jurite 3-ci put ?

Predpodstavljam da je poznato, ali da napomenem, da je disk (digitalni sertifikat) zapravo ˝sigurnosni uredjaj˝ koji se koristi iz razloga sigurnosti i autenticnosti integriteta korisnika, te bezbednosti on-line transakcija. Umesto diska se kod Intese, moze zatraziti i smart kartica (zahteva poseban citac). Ja licno koristim mini disk, drugi do sada, za 7 godina koriscenja, a nekoliko puta sam menjao i lozinke za pristup on-line bankarstvu, sto samostalno, sto ˝po zahtevu banke˝ - opet iz razloga sigurnosti. Koliko se secam, banka me je zadnji put, obavestila sms-om da mi predhodni disk istice, te da novi mogu preuzeti u lokalnoj banci, sto naravno podrazumeva odlazak do banke, nema dakle neke jurnjave kako vi to nazvaste.

Ne znam od cega zavisi, ali ja nikako da dobijem taj disk, tako da sam i ja odustao od jurnjave.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)