• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Garancija na kupljene predmete na Limundu i Kupindu
#16
Da napomenem da je slucaj bio pre nove godine i da sam dostavio sve podatke koji su jasno ukazivali da nista ne lazem, ali opet nisam imao podrsku tima, taj covek je i dalje prodavao pod istim uslovima.


(30.01.2015 16:58)Alduin Piše: Tu postoji i jedan praktičan problem - arhiviraju se aukcije posle 5 meseci a poruke posle 60 dana. Ne može se ni ustanoviti da li vam je neko dao garanciju pre tog perioda ili ne.

Apsolutno netacno da se ne moze ustanoviti.


Kod mene stoji ocena od tog prodavca i pise za sta sam tacno ocenjen, cak je i link aktivan.
[Slika: 1.jpg]

A evo i slike kada se klikne na link.
[Slika: 12.jpg]

Ako na sve ove tvrdnje dodam garantni list koji sam tada imao na kome pise moje ime, datum kupovine koji se slaze priblizno sa datumom ocene,  i potpis prodavca, pa cak i njegov predmet koji i dalje stoji na Kupindu(odnosno stojao je tada kada sam vam pisao), pa treba li sta jos da dostavim da biste vi bili sigurni da pricam onako kako jeste i da sam zaista kupio taj predmet pod tim uslovima?


Situaciju sam kasnije resio na svoj nacin, ali podrsku LT-a nisam imao. Ustvari jesam, rekli su da im je zao sto sam imao takvo iskustvo i da se nadaju da cu resiti problem sa prodavcem Wink
 
Citiraj
#17
Koliko ja vidim, prodavac je dao garanciju na 12 metara. Verovatno se računa od mesta prodaje.
 
Citiraj
#18
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#19
Moguce, samo je u garantnom listu pored podataka prodavca pisalo 12 meseci, tj do decembra 2014. Wink
 
Citiraj
#20
ako napisete da nema garanciju ona je onda 14 dana a ako napisete da je garancija 7 dana ona je onda 14 dana ako napisete da je garancija 2 godine ona je onda 14 dana

tako da pisanje bilo koje garancije osim od 14 dana nema nikakvog smisla ni pisati manje ni vise a ako dobijete pismenu garanciju onda ima sud pa tuzba
 
Citiraj
#21
Pošto su garancije nešto što se javlja na Kupindu uglavnom kod pravnih lica, te kolege imaju sigurno više iskustva, a i sam problem je nastao na Kupindu, prebacujem temu u Kupindo - Kupovina.

@Vesic1 - predmet verovatno nije arhiviran jer je označeno da se ne arhivira iz nekog razloga. Recimo, kad nam je na Limundu neka aukcija interesantna te nećemo da se arhivira, možemo da podesimo da ostane vidljiva. Ali 98% aukcija se uredno arhivira posle oko 5 meseci, te sam odgovor dala u skladu sa tim.
lotr
 
Citiraj
#22
Kod mene pise garancija 30 dana, ali na moje proizvode kupci imaju garanciju dozivotnu na kvalitet i dozivotnu garanciju na sve do fizickih ostecenja stvari koje su dosle njihovom nepaznjom. Ali ja prodajem specificnu robu. I kod mene je kupac uvek u pravu.
 
Citiraj
#23
(25.01.2015 12:34)Vesic1 Piše: Ovu temu otvaram jer me zanima kako LT gleda na pojedine vrste garancije na njihovom sajtu.

Problem je sto koliko ja znam, garancija je verodostojna ukoliko dobijete popunjen garantni list i fiskalni racun, sa sve pecatom od radnje koja nam je to prodala.

Znam da LT ne zanima nista posle 14 dana, jer je to rok za reklamaciju. Kakvu god garanciju imali, to njih ne zanima.

Kada prodavac prilikom pokretanja prodaje štiklira opciju "Garantni list" i unese trajanje garancije, ova opcija kao što ste naveli podrazumeva samo zvaničan garantni list (u pismenoj formi i pečatiran).
Ukoliko garanciju ne dobijete u ovoj formi, a bila je navedena, možete nam se obratiti kako bismo proverili o čemu se radi.

Kupindo tim, nezavisno od toga da li je garantni list naveden ili ne, razmatra reklamacije koje kupac prijavi prodavcu u rok od 15 dana od trenutka kupovine predmeta.
Experientia docet.
 
Citiraj
#24
@fiorellino
nisam siguran koji zakon primenjujete u ovome sto ste rekli? Ja razumem trenutni zakon ovako:
Za predmete sa garancijom do 24 meseca nije obavezan garantni list, samo fiskalni racun.
Za predmete sa garancijom vecom od 24 meseca, obavezan je popunjen I overen garantni list I fiskalni racun.
--

deo objasnjenja garancije koji se uglavnom da videti I koji je opsteprihvacen (verujem I ozakonjen):

"Zakonom o zaštiti potrošača Trgovac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od 24 meseca od kupovine robe. Za robu čiji je period saobraznosti duži od 24 meseca, Trgovac je dužan da izda garantni list dobavljača. Trgovac je dužan da u slučaju nesaobraznosti robe o svom trošku obezbedi servisiranje iste. Kod prodaje polovne robe, može se ugovoriti kraći rok u kom Trgovac odgovara za nesaobraznost, koji ne može bit kraći od 12 meseci."
 
Citiraj
#25
(03.02.2015 19:15)ljubisa.va Piše: @fiorellino
nisam siguran koji zakon primenjujete u ovome sto ste rekli? Ja razumem trenutni zakon ovako:
Za predmete sa garancijom do 24 meseca nije obavezan garantni list, samo fiskalni racun.
Za predmete sa garancijom vecom od 24 meseca, obavezan je popunjen I overen garantni list I fiskalni racun.

Mislim da govorimo o različitim stvarima.

Opcija "garantni list" na Kupindu podrazumeva da prodavac ima pisanu i pečatiranu zvaničnu garanciju.
Ukoliko je rok trajanja zvanične garancije i duži od perioda koji ste vi naveli, mi nećemo imati ništa protiv, najvažnije je da kupac može da ostvari svoje pravo na reklamaciju predmeta sve dok garancija traje.
Experientia docet.
 
Citiraj
#26
(04.02.2015 15:36)fiorellino Piše: najvažnije je da kupac može da ostvari svoje pravo na reklamaciju predmeta sve dok garancija traje.

A posto se predmet prodaje preko vaseg sajta, Vi bi u tome trebali da pomognete.
 
Citiraj
#27
(04.02.2015 15:59)Vesic1 Piše: A posto se predmet prodaje preko vaseg sajta, Vi bi u tome trebali da pomognete.

Hoćemo uvek, koliko god možemo.
Experientia docet.
 
Citiraj
#28
(04.02.2015 16:12)fiorellino Piše: Hoćemo uvek, koliko god možemo.

A mozete 15 dana Smile
A za preostalih 350 cemo da se snadjemo Smile
 
Citiraj
#29
@fiorellino
Ovako ja razumem:
Garantni list se dobija pri kupovini predmeta koji ima garanciju do 24 meseca. Za takav predmet kupac dobija samo fiskalni racun. Pri reklamaciji takvog premdeta, kupac prilaze fiskalni racun.
Kupujem I van Kupinda I ovakav scenario mi je poznat. Vise puta sam pitao na vise mesta zasto nema garantnog lista I dobio sam upravo odgovor koji sam ovde I naveo.

Garantni list sa fiskalnim racunom se dobija samo za kupovinu predmeta koji imaju garanciju duzu od 24 meseca.

Vi kazete je da je prodavac na Kupindu obavezan dati garantni list uz predmet cija garancija nije duza od 24 meseca sto se protivi trenutnom zakonu I praksi.

Ja bih rekao da ovde pricamo o istoj stvari, ali nesto se neslaze...
 
Citiraj
#30
Mislim da je ljubisa.va u pravu.
"I think this is the beginning of a beautiful friendship"
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)