• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Razmena Robe na kupindu???
#1
Kupindo 
Kao što sam u naslovu naveo, na nekoliko profila kod starih članova sam pročitao da kupindo u principu ne zabranjuje zamenu na sajtu, da li neko zna nešto više o tome kao i da li je neko nešto do sada menjao?
I<3Plazma
 
Citiraj
#2
Pa verovatno tako sto su kupili predmete iste vrednosti jedno od drugog. Neverujem da su to uradili tako sto su ponistili prodaju i preko privatnih poruka razmenili podatke za slanje. Ako kupindo tim ne posalje podatke od kupca za slanje, a predmet se posalje, to je odradjeno van pravila.
Jeidno kako sam napisao, videli ljudi da im se nesto svidja, kupcu kod prodavca i prodavcu kod kupca, a iste je ili priblizne vrednosti, kupili jedno od druog i to je to. Samim tim niko nikom nista platio nije, samo postarinu i provizija za prodati predmet je oduzeta.
 
Citiraj
#3
jedno je sigurno u slucaju spora nemate pravo na zastitu kupinda *necete imati dokaz da ste platili

teoretski je moguce da clanovi kliknu kupi jedan drugome i onda da mole boga da bude sve uredu

ja sam imao ponuda ali nisam pristao

ali realno gledano i novac je roba i mozete da kupite novac po kursu u banci ili na berzi

mada sam negde citao da je zabranjeno ali non stop se menja pravilnik ,sad nisam siguran 100%
 
Citiraj
#4
Verovatno razmena ide po principu privatnih poruka. Ja ne smatram ni Limundo niti Kupindo sajtovima za zamenu iliti menjanje robe.
Sta vise sve cesce nalecem na aukcije gde pise, prime radi, menjam se za npr:haljinu .
 
Citiraj
#5
meni je nekoliko puta palo na pamet da menjam mobilni telefon sa članom iz mojeg grada, ideja u mojoj glavi je bila da se dogovorim sa prodavcem ako pristane na zamenu da okačim ja moj mobilni i da kupimo jedan od drugog, te da se nađemo i menjamo (dakle svako plati proviziju kupindu) ali eto nisam smeo to uraditi jer ne znam kakav stav o tome ima LT
I<3Plazma
 
Citiraj
#6
Kao što ste rekli plačate proviziju Kupindu (kao prodavac a ne svako), posle toga Kupindo nema nikakve veze sa proizvodom. Sve se svodi na dogovor kupca i prodavca o razmeni. Jedino može na sajtu da se uvrsti u ponudu opcija "razmena"
koristim elektronski potpis
 
Citiraj
#7
Имао сам случајеве, контактира ме члан и каже да га интересује неки мој предмет и да погледам његову понуду ако желим неку размену - ако има нешто интересантно купим од њега и он купи мој предмет и платимо провизије, једина разлика је што шаљемо предмете један другом без плаћања. Нико ту није оштећен.
 
Citiraj
#8
Imao sam slicno iskustvo, klasicna zamena. Sve se zavrsilo odlicno. Ja sam prodao set stocica, a kupio telefon po unapred dogovorenim cenama. Preko poruka smo se sve dogovorili, a onda je svako izvrsio svoj deo dogovora. U tom dogovoru, ja sam imao uslov da mi druga strana posalje telefon pre nego sto posaljem moj predmet. Po preuzimanju, sve je bilo odlicno I onako kako je napisano. Naravno, ispostovao sam do kraja I moj deo dogovora. To mi je ujedno bio I jedini slucaj zamene, a slicna pitanja cesto dodju u inbox.
Ako se cela transakcija obavi preko Kupinda, onda je to u redu. U slicnoj situaciji jedino je bitno da su obe strane potpuno iskrene, kako ne bi bilo kasnije problema.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)