• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ideje za još bolji Oglasindo
#16
(04.08.2015 11:26)alexvuk Piše:
(04.08.2015 11:04)neponovljiva Piše:
(04.08.2015 10:58)alexvuk Piše: Kupindo je ubio Limundo, sad će Oglasindo verovatno ubiti Kupindo. Ja to ne bih tako, već bi uradio sve ono o čemu ovde pišemo mesecima unazad. Al dobro kako bude biće, srećno sa novim sajtom!

Posle puštanja Kupinda, Limundo je nastavio da raste i o tome govore svi podaci. Oglasindo će proširiti tržište i odvesti sa Kupinda one koji ga nisu koristili kao platformu za kupoprodaju već za oglašavanje. Na Limundu i Kupindu ćemo nastaviti da radimo.

Da , verujem da je tako bilo, bar do 2013. godine. Vidim da Oglasindo ima neku svoju priču, koja realno ne bi mogla da se dešava na Kupindu, pa možda bude i koristan, vreme će pokazati. Smile

Moglo bi se u neko doba uvesti, da mogu da prebacujem kredit odavde tamo, i da postoji nešto kao mesečna pretplata, tj. da mogu da platim neku sumu, da mi oglasi uvek budu aktivni, bez brisanja.

Razvoj sistema plaćanja je i naša velika želja - nažalost nisu se još stekli uslovi za to.
 
Citiraj
#17
@Neponovljiva, imate li mogucnosti da mu promenite naziv u Jagondo? Smile
Mind Full or Mindful?
 
Citiraj
#18
Postovani fali Vam i moto delovi i oprema
 
Citiraj
#19
Za ponavljanje oglasa povlačim predlog, skontao sam kako je koncipirano, još i bolje nego što sam predložio, tj sve je besplatno.
 
Citiraj
#20
Poštovani,
molim da nam se ponudi sklapanje ugovora za godinu dana reklamiranja stim da imamo mogućnost da uvek budemo na samom vrhu "Top"

[Slika: 67us61.jpg]
 
Citiraj
#21
Jedna mala ali vidljiva razlika.
Za Nekretnine da se postavi pod kategorija za iznajmljivanje,prodavanje za stanove,lokale,magacine,kuce.
Nekretnine neka se lepse urade i urede oglasi za njih,jer ovako izgleda poprilicno skolski.
Za Oglasindo.rs da sve sto ne moze na Kupindo i Limundo da Oglasindo bude takav, nemojte trpati za Computere, sportsku opremu jer toga ima sve na limundu i kupindu. Neka se razlikuje od svojih,hajde da nazovemo svojih subjekata.
Neka bude svojstven. Sve sto mislim da treba da se nalazi, sve sto nema na kupindu i limundu,jer ovako sve sto trpate a imate na limundu to je samo gubitak vremena i para za obe strane.
Neka bude gore u "foteru", koliko ima oglasa postavljenih kao sto ima na kupindu.
Ima jos dosta zamerki,ali otom potom.
 
Citiraj
#22
Da li postoji neki rok za slanje predmeta tipa nekoliko dana ili nema roka ?
 
Citiraj
#23
Ja sam prvi oglas postavio kao fizicko lice i vise mi se ne nudi opcija da se oglasavam kao pravno lice ili ja ne znam to da pronadjem?
Nema avatara-slike oglasivaca?
 
Citiraj
#24
(04.08.2015 13:10)HydraulicIN Piše: Poštovani,
molim da nam se ponudi sklapanje ugovora za godinu dana reklamiranja stim da imamo mogućnost da uvek budemo na samom vrhu "Top"

[Slika: 67us61.jpg]

Da se nadovežemo na prethodni post :

Moramo da Vam skrenemo pažnju za postavljanje TOP KATEGORIJE na Oglasindu i Kupindu.
Nama verujte nema nikakve logike, da li je to što nema procenta od prodaje ili nešto drugo ?!

TOP KATEGORIJA na Kupindu je 139 dinara - 7 dana
TOP u kategoriju na Oglasindu je 160 dinara - 7 dana

Odnosno dnevno :
Kupindo : cca 19,86 dinara
Oglasindo : cca 22,86 dinara

Razlika je cca u % : 15-16 % Mislimo da je razlika VEOMA velika u odnosu Kupinda-Oglasinda  pogotovo kada se uzme 365 dana (1 kalendarska godina ) a o posećenosti da ne pričamo bar u ovom trenutku.

Jedna godina:
Kupindo cca 7.248.90 dinara ,  Oglasindo 8.343.90dinara.

Razmislite o uvođenju povlastice na sklapanju ugovoru na godinu dana , u suprotnom teško da će ovo zaživeti.
Mi smo uplatili danas 2.000,00 dinara (kao test) da vidimo kako funkcioniše ali mislimo da će ostati samo na probi pogotovo ne po ovoj ceni.

Hvala i prijatan dan!
 
Citiraj
#25
Ja sam sad postavio oglas u uslugama i nje i trazena nikakva deklaracija.
Nedostaje dosta toga u kategorijama, evo recimo u uslugama, nemate nijednu ponudu iz auto-usluga.
hteo sam da postavim oglas kao auto-mehanicar, ali nema te opcije.
U uslugama, ako ukucate elektricar, kasnije vam u tip oglasa trazi da izaberete opciju prodajem, trazim, poklanjam... i sve nesto sto nema veze sa uslugama. Ako je usluga, znaci vrsim uslugu, ne trazim, ne prodajem, ne poklanjam....
Verujem da ce to vremenom sve da se ispravi, ali cudi me da ste pustili u rad sa tolikim nedostacima?
 
Citiraj
#26
Meni je nelogicno da ne vidim nick prodavca i sve predmete koje prodaje,takodje zelim da znam pre kupovine kako je taj neko kotiran na LK(koliko ocena ima),takodje je jako glupo da sada svi koji pogledaju moj oglas automatski imaju i moj broj mob telefona,ja nisam sekretarica da cucim pored tel ceo dan.Takodje opcija Kolekcionarstvo?Kolekcionarstvo razno po meni ce izgledati jako nepregledno,ja licno prodajem neke antikvitete a tu ima i porcelana,mesinga,srebra...mislim da tu fali jos neka podkategorija?zamisli ja stavim oglas za Bavarski porcelan,ovaj pre mene stavio salvete,a ovaj posle mene bajonet....mnogo mi to nelogicno
 
Citiraj
#27
predlazem da se sajtu promeni ime u MALINDO (malina) ,da ispod svakog oglasa postavite opciju SHARE za twitter,facebook,google itd...
Postavite opciju za razmenu poruka izmedju kupca i prodavca.

u glavnom,sve nedostatke treba resavati u hodu,tako da Vam zelim puno uspeha sa novim sajtom

Inace,dobro razmislite ideju da promenite ime sajtu i da po tome budete prepoznatljivi Smile

Inace ste me jako obradovali sa novim sajtom! Svaka cast Big smile
 
Citiraj
#28
@kristiola
@apostoll76
Da, ime nam je bilo izazovno. Hteli smo sa jedne strane da odvojimo dovoljno od Limunda i Kupinda, gde je drugačiji nivo podrške, pouzdanosti, odgovornosti, zaštite (Limundo Cash i Limundo i Kupindo zaštita) a sa druge strane da pokažemo povezanost.

Išli smo Oglasindo, komunicira jasno da je oglasnik a ne internet kupovina kao što su Limundo i Kupindo i istovremeno na dva načina pokazuje da je deo LimundoGrada: „-ndo“ na kraju naziva kao i logo gde g podseća na Limundo logo i početak našeg maratona.
Nije bila laka odluka, i meni je trebalo neko vreme dok mi se slegne.
 
Citiraj
#29
Prebacite u Jagondo [Slika: strawberry_cutie_mark_by_rainbowdash260-d4wdtny.png], molim vas.
Hvala!
Mind Full or Mindful?
 
Citiraj
#30
Interesantan taktički potez Smile Hrabar jeste a ovde će, definitivno, vreme pokazati da li je bio dobar i za koga. Nadam se za sve nas. Plus, na moje iskreno iznenađenje, izgleda da stvarno čitate šta se ovde piše i da, makar i sa zakašnjenjem, na neki način menjate svoju taktiku u skladu sa tim.

Ovim potezom ste odjednom uradili više stvari -
1. Krenuli ste u napad na KP kao na glavnog konkurenta (napad je najbolja odbrana)
2. Povećali ste broj kategorija oglasa tako da privlačite i (stvarno) nove naloge a postojećim članovima dajete priliku da kod vas mogu sve da oglase.
3. Rešili ste se ocena i samim tim i arbitraže oko istih, što jeste jedna od rak rana na LK.
4. ... Svašta nešto ali ove prve tri stavke su najbitnije.

Ako pametno odigrate ovaj potez i ne budete alavi pa da u nekoj kasnijoj fazi uvodite dodatne namete za prodavce ovo bi moglo da vas vrati na prvo mesto a nama da privuče više kupaca. Zadržite se na širenju game promo opcija, naprimer, meni lično se jako sviđa opcija KP izlog, nisam još tamo član ali to je nešto na šta mi ne bi bilo žao da dam novac. Pogotovo ako nema provizija i takse za postavljanje oglasa.

Što se tiče imena slažem se da nije baš ... maštovito, ali dato obrazloženje je sasvim razložno i teško da je moglo nešto bolje da se smisli i da ostane u agro fazonu.

Što se tiče "zle braće" ... na Limundo ovo neće uticati negativno, na njega može negativno da utiče samo još jedan aukcijsku sajt ove popularnosti. Kupindo je već druga priča, tu će doći do osipanja ali bolje da se ljudi odsele na sajt koji je pod istim krovom nego kod konkurencije. Bolje za njih ali i za nas, jer naša ponuda ostaje vidljiva na sva tri sajta i imamo priliku da, u zavisnosti od robe i stepena rizika kod nje, odlučimo gde da je postavimo. Ovaj potez je i mene naterao da, posle sezone odmora, ponovo postanem aktivan.

Što se tiče mogućnosti da se sada saradnja obavlja i izvan LK ... da se ne lažemo, ta mogućnost je uvek postojala i
to ne zavisi od dostupnosti podataka prodavca već od njegovog stava prema takvim postupcima.

Na brzinu sam bacio pogled na novi sajt, ne bih zalazio u ostale detalje, za to treba više vremena, ali ono što mi je zapalo za oko je cena u evrima. To viđam i na KP ali, osim ako nije došlo do nekih promena u zakonu, to nije dozvoljeno kod nas da se radi. Možda da tu podvučete liniju ? Druga stvar, uvedite mogućnost komunikacije porukama. Vas to ne košta ništa (ili skoro ništa) a nama će biti od velike pomoći jer i da izuzmemo ovakve kao ja koji nemaju vremena ni volje da se javljaju na svaki nepoznati broj opet je prodavcima lakše da u nekom svom slobodnom vremenu odgovore na pitanja od kupaca. Možda će to neke kupce i odbiti ali sa druge strane neke će i sačuvati jer će ipak dobiti odgovor.

Na brzinu sam pogledao i ugovor i ovo je nešto što bi bilo lepo da razjasnite :

4. Sve objave, oglasi, poruke, tekstovi, prikazi, fotografije, video-snimci i drugi materijali (u daljem tekstu: Sadržaj) objavljeni na stranicama, preneseni preko stranica ili linkovani sa stranica isključiva su odgovornost osobe od koje je takav Sadržaj potekao.
12. Internet veze (linkovi) na stranicama Oglasindo.rs: Nije dopušteno ubacivati linkove ka bilo kojoj veb stranici u bilo koji od Sadržaja.

Možda ja ne shvatam najbolje ali deluje mi da su ova dva člana u koliziji. Drugo, da li to znači da ne smemo staviti ni link ka LK ? Mogli bi bar dozvoliti link ka YouTube da se vidi snimci predmeta kako rade ili recimo u slučaju nekretnina...

5. U slučaju bilo kakvih zahteva trećih osoba sa osnovom naknade štete prema vlasniku internet portala Oglasindo.rs, a po bilo kojoj osnovi u vezi sa dostavljenim Sadržajem, odgovornost preuzima Korisnik, kao i obavezu da preduzme sve radnje kako bi odbranio i zaštitio vlasnika Oglasindo.rs od svih takvih zahteva.

Da li to znači da imamo vašu dozvolu da bijemo takve ? Nije problem, imao sam ovde par njih koje bi i o svom trošku odradio ali ako vi preuzimate odgovornost za naređenje onda još bolje Smile

9. Fotografije u oglasu moraju biti fotografije predmeta koji se prodaje.

Ovo ne bi bilo loše kada biste uveli i na LK.

16. Korisnik se slaže sa povremenim primanjem elektronske pošte koja je povezana sa aktivnostima Oglasindo.rs. Elektronska pošta povremeno može sadržati reklamne poruke.

Prvu rečenicu pozdravljam. Druga rečenica je kršenje zakona. Ne, ne može biti reklamna poruka osim ako osoba nije dala dozvolu a dozvola se ne može dobiti na silu (potpiši i to ili nemaš pristup sajtu) tako da ako već insistirate na tome onda uvedite i opciju da se mogu blokirati reklamne poruke.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)