• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reklame na sajtu i posledice
#31
Citat:Pa dokle, bre?!

I ja kažem. Stvarno više nema smisla. Dislike
Folk is not dead!

 
Citiraj
#32
ЈОШ РЕКЛАМА! ИМА МЕСТА! ЈОШ ИМА И ПО НЕКОЛИКО ПРЕДМЕТА НА ЗА ПРОДАЈУ НА СВАКОЈ СТРАНИ.

Имала сам неколико лепих идеја за побољшање рада кафеа, а тиме и Лимунда и Купинда које сам намеравала да изложим овде, волонтерски наравно. Прошла ме је свака воља за било какву сарадњу кад сам кликнувши на претрагу за своје предмете на Купинду (предмети продавца продавац-купац и потом на категорију књиге) , са ужасом установила да сада та страница сем што НА ЦЕНТРАЛНОМ, СРЕДИШЊЕМ месту странице има трећину странице попуњену рекламом за сајт са вестима, садржи и шестину странице крупно насловљену НАЈТРАЖЕНИЈЕ КЊИГЕ ИЗ ОВЕ ОБЛАСТИ (никакву област у претрази нисам кликнула сем књиге продавца продавац-купац) КОЈА ЈЕ ПОЗИЦИОНИРАНА НА ВРХУ СТРАНИЦЕ. Прво што купац који тражи моје књиге претрагом види у њој су слике књига које нити су претрагом тражене нити су моје, а нису одвојене од мојих предмета да се види да нису моји него да су реклама. Притом, ако је веровати генијалцу који је ову концепцију осмислио најтраженија књига у овој категорији (којој категорији?) је школски атлас књижаре Делфи?!?. ФУЈ!!!

Пошто ја као и сваки продавац-купац имам обичај да остављам линкове ка својим предметима одређене врсте ради унапређења СВОЈЕ продаје, а сада ови линкови више не воде до мојих предмета и понеке рекламе него искључиво до рекламе Делфи књижаре и осталих плаћених реклама које се лажно представљају као моји предмети, то обавештавам Лимундо и Купиндо тим да у својим лицитацијама и представљању својих предмета на Купинду ни на било којим другим местима нећу више остављати линкове ка својим предметима, јер од тога немам више никакве користи него само штету. Свесна сам да се они због тога неће засикирати превише, али свеједно.
.
Обавештавам Делфи књижаре да је срамота да иако су највећи ланац књига у земљи немају довољно сопственог угледа у продаји књига, него морају да приграбе и ово мало мог који сам стекла продавши неколико књига на Лимунду и Купинду.

С обзиром на овакав развој догађаја једина сарадња на обогаћењу садржаја Лимундо кафеа коју ја евентуално могу да понудим је покретање корисне теме ШТРАЈК ПРОДАВАЦА И КУПАЦА НА ЛИМУНДУ И КУПИНДУ!
 
Citiraj
#33
meni iz ugla kupca se čak sviđa taj baner sa najtraženijim knjigama jer su one od članova kupinda a instalirao sam uBlock tako da kod mene nema ni reklama ni vesti

ali iz ugla prodavca razumem da im smeta da im se ponuda drugih članova vidi kad se vrši pretraga njihovih knjiga ili predmeta

po meni kad se vrši pretraga knjiga pojedinačnog prodavca nema potrebe za tim banerom...

msm ovde imamo sukob 3 interesa , Kupca kojeg možda zanima da vidi najtraženije knjige , kupinda da što više proda knjiga i prodavca da proda što više njegovih knjiga mada i one mogu biti najtraženje, e sad prodavac razmišlja ja plaćam proviziju od čak 8% a tu mi se baškare neke vesti i tuđe knjige....
 
Citiraj
#34
razumem sajtove koji ne naplaćuju proviziju pa imaju reklame jer od nečega mora da se živi ali i paprena provizija i brdo reklama nekako mi neide zajedno plus ako korisnici koji to finansiraju nisu zadovoljni zbog toga možda se treba zapitati, pogotovo kategorija knjige je opterećena sa ogromnom provizijom od čak 8%... ali podsetio bih članove da je ovde neko rekao iz LT-a da je plan da u budućnosti na kupindu prodaju isključivo članovi koji su pravna lica....
 
Citiraj
#35
Нема ту никаквог сукоба интереса. Продавац продаје, купац купује, Купиндо убира провизију, ти су интереси сви у складу један с другим и с трећим. Једини ком се ту нешто не свиђа је онај ко је у име купца смислио да купац више од свега жели да зна које су најтраженије књиге. При том не знамо по ком критеријуму, што би било лепо да се допише поред тих предмета па макар изгубили и оно мало простора без реклама на екрану. Дозволите купцу да одлучи сам жели ли или не жели да гледа те најтраженије предмете. Да су стварно најтраженији не би их нико утрпавао у моје предмете него би их купци сами најтражили и разграбили док кажеш кекс.

НАПРАВИТЕ ПРЕТРАГУ ПО КРИТЕРИЈУМУ "НАЈТРАЖЕНИЈЕ КЊИГЕ", по ком год хоћете критеријуму, мени је свеједно. Кога то интересује нек кликне па нек ужива. Претрага књига било ког члана треба да садржи књиге тог члана.
 
Citiraj
#36
Mi ocigledno ne gledamo isti sajt. Kupindo? NEMA najtrazenijih knjiga kad otvorim "sve predmete" nekog prodavca.
Svako leprsanje uglavnom dovodi do toga da leti perje na sve strane (LiMuBaj)
 
Citiraj
#37
Отвори све предмете продавца, па онда отвори књиге тог продавца (узми неког ко има књиге). За остале предмете ова новина још није уведена али се вероватно може очекивати ако буде интересовања оглашивача.
 
Citiraj
#38
Malo je nepregledno o jednoj temi razgovarati u 3 teme
 
Citiraj
#39
Ma nije, sve je jasno (al nema vajde od razgovora, ostaje kako je i bilo).
Nebo sivo i olovno, ja prodajem sve polovno..
 
Citiraj
#40
(21.11.2017, 19:31)LiMuBaj Piše: Malo je nepregledno o jednoj temi razgovarati u 3 teme

Добро. Ако се на мене односи нећу више. Мада не видим грешку. Једна тема је о рекламама. Друга је о рекламама у вези књига (видела сам тек касније да постоји и та ужа тема). Писала сам о рекламама у вези књига, дакле није је погрешно ставити у било коју од тих тема. Одговара обема темама. Трећу, коју сам сама отворила, хтела сам само да закључим објашњењем зашто се , иако сам тему сама отворила више нећу њом бавити. Нећу више кварити концепцију Лимундо кафеа, који је, видим, задовољан собом. Пријатно вече свима!
 
Citiraj
#41
Samo jako prodavac-kupac, ne osvrci se previse  ... a da odradi Limundo noc reklamozderera ovde ... za zaludne ... ???
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)