Limundo Cafe

Puna Verzija: Kupci ili beli medvedi?
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Postovanje, nova sam na forumu i ne bih pravila novu temu ali me je prijatelj zamolio jer ima problem ane bi da otkriva identitet. Pre svega da napomenem da nema nijednu negativnu a preko 60 pozitivnih. Dakle, covek se bavi prodajom uglavnom video igara (ps1, ps2, xbox... itd) i relativno skoro je prodao Sony PS1. Po prvi put mu se desilo da mu se kupac nakon par dana javi sa zamerkom, iako je prethodno potvrdio da je sve u redu.

[Slika: poruka-1.png]
[Slika: dokazzzzz-2222222.png]


Nakon sto je prodavac limundu poslao slike/dokaze da je kupac primio ispravan Soni i da je citav dan radio a "pokvario se tek drugi dan", odgovor limunda je bio sledeci:

[Slika: dokazzzzz-4.png]

Svi znamo da ima i nesavesnih prodavaca i nesavesnih kupaca ali opet u pitanju je polovna roba i niko ne moze da zna da li ce da radi 10 dana ili 10 godina. Da je kupac pozvao odmah i rekao da je dzojstik neispravan, uvazio bi reklamaciju bez problema ali javiti se posle 4,5 dana sa recenicom " Radilo je prvi dan bez problema pa se posle pokvarilo" mi nekako ne pije vodu.Da se razumemo poslace drugi dzojstik i preihvatice reklamaciju problem je tome sto je ostao bez reci odgovorom limunda. Znaci prodavac nema nikakvo pravo osim da cuti i da prihvati sta mu se nametne.

Da predjem na poentu teme... Dacu jedan primer... Sta nekoga sprecava da recimo kupi polovan ispravan stampac i u roku od par dana odstampa jedno 500 do 1000 strana da te kertridze potrosi i onda napise limundu da mu je prodat neispravan stampac /  prazni kertridzi i  ucenjuje prodavca za povracaj novca da ne bi dobio negativnu ocenu. Neko sa 5000 pozitivnih i 0 negativnih sigurno nece da rizikuje i vratice novac, ali razumete poentu.

Prijatelj je resio da prihvati reklamaciju ali je zgranut cinjenicom da su kupci zasticeni kao beli medvedi... Hvala jos jednom na paznji.
ima jedno 10 tema gde je moglo ovo čak mislim da ima sa skoro istim nazivom https://cafe.limundo.com/thread-975.html

svi znaju članovi iole upućeni kroz ovih 10 već postojećih tema znaju da kupcima treba uvažiti reklamaciju jer je takva praksa da je kupac zaštićen, a svako od nas bira hoće li biti kupac ili prodavac ili oboje Smile

pre otvaranja nove teme treba prelistati već postojeće teme ...
Molim vas da diskusiju nastavite na linku koji vam je dostavio LiMuBaj.
Hvala vam na razumevanju, tema se zatvara.