Limundo Cafe

Puna Verzija: Uslovi Prodaje (Šarena laža - Ukras ili ? )
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

BitterLemon

Заправо Закон о заштити потрошача уопште не важи у трговини између физичких лица.
Onda treba da vaze uslovi koje daje prodavac. Drugacije je otimacina ako mene (prodavca) neko prisiljava da prodajem robu pod njegovim uslovima. Ja na Buvljaku ako prodajem prodajem po mojim uslovima iako postoji uprava pijace.

BitterLemon

Може се наћи компромисно решење, некада се у споровима водило рачуна да се пресуди у корист онога ко презентује доказе у своју корист. Сада то није битно, него важи правило да је једна страна увек у праву а друга увек није у праву. Ја сам овде и купац и продавац, али се једино као продавац осећам угрожено, што је парадокс, јер продавци плаћају провизију. Уколико власници сајта желе да све ризике пребаце на једну страну то једноставно није фер.
pa Limundo se "izvukao "iz rasprave o ovome tvrdeci da sistem ocenjivanja nema veze sa zakonima i pravilima vec dobijate negativnu ako kupac nije zadovoljan a vi nevratite novac plus sve ostale troskove

znaci zakon se postuje ali prodavac dobija negativnu jer postuje zakon a ko nepostuje zakon dobija pozitivnu zato sto je glavni uslov zadovoljstvo kupca sve ostalo je palo u vodu...

ali na svu srecu velika vecina kupaca se vodi obicajnim pravom gde nije moguce dobiti negativnu ako postujete zakon i pravila a po Limundu moze
(24.05.2015 22:38)LiMuBaj Piše: [ -> ]pa Limundo se "izvukao "iz rasprave o ovome tvrdeci da sistem ocenjivanja nema veze sa zakonima i pravilima vec dobijate negativnu ako kupac nije zadovoljan a vi nevratite novac plus sve ostale troskove

znaci zakon se postuje ali prodavac dobija negativnu jer postuje zakon a ko nepostuje zakon dobija pozitivnu zato sto je glavni uslov zadovoljstvo kupca sve ostalo je palo u vodu...

ali na svu srecu velika vecina kupaca se vodi obicajnim pravom gde nije moguce dobiti negativnu ako postujete zakon i pravila a po Limundu moze

Thumbs up
Od kupaca sve kreće.Sav profit.Tako Limundo kapira i tako se odnose.Van ovog cafea sve primedbe koje sam čuo su bile od strane prevarenih-zakinutih kupaca.počev od netačnog opisa preko veštačkog dizanja do pravih prevara.Druženjem ovde skapirao sam prodavce i njihove muke ali samo zadovoljna mušterija je ponovo mušterija ili kupac je uvek u pravuSmileOvim se ograđujem od one sorte i jednih i drugih.
Za uslove prodaje jedino razumem oko ličnog preuzimanja i tu je prodavac jedini merodavan kako,gde,kada.Sve ostalo je naznačeno uslovima plaćanja i slanja na samoj aukciji.
Od toga netreba odstupati.
(25.05.2015 18:07)dealla Piše: [ -> ]Od kupaca sve kreće.Sav profit.Tako Limundo kapira i tako se odnose.Van ovog cafea sve primedbe koje sam čuo su bile od strane prevarenih-zakinutih kupaca.počev od netačnog opisa preko veštačkog dizanja do pravih prevara.Druženjem ovde skapirao sam prodavce i njihove muke ali samo zadovoljna mušterija je ponovo mušterija ili kupac je uvek u pravuSmileOvim se ograđujem od one sorte i jednih i drugih.
Za uslove prodaje jedino razumem oko ličnog preuzimanja i tu je prodavac jedini merodavan kako,gde,kada.Sve ostalo je naznačeno uslovima plaćanja i slanja na samoj aukciji.
Od toga netreba odstupati.

Ma je li? Od kupaca? A šta će da kupuju ti kupci ako nema ponude il' je skupo? Hihi
Nije sve ostalo naznačeno jer treba da se razdvoje podvrste plaćanja unapred. Za prosečnu cenu postignutu na Limundu od 800 i kusur dinara postnet predstavlja dodatni trošak od desetak posto. Smile
A šta će da prodaju ti prodavci kad krdo ode na zeleniji pašnjak da paseWink

Za ovo drugo si u pravu.Može toliko da se nabraja..ihajBig smile
(25.05.2015 18:52)dealla Piše: [ -> ]A šta će da prodaju ti prodavci kad krdo ode na zeleniji pašnjak da paseWink

Za ovo drugo si u pravu.Može toliko da se nabraja..ihajBig smile

Eeee... pa eto zašto je kupac uvek u pravu - prosto k'o pasulj. Wink 
A nadjoh sada i Zakone i poslah i Limundu posto ocigledno nemaju pravnika. Mogli bi da zaposle nekog od ovih kredita koje im svakodnevno uplacujemo.

http://www.mc.rs/upload/documents/klevet...log_KZ.pdf i

http://www.besplatnapravnapomoc.rs/tekst...ede-casti/

BitterLemon

Лепо је време напољу, ромиња киша и идеално је за спавање. Малопре сам појео три мандарине и идем сад да направим нес кафу. После тога гледаћу нову епизоду Игре престола.
xaxaaaaxaxaxa , post na pravom mestu :rolf:
(25.05.2015 22:41)Tara47 Piše: [ -> ]A nadjoh sada i Zakone i poslah i Limundu posto ocigledno nemaju pravnika. Mogli bi da zaposle nekog od ovih kredita koje im svakodnevno uplacujemo.

http://www.mc.rs/upload/documents/klevet...log_KZ.pdf i

http://www.besplatnapravnapomoc.rs/tekst...ede-casti/

Ukoliko vam neko preti, uvek je potrebno da se obratite nadležnim organima kako biste dobili adekvatnu pomoć. Limundo tim može da vas posavetuje da člana blokirate, jer smo mi u ovoj situaciji samo posrednici.

Ako vam neko šalje preteće poruke ili uvrede putem mobilnog telefona ili Fejsbuka, da li to onda znači da Mobilni operater ili Fejsbuk treba da utiču na člana i da ga kazne?

Limundo tim će dostaviti sve potrebne informacije nadležnim organima ukoliko bude bilo potrebe za tim.
Iskreno se nadam da ovaj izneti stav nije vaše lično mišljenje već mišljenje firme koje morate da iznosite ili barem da se niste dovoljno jasno izrazili.

Prvo, promašili ste temu. Članica je pisala o kleveti (zato je i navela te linkove) a ne o pretnjama.
No, bez obzira na to...

Svako treba da snosi posledice za svoja činjenja ili nečinjenja. To kaže ustav, zakon, moral. To se odnosi na fizička lica ali i na firme, tačnije, na odgovorna lica u firmi.

Stoji to da su ovlašćeni državni organi nosioci prava da sprovode istragu, sude i presude. Stoji i to da u slučaju kršenja zakona treba na prvom mestu njima podneti prijavu. No, nikako ne stoji da niko osim njih nema pravo (pa i obavezu) da spreči kršenje zakona kada vidi da se dešava.

Ako ćemo već primere :
1. Član je u vašim radnim prostorijama zapalio cigaretu, prisutan je ekološki inspektor, vi niste reagovali. Protiv koga inspektor podnosi prijavu ? Člana ili vaše firme i odgovornog lica u firmi? Ko će da plati kaznu ?

2. Vaš radnik je u službenom vozilu napravio saobraćajni prekršaj. Plaća samo radnik ? Ne, plaća i on i firma i to firma plaća znatno veću kaznu. A posle neka vidi kako će od radnika da to naplati.

3. Mediji objave tekst u kojima se neko optužuje za neko delo, na sudu se pokaže da to nije istina (ili barem da nema dokaza za te tvrdnje) i ko plaća odštetu, samo onaj ko je to izjavio ili i onaj ko je to objavio ?Oboje. Ocene su javno prikazane na sajtu u vašem vlasništvu i ma koliko vi pričali da nemate nikakvu odgovornost za njih to nije istina.

4. Vaši primeri - telefonski operater, Fejsbuk. Ovo prvo zaista jeste samo posrednik i u vremenu pre nego što su telefoni bili "pametni" oni jesu blokirali osobu koja je uznemiravala nekog na bilo koji način. Nisu
davali savete da korisnici "sami to učine". Fejsbuk je forum poput Cafea ("malo" veći i po meni znatno opasniji) ali kako smo videli na primeru Cafea ne može se napisati šta ti padne na pamet jer će te neko kazniti zbog toga. Nisam drug član na Fejsbuku ali verujem da i tamo ima neko ko sankcioniše. Na stranu, što ni jedan vaš primer (pa ni moj Smile ) nema nikakav uticaj na to da li će prodavac postići veću ili manju cenu.

5. ...

Ako želite da budete samo posrednici tj. samo oglasnik, to je sasvim ok, niko nema prava nijednu zamerku da vam uputi. No, u tom slučaju ukinite ocenjivanje, naplaćujte svoje posredničke usluge i korisnička služba onda služi samo zato da uputi članove kako da se što bolje snađu na sajtu, postave oglase, kvalitet fotografija, pretraga, limundo cash, brojevi telefona nadležnih službi... Ako želite da imate sistem ocenjivanja onda ga uradite kako treba a ne kako je vama lakše.

Istorija je puna ljudi koji su samo "slušali naređenja" ili "nisu bili nadležni" ... ne morate baš da pripadate
tom klubu. Niko od vas ne očekuje da kada vidite siledžiju kako bije nekog uletite i budete Brus Li ali bilo bi lepo kada ne biste još pri tom i aplaudirali siledžiji "jer nije zadovoljan i ima pravo da izrazi svoje nezadovoljstvo".

Kupci jesu ugroženiji od prodavca (to i ja, prodavac, smatram) jer kupuju nešto što vide i probaju tek pošto su dali novac i slažem se da treba da budu maksimalno zaštićeni od vaše strane. Uostalom, i meni tako odgovara, jer ako su sigurni da neće biti oštećeni onda će lakše i više licitirati. No, to nikako ne znači da njihova zaštita treba da ide na uštrb mojih zakonskih prava i kao prodavca i kao ljudskog bića.

BitterLemon

Нисам јуче могао да направим нес кафу како ваља, нисам имао шећера па сам само прелио врелом водом, али данас сам купио шећер и сад ћу направити нес кафу како ваља, са пеном. Направио сам и лимунаду и све је спремно за нову епизоду Бетл Крика. После тога позваћу курира да дође по плаћене пакете, иначе све сам их спаковао и само чекам уплате.
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10