Limundo Cafe

Puna Verzija: Zaštita od prevara
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
1. Desilo mi se da sam kupio hard disk od prodavca koji je imao 50-ak pozitivnih ocena i nijednu negativnu. Ispostavilo se da je prevara u pitanju (potpuno mrtav disk) i da je istovremeno prevario desetak ljudi. Sve ostale licitacije su bile vrednosti manje od 5.000 din osim moje koja je bila nešto viša. Otišao sam do policije koja me je poslala u privrednu policiju koja me je uputila na Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal koji su me poslali u opštinsko tužilaštvo. Tužioc je rekla da nema dokaza da je disk poslan neispravan. Ja sam odgovorio da svaki veštak može utvrditi da tako "mrtav" disk ne može biti pokvaren usled transporta ili pada. I dalje su me ignorisali i zakjučio sam, zakedno sa tužiocem, da se kriminal očigledno isplati.

2. Sa nestrpljenjem sam očekivao završetak prodaje predmeta jer su mi pare stvarno trebale. Očekivao sam do 7 dana za realizaciju (pregovori, slanje, isporuka, povrat novca). Nakon završene licitacije dogovor je pao da će kupac prvo uplatiti (ispod 10 pozitivnih, tačnije -1). Čekam uplatu 5 dana, ističe rok za kupoprodaju, kupac se ne javlja. Nudim mu produženje roka ali se i dalje ne javlja. Dajem negativnu i ponavljam aukciju a potreban novac pronalazim na drugoj strani.

Kako se zaštititi od prevara ili onih koji se premišljaju.
Predlažem da se pri registraciji na Limundo kao i za članove koji su u minusu sa ocenama ili imaju više od 3 spojene negativne ocene uvede depozit od 500 ili 1000 dinara. Depozit se ne bi mogao koristiti za provizije. Time će se izbaciti prevaranti i neozbiljni a skupljeni novac može služiti za refundaciju oštećenih u prevarama.

Šta mislite?

BitterLemon

[Slika: theforeigner.jpg]
Hvala na predlogu.
Što se tiče prve situacije, zaista mi je žao što ste imali takvo iskustvo. Pre izvesnog vremena krenuli smo sa LimundoGrad zaštitom. Više o tome pogledajte na strani http://www.limundo.com/Pomoc/Zastita-kupaca/961. Ono što je vrlo važno jeste edukacija članova i to nam je bio primaran cilj kada smo napravili ovu stranicu. Ovde, između ostalog, imate savete za sigurnu kupovinu, na šta sve je važno obratiti pažnju prilikom kupovine. Ukoliko se nađete u bilo kakvoj neprijatnoj situacije, uvek nam se možete obratiti za pomoć.
Dve aukcije sam upravo morao da ponovim zbog onih koji su odustali od kupovine. A ponovljene aukcije lošije idu. I prve su bile ispod realne cene ali ponovljene su katastrofa (dani između plata, šta li?!). Jedan je morao "hitno da otputuje" . Kakav izgovor. U pitanje je telefon koji sam hteo da zamenim. Sad ja ne mogu da isplatim aukciju gde sam ja kupio telefon. Ili moram da pozajmljujem. Ovako ne ide, sve su češće nezavršene aukcije.
Primenite sistem depozita bar na one sa minusima. Ako misle da nastave sa trgovinom, neka ulože depozit. Ako neće, bar neće nikoga zamarati.