Limundo Cafe

Puna Verzija: Limundo - sigurno mesto za kupoprodaju
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Stranica: 1 2
Ne mislim da je Limundo nesigurno mesto za kupoprodaju, ali ocigledno da ima odredjenih propusta koji manje ili vise uticu na to da ponekad imamo utisak da nije bas sve kako treba da bude.
Ne sumnjam da LT dosta radi na povecanju sigurnosti svih Limundovaca i da u poslednje vreme i uvodi i neke nove opcije (Zastita kupaca, Zastita prodavaca i sl) i to je sasvim u redu, ali verujem da ima jos stvari koje zahtevaju poboljsanja.

Ova tema nebi trebala da bude hvalospev LT, vec bas suprotno, kritike, kritike i samo kritike, ali konstruktivne - sve u cilju unapredjenja - stvaranje Limunda  - potpuno sigurnim mestom za kupoprodaju.

Par stvari sam primetio na drugim temama, koje bodu oci Limundovcima i traze resenja - poboljsanja.
To su visestruki nalozi, licitiranje iz zabave, nepoznavanje sistema (pravila) Limunda, liberalno registrovanje novih naloga, osvetnicke negativne i njihovo javno objavljivanje odmah i slicno.

Sta je to sto vama smeta na Limundu ili mislite da nije dobro reseno i sta eventualno predlazete kao resenje za to - dajte da i mi pomognemo, ili ako hocete - pritisnemo Limundo tim, mozda se jednostavno nisu setili nekog resenja - i uticemo da Limundo bude sigurno mesto za kupoprodaju. Znaci ovde bi trebali da iznesemo sta je to sto nam smeta, a resenja i ideje za poboljsanja, moze i ovde, ali i okviru vec postojecih tema ili novih tema ako zahtevaju neku opsirniju diskusiju.

Evo, ja cu poceti sa situacijom koju ima kolega Kobacks, kome neki neLimundovac minira aukcije.
Dakle kako resiti problem miniranja aukcija ?

Jedan nacin resenja je uvodjenje Crne liste, da bi Limundovac mogao samostalno da blokira clana, za koga on smatra da ne treba da ucestvuje na njegovim aukcijama (zbog miniranja, ranije lose saradnje ...) Ocigledno da to mozda ne bi bilo dovoljno u navedenoj situaciji, jer blokirani clan moze otvoriti drugi nalog, pa ponovo raditi isto - jer je proces registrovanja isuvise liberalan.

Kako resiti liberalno - ponovno registrovanje vec suspendovanih clanova ?
Nisam sad ja tu nesto posebno izmislio, samo sam zapazio sistem, koji mi se cini, moze resiti i to pitanje.
Na jednoj drustvenoj mrezi je potrebno ˝registrovati˝uredjaje sa kojih se pristupa toj mrezi !
Mislim da bi Limundo to morao da uvede i za pristup Limundu. Dakle Limundovac moze pristupati Limindu sa raznih uredjaja: komp kod kuce, komp na poslu (mozda +1 izuzetno - komp kod svalerke), dalje sa mobilnog, sa tableta ... na kraju krajeva LT moze ograniciti ukupan broj registrovanih uredjaja sa koga jedan Limundovac moze pristupati. Ne vidim neki poseban razlog zasto bi neko pristupao Limundu sa vise od 2-3 razlicita uredjaja.
Predpodstavljam da se to moze lagano ispratiti kroz odredjene podatke koji identifikuju bas taj uredjaj. Na taj nacin bi se svakako suzio manevarski prostor i znatno olaksalo pracenje Limundovaca koji nemaju postene namere - a svakako bi im se znatno otezao ˝posao˝.

Eto, ja zapoceh, pa ako neko ima nesto da doda oko ove situacije - slobodno pustite masti na volju, kako mislite da bi se to moglo resiti, da apsolviramo, prvo ovu situaciju, pa u nastavku mozemo razmatrati i druge situacije i resenja za njih.
@sasacv68
svaka ti ko u Njegosa
Smile
@sassacv68

Za uvodjenje crne liste. Thumbs up
Sto se tice IP adrese, jedino ako je staticka,a ljudi je manje koriste da ne bi bili "prepoznatljivi" na netu.
Mozda public ip address.
Uglavnom...nezgodno je.

BitterLemon

[Slika: theforeigner.jpg]
moze i MAC da se promeni, on je kao fizicki vezan za hardver tj. mreznu ali se i to lako menja
(22.12.2014 15:15)fox_87 Piše: [ -> ]moze i MAC da se promeni, on je kao fizicki vezan za hardver tj. mreznu ali se i to lako menja

Da.

BitterLemon

[Slika: theforeigner.jpg]
softverski ili ne ,menja se

[Slika: lDi6S30.jpg]

[Slika: 1xbYdG7.jpg]

BitterLemon

[Slika: theforeigner.jpg]
Radi veće sigurnosti predlažem da se svaki uredjaj odnese ovlašćenom serviseru i da mu tehničar limundo tima stavi plombu kao i da mu se ugradi čitač otiska prsta bez koga ne bi mogao da uključi uredjaj. Uporedo sa tim da se upišu GPS koordinate kao i nadmorska visina da se zna odakle se loguje a ne da se šeta po sobi kako on hoće....
:rolf:
(22.12.2014 15:42)BitterLemon Piše: [ -> ]Замисли сад неки злотвор гледа ову тему, зна да имаш Виндовс 7 са СП 1, твоју МАЦ адресу, зна одакле си. Свашта би могао. Smile

mislis da su to moje mac adrese? Pravi se lud

Sto se tice sigurnosti kupoprodaje, 3.000din zastita i dalje postoji,nadam se i vecoj
Od prodavaca za koje znam da su debelo namazani i ako imaju hiljade ocena - ne kupujem, bolje prolazim kod novajlija nego kod iskusnih , cast izuzecima naravno
Zbog svakakvih klupaca koje ja kao prodavac ne mogu da biram, ne saljem pouzecem i ne stavljam limundo cache opciju

Ne znam koliko je crna lista njima sa tehnoloskog/svrsishodnog/isplativog aspekta izvodljiva, jer mnogo sitnija poboljsanja koja ne iziskuju ni vremena ni novca stoje nepromenjene dugo.

Na dvojne naloge sam oguglao, mogao sam pre sa 99% sigurnoscu da ih provalim i odustanem od licitacije, ali posto su se sva vrata zatvorila sada se ni ne zamaram sa tim, jednostavno licitiram koliko meni odgovara, ako dize cenu dize je sebi.
Ovo da naletis na nekog ko ce da te sabotira konstantno, time neka se limundo pozabavi, imaju tehniku i resurse, resenje moze da se pronadje
(22.12.2014 18:27)fox_87 Piše: [ -> ]Zbog svakakvih klupaca koje ja kao prodavac ne mogu da biram, ne saljem pouzecem i ne stavljam limundo cache opciju

I ja isto pouzece ne nudim kao opciju iz istog razloga, ali zasto Limundo Cash, sta je u njemu lose?
(23.12.2014 13:57)Vesic1 Piše: [ -> ]I ja isto pouzece ne nudim kao opciju iz istog razloga, ali zasto Limundo Cash, sta je u njemu lose?

Dodatna provizija Tuzan
Aham, meni je u Intesi racun pa mi bas nista ne smeta.
(23.12.2014 14:18)moonster Piše: [ -> ]
(23.12.2014 13:57)Vesic1 Piše: [ -> ]I ja isto pouzece ne nudim kao opciju iz istog razloga, ali zasto Limundo Cash, sta je u njemu lose?

Dodatna provizija Tuzan

Provizija za Limundo Cash:
• Banca Intesa - besplatno (10 din za pravna lica)
• Druga banka - 8 din za iznose do 3.000 din, 12 din za iznose veće od 3.000 din
Stranica: 1 2