Limundo Cafe

Puna Verzija: Iskustva sa Kurirskim sluzbama
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
"Suma sumarus " postexpres mi ostade kao poslednje utočište. Kurir Aksa ne želi da se penje na osmi sprat nego ga vijam oko Plaze, BEX i ostale drangulije ni u polusnu.
A PE ostade na koncu konca, a oni su tek za jotu iznad..
gledam kako brka sa prijema igra košarku sa paketom. Prijem samo do 16 sati a onda mu treba DVA SATA da ih složi, svrsta i razvrsta......
Mi imamo svoju malu pošticu u Bagremaru ( deo Kragujevca) i tu nosimo pakete, a red do neba, penzioneri primaju penziju, plaćaju račune.... zveckaju proteze, miris bureka iz ulaza do pošte golica nozdrve, a službenik ćaska sa ženom preko mobilnog. Saznadosmo kada ide na odmor, koliko koštaju kupaće gaće i šta ima za ručak.....
Milion puta sam poželeo da kupci dođu lično pa bar da popijemo sok i kafu , ovako, Golgota je Banja Koviljača za kurirske službe....
Pisao sam vec da mi je AKS svojom greskom vratio paket, nakon mesec i nesto dana i da su mi jos naplatili povracaj paketa, zbog toga sam im napisao mail i ukazao na to, da su oni ti koji su pogresili i da bi bilo korektno, da mi vrate novac od otkupa. Kako nije bilo odgovora, ja im ponovo napisem mail, ali oni ni ovog puta ne odgovaraju, pa im ja treci put, napisem "Stoko jedna zastomi ne odgovorite na poruku, mamu vam jeb..! I evo oni odgovaraju i to tako sto su mi napisali da se STOMI pise odvojeno, a sto se tice povratka paketa, nisu oni krivi, nego kurir, koji je otisao da radi u BEX.
Tu se ja jos vise iznerviram i napisem majmunima, da nije njihovo da se bave pravopisom, vec isporukom paketa i uz to pitam, sta je sa paketom broj 9992000088144 koji se ne isporucuje 5 dana.
Taj paket je poslat pre 5 dana i nikako da se isporuci, kada pozovem niko nista ne zna, a kupac me je u medjuvremenu zvaoi rekao, da ukoliko glava motora ne stigne danas, da ce se snaci na drugo mesto.
Znaci potpisujem da je AKS najgori. Ugovorio sam prodaju glave motora sa covekom iz novog pazara za 100€, poslao sam je pre 5 dana i on je i dalje ceka., Kupcu je auto kod mehanicara na dizalici i juce su mu rekli da vise ne mogu da drze zauzetu dizalicu zbog njega. Zasto sve to, zato sto idioti ne rade svoj posao. Konkretno za ovaj slucaj mi je neko ko se javio na telefon i predstavio se kao Maja rekao da je kurir 3 puta zaduzivao moj paket, na pitanje sta to znaci, ona kaze da ne zna, ali da pise da je tri puta zaduzivan. Ja je opet pitam, sta znaci kada kurir zaduzi paket, ona ne zna, ali evo proverice, pa ce mi javiti i naravno niko me nije zvao. Kada se paket bude vratio, ako traze otkup, bipbipbip i kurira i kombi, pa nek se zale kome god hoce.
Zasto ti uopste koristis Aks?
Zato sto niko nece da dodje po posiljku posle 14H, a mnogi mi poruce neki deo posle toga, pa mogu da biram, da nosim u paket shop koji je na 2km od mene, a to je AKS ili 10km od mene u BEX.
Covek me u ovom slucaju molio da mu odmah posaljem, jer mu je auto na dizalici kod majstora.
Leko postexpress prima pozive do 16h .
(28.08.2015 11:12)LekoizZegrove Piše: [ -> ]Zato sto niko nece da dodje po posiljku posle 14H, a mnogi mi poruce neki deo posle toga, pa mogu da biram, da nosim u paket shop koji je na 2km od mene, a to je AKS ili 10km od mene u BEX.
Covek me u ovom slucaju molio da mu odmah posaljem, jer mu je auto na dizalici kod majstora.

Razumem, ali da si Poslao i narednog dana Post Express-om, to bi stiglo pre nego Aks-om. 
Dokle postexpres prima pozive zavisi od grada do grada,a izgleda zavisi i ko se javi na telefon.
Meni su rekli da je do 14h za moj grad. Navodno.
(28.08.2015 13:47)Vesic1 Piše: [ -> ]
(28.08.2015 11:12)LekoizZegrove Piše: [ -> ]Zato sto niko nece da dodje po posiljku posle 14H, a mnogi mi poruce neki deo posle toga, pa mogu da biram, da nosim u paket shop koji je na 2km od mene, a to je AKS ili 10km od mene u BEX.
Covek me u ovom slucaju molio da mu odmah posaljem, jer mu je auto na dizalici kod majstora.

Razumem, ali da si Poslao i narednog dana Post Express-om, to bi stiglo pre nego Aks-om. 

E pa da sam znao, mislim ne zajebu oni stvari svaki put i uvek idem onom "valjda ce biti ok"
Ako imaš papirologiju za onaj prvi slučaj kada ti se vratio paket a oni ti naplatili povrat onda odeš u tržišnu inspekciju pa im se oni lepo naskaču po kičmi u tvoje ime. Zbog takvih situacija obavezno traži račun. Nema veze da li neka delatnost mora da izda fiskalni ili ne, sve registrovane firme moraju da daju račun (u zakonski određenom obliku i overen) kada naplaćaju robu ili usluge. Pa nek onda njima objašnjavaju kako je radnik kriv dok ispisuju uplatnicu da plate poveću kaznu za to delo.
Ako nemaš papirologiju onda možeš da ih nazivaš kako hoćeš ali pazi na gramatiku (da ne mogu da te zezaju još i zbog toga) ali oni nemaju nikakve obaveze prema tebi i nikako ne piši pretnje (ako baš moraš to da radiš onda to uradi u nesnimanom razgovoru) jer ćeš inače ti da platiš kaznu i možda još dobiješ i krivičnu prijavu.
Jel mogu da idem u zatvor ako psujem?
Samo bez ikakvih pominjanja restauracije imovine i ljudstva.
Sve ostalo kao antistres terapija.
(28.08.2015 15:48)LekoizZegrove Piše: [ -> ]Jel mogu da idem u zatvor ako psujem?

U zatvor ne ali nanogica  bogami Cool
(28.08.2015 15:48)LekoizZegrove Piše: [ -> ]Jel mogu da idem u zatvor ako psujem?

Pa, Dealla ti je već odgovorio. Verbalni delikt je ukinut odavno, doduše nisam siguran, možda se još primenjuje u slučaju uvrede najviših državnih predstavnika, ali pretnje fizičkim nasiljem ili uništenjem imovine su i dalje barem prekršajno delo. Znači "ako traze otkup, bipbipbip i kurira i kombi," može da prođe jer ćeš na sudu tvrditi da ono "bipbipbip" označava uslužiću kurira i ispolirati mu kombi ... ali ako napišeš eksplicitno šta stvarno nameravaš da bipbipuješ onda je to već znak da ti patrola dođe na adresu da ti bipbip Smile Skoro se to desilo jednom mom ortaku pa je od tada rešio da diskretnije bipbipuje kada ga neko iznervira Smile 
Verbalni delikt u nekim sferama se još uvek smatra krivičnim delom.

BitterLemon

Нећеш ићи у затвор, добићеш тужбу за увреду и проћи са новчаном казном која је минимално 10.000 динара. Ако немаш да платиш онда идеш у затвор.