Limundo Cafe

Puna Verzija: Iskustva sa Kurirskim sluzbama
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Ako se ne varam prvi post iz ove epopeje si postavio pre 14h. Da si tada pozvao PE verovatno bi ti poslali kurira. SIGURNO bi ti ILI poslali kurira ILI bi ti rekli da ga NEĆE poslati.
Ako ga i ne bi poslali saberi vreme koje si potrošio na sve razgovore - AKS i BEX oko ove pošiljke pa vidi da li bi to bilo dovoljno vremena da paket odvezeš do najbliže ispostave PE. I ne bi se jedio i nervrao.
Sad imaš još do 18 ili 19 sati da odneseš u PE u pošti na štajgi ako se ne varam - iz te ide isporuka sutra i za kasnije predano.
Prosto k'o pasiulj.
I kod mene znaju doci i posle 18h. Zavisi u kakvom su poslu. Uglavnom dodju od 15 do 17h za paket, a kad dostavljaju, obicno dodju oko 9h.
Cityexpress moram pohvaliti. Do skoro su na poziv odgovarali ono kao doci ce u toku dana ako stigne, a sada dolaze bez reci, isti dan. Dostavu su takodje kasnili, a u zadnje vreme dostavljaju na vreme.
I Leko, šta se ne faaaališ da ti je ukinuta negativna? Big smile

BitterLemon

(14.10.2015 13:49)VeselinovickaJ Piše: [ -> ]
(30.09.2015 08:57)BitterLemon Piše: [ -> ]Уколико неко чека целог дана код куће пакет а Бекс му не донесе и врати пакет, то говори нешто о таквој фирми, да не причам о томе да ти изгубе предмет који је на откупу био 60 евра и нуде ти 10 евра одштету. Да, сјајна служба...

Pa to je normalno za sve kurirske sluzbe. Ako pošiljka nije osigurana, nadoknadjuju desetostruki iznos plaćene poštarine, a ako je osigurana , onda je odšteta do visine vrednosti koju označi pošiljalac plus desetostruki iznos plaćene poštarine.

Уопште није нормално, у Пост експресу не можеш да пошаљеш откупну пошиљку без вредности, што значи да ти надокнађују вредност предмета и десетоструку поштарину. Имаш овде искуства па прочитај о почетка тему, погледај табелу и све ти буде јасно. Мораш мало и да "порастеш" и да упознаш систем, не знам колико имаш продаја на другим сајтовима али овде имаш 0 и није баш исправно да ти правиш упоређивање.
Пост експрес има тај проблем са недоласком у мања места, долази два пута недељно, али ако погледаш како ови из АКС-а и Бекс-а не дођу по пакет два-три дана то му дође на исто.
Пост експрес је ОЗБИЉНА фирма, са озбиљним корисничким центром, кад позовеш централу да се жалиш куририма се тресу гаће, ови други се понашају као да курири не раде за њих, Бекс је само мало бољи од АКС-а, који се не може назвати фирмом, јер тамо кориснике буквално гоне кад их зову. Једном приликом ми је рекла "љубазна" тета како она нема ништа са куриром, рече: "ево теби број па ти зови" - важи тето, ево сутра ћу. Никад не шаљем АКС-ом и никад не купујем где је АКС једина солуција.
(14.10.2015 17:00)BitterLemon Piše: [ -> ]...
Пост експрес има тај проблем са недоласком у мања места, долази два пута недељно, 
...

Objektivnosti radi valja navesti i da su na sajtu PE navedena sva mesta u Srbiji, odnosno pošte, i da li se isporuka za područje vrši svakodnevno, sa ili bez subote ili dva puta nedeljno i kojim danima tako da elementarno pismena osoba može da planira posao jer zna tačno kad će paket biti dostavljen. Ukoliko ne bude dostavljen - sledi odšteta, čak i za kašnjenje  minutima jer se navodi isporuka do 12 ili 19 časova. Od nedavno primalac pored toga što potpisom potvrđuje da je primio pošiljku mora svojeručno da upiše vreme kad je pošiljku primio.

BitterLemon

Слажем се са написаним, са њима увек знаш на чему си.
Mislim... moglo bi se još kao argument "PE vs. svi ostali" dodati da "u kompjuteru" imaju sve adrese u Srbiji i da ne može da se upiše nepostojeća adresa, da se na osnovu toga automatski dodeljuje PAK pa nema teorije da kurir luta itd. Ali to je sad već kao da odrasli grizli napada štene patuljastog šnaucera - nije ista kategorija pa nije lepo. Big smile
Moje iskustvo sa AKS-om - loše, loše, loše. Ne želim da se sećam tog nerviranja, jer su mi neka dokumenta stigla sa dva dana zakašnjenja i napravili su mi veliki problem. Džabe sve moje dranje na neku službenicu i pisanje mejlova kad nisam dobila ono što mi je trebalo na vreme..... Što se mene tiče - zauvek sam završila sa njima!

Sa Bex-om sam imala samo jednu pošiljku, sve je bilo u redu. Javio se kurir pre dolaska, nije pokušao da mi na kvarno uzme koji dinar i pošiljka je bila čitava. Za sad su OK, ali ne mogu da na osnovu jedne pošiljke formiram mišljenje.....

Kod Post Ekspresa volim to što mogu da odem u poštu i pošaljem pošiljku kad meni odgovara, a ne da čekam kurira. Nikada mi se nije desilo da ne isporuče sutradan. Letos sam kupila neku košulju i poslala prodavcu drugu adresu za slanje, jer duže vreme nisam bila kući. Prodavac je greškom poslao na adresu sa Limunda. To je stiglo, nisam bila kući i kurir je ostavio kartončić u sanduče. Kada smo ukapirali šta se desilo, prodavac je otišao u poštu i uspeo da pošalje neku potražnicu (ili kako se to već zove) pa su paket iz moje pošte poslali na novu adresu ( dakle, na onu koju sam poslala prodavcu). Nisam ni znala da tako nešto može, očekivala sam da se paket vrati prodavcu. U svakom slučaju, posle dva dana paket je bio kod mene, a poštarina 150 dinara. Mogli su ladno da naplate dve poštarine, ali eto nisu......
Citat:Пост експрес је ОЗБИЉНА фирма,

Nijedna državna firma u Srbiji nije ozbiljna, a PE je kriminalna organizacija! Meni se nikad nije desilo da mi BEX ili AKS ukradu sadržaj pošiljke i odnesu primaocu prazan koverat i još da me pride njihova službenica putem telefona napadne kako sam ja kriv za to što su oni brljivci uprskali stvar. A njihove ostale devijacije neću ni da pominjem.
(14.10.2015 18:45)smuk88 Piše: [ -> ]
Citat:Пост експрес је ОЗБИЉНА фирма,

Nijedna državna firma u Srbiji nije ozbiljna, a PE je kriminalna organizacija! Meni se nikad nije desilo da mi BEX ili AKS ukradu sadržaj pošiljke i odnesu primaocu prazan koverat i još da me pride njihova službenica putem telefona napadne kako sam ja kriv za to što su oni brljivci uprskali stvar. A njihove ostale devijacije neću ni da pominjem.

Hoćeš da kažeš da ti se to desilo sa PE? Nije lepo da sa nama ne podeliš – ako su takvi kriminalci onda smo svi mi koji radimo s njima ugroženi.

Šta si slao u kovertu i kakvom? Šta si napisao na adresnici da je sadržaj? Je li bilo otkupa i kolika je bila naznačena vrednost? Kome si slao? Jeste li ti ili primalac uložili formalnu žalbu i šta su vam odgovorili?
Koje ostale devijacije – pominji, vidiš da ne znamo.
Pričaj, čoveče!
Citat:Hoćeš da kažeš da ti se to desilo sa PE? Nije lepo da sa nama ne podeliš – ako su takvi kriminalci onda smo svi mi koji radimo s njima ugroženi.

Pisao sam o ovome na starom kafeu, to je bio slučaj od pre 3 godine.Citat:Šta si slao u kovertu i kakvom?

Nareznicu od 200 grama, predao na šalteru svojeručno upakovanu, a oni su je stavili u onaj njihov veliki kartonski koverat i poslali za Loznicu.
Citat:Šta si napisao na adresnici da je sadržaj?

Mašinski alat.
Citat:Je li bilo otkupa i kolika je bila naznačena vrednost?

Otkup je bio 600 din, a vrednost 2000 din
Citat:Kome si slao?

Kupcu sa Limunda.
Citat:Jeste li ti ili primalac uložili formalnu žalbu i šta su vam odgovorili?

Tog dana primalac je otišao u poštu da preuzme paket i šalteruša mu daje praznu kovertu, on se čovek žali i šalteruša mene zove sa mobilnog i kaže "kako ste ovo upakovali paket" ja zapanjen kažem "pa nisam ga ja pakovao već vaše kolege", a ona "dobro i šta sad da radimo", pa reko "da mi valjda nadoknadite štetu", a ona će "baš me briga za tvoje paket i tvoje pare, ja ti ovo vraćam nazad, aj zdravo ne mogu da trošim svoj mobilni na tebe".

Kada sam se osvestio pozovem ove kretene iz moje pošte i kažem šta se desilo i oni kažu nema problema biće vam nadoknađen novac za par dana. Prođe par dana i poštar mi donosi 600 din, a na uplatnici piše da mi je pare upalatio kupac kome sam slao nareznicu, pomislih da su je pronašli i dostavili čoveku i nazovem ga da proverim a on kaže da mu ništa nije stiglo i da ništa nije uplatio..  

BitterLemon

Дакле добио си своје паре од откупа? Страшно, ја би их тужио због тога!!!
(14.10.2015 20:52)BitterLemon Piše: [ -> ]Дакле добио си своје паре од откупа? 

Dobio sam pare od otkupa umesto para od vrednosti (razlika je 1400 din) i to na kvarnjaka, potpisali su čoveka da mi je poslao pare. Dakle em kradu em se lažno predstavljaju.

Citat: Страшно, ја би их тужио због тога!!!

Umesto toga sam prekinuo saradnju sa njima.
Izvini, ja sam nov na LK pa nisam bio na starom forumu.
Dakle ovako. Ti si dobio 600 dinara koje si trebao da dobiješ za nareznicu. Da je kupac preuzeo ti bi opet dobio 600 dinara.
Kupac nije dobio ništa i nije platio ništa.
Da, verovatno su smuljali u PE da zataškaju, ali DA SI SE ŽALIO NA ODGOVARAJUĆI NAČIN dobio bi i više.
Ali NISI se žalio, a grubo gledano svoje pare koje si očekivao si dobio i ipak ti ne odgovara.
Poštivam, al' ne kontam.
(14.10.2015 21:10)serjoza Piše: [ -> ]Da, verovatno su smuljali u PE da zataškaju, ali DA SI SE ŽALIO NA ODGOVARAJUĆI NAČIN dobio bi i više.

E pa vidiš to "muljanje" je u pitanju. A koji je to ODGOVARAJUĆI NAČIN? Šta sam trebao da radim?

Citat:a grubo gledano svoje pare koje si očekivao si dobio i ipak ti ne odgovara.

Poštivam, al' ne kontam.

Ne može tako, oni su izgubili moju pošiljku u vrednosti od 2000 din i vratili mi 600 din (i to predstavili kao da mi je čovek uplatio, a nije). Ja sam od kupca očekivao 600 din, a ne od njih.

Dakle pravi neprofesionalizam i lopovluk.