Limundo Cafe

Puna Verzija: Iskustva sa Kurirskim sluzbama
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Slao sam ja juče, tržena mi je lična karta, ali samo na uvid i vraćena. Paket sam odneo zapakovan, nisu tražili da ga otvaram.
Mislim da će biti različito od pošte do pošte. Po tom novom zakonu, trebaju da evidentiraju broj lične karte, ali sumnjam da će većina to raditi, pogotovo kada su gužve. Ne šaljem bex-om, ali mislim da nemaju pravlo slikati.
ovaj novi zakon o poštanskim uslugama je otvorio prostor da se građani šikaniraju na šalteru
Kh, kh, PROSIRIO prostor Big smile
(20.11.2019 17:13)jugana Piše: [ -> ]Kh, kh, PROSIRIO prostor Big smile

da bolji terimin , proširio prostor Smile
Ne saljem ni ja preko BEX-a, slucajno mi izletela na fejsu njihova stranica na kojoj je nastao opsti haos zbog slikanja licnih karti sto me je veoma zacudilo jer je jedan od komentara BEX-a bio "Mi samo radimo onako kako kaze zakonodavac".
Kada sam procitao zakon, nigde ne pise da se licna karta mora fotografisati, samo se mora dati na uvim i kurir mora prepisati broj licne karte i nista vise od toga.
Posto cesto porucujem neke stvari od pravnih lica koji imaju ugovore sa raznim privatnim kurirskom sluzbama, pa i sa BEX-om i nemas mogucnost izbora za slanje osim sa tom kurirskom sluzbom sa kojom oni salju, takodje sam se iznenadio kada sam procitao da slikaju licne karte.
Poceo sam da se raspitujem po kojem zakonu kurirske sluzbe imaju pravo da to rade. Od zastite potrosaca sam dobio odgovor da se obratim trzisnoj inspekciji i zastitniku gradjana ako smatram da su moje prava ugrozena i sad cekam odgovor od njih.
Ja danas poslao još jedan. Ista procedura kao i juče.
Ma, kao i uvek kod nas, svako tumači zakon kako je on shvatio. Najveću zabunu unosi zakonodavac, sa onim "evidentira", a ne piše na koji način. Opet zakone donose uglavnom nerazmišljajuća masa vlasti i opozicije, a zakon verovatno loše preveden od ko zna odakle i na kraju se dobije da se neko bavi slikanjem ličnih karti.
Ko nije pronašao, zakon je ovde
Dakle, situacija je sledeća:
Naručim juče ujutru da dođe postexpres kurir na adresu, dobijem onaj id broj, i kurir nit je došao niti se javio ??? Ceo dan sam čekala.

Zvala sam ove na postexpresu, ali ne možeš ih dobiti uopšte. Ne javljaju se, stalno je zauzeto...

Da li ste imali ovakvih situacija? I mislim šta sad, kasniće pošiljka očigledno ne mojom krivicom.
(27.11.2019 13:04)kristiola Piše: [ -> ]Dakle, situacija je sledeća:
Naručim juče ujutru da dođe postexpres kurir na adresu, dobijem onaj id broj, i kurir nit je došao niti se javio ??? Ceo dan sam čekala.

Zvala sam ove na postexpresu, ali ne možeš ih dobiti uopšte. Ne javljaju se, stalno je zauzeto...

Da li ste imali ovakvih situacija? I mislim šta sad, kasniće pošiljka očigledno ne mojom krivicom.

ja sam imao samo jednom takvu situaciju i odustao da čekam kurira i nosim na šalter i lično predam (use i u svoje kljuse)

Ako neće breg Muhamedu, onda će Muhamed bregu

inače u aplikaciji ima opcija da se bira da dođe kurir ili da se preda na šalteru u pošti
Kristiola rekao sam ti, oni dodju kad mogu, ako mogu... Kao sto je serjoza ranije govorio, nemaju dovoljno kurira ni za raznosenje paketa a ne jos i da skupljaju... Tako da je najbolje da odes i predas u posti. A mozda ce ti doci kurir kasnije ili sutra Smile Znam licno za aks i bex da nikad ne dodju taj dan kad su naruceni pa cak i ako saljem zahtev rano ujutru, nego tek sutradan ili dva dana kasnije. Zato ko mi tako naruci uvek pitam da li imaju nesto protiv post expressa pa ako ne onda nosim na postu. Osim ako je neko malo seoce u pitanju pa ne ide PE tamo...
(27.11.2019 15:51)SmajliNS Piše: [ -> ]Kristiola rekao sam ti, oni dodju kad mogu, ako mogu... Kao sto je serjoza ranije govorio, nemaju dovoljno kurira ni za raznosenje paketa a ne jos i da skupljaju... Tako da je najbolje da odes i predas u posti. A mozda ce ti doci kurir kasnije ili sutra Smile Znam licno za aks i bex da nikad ne dodju taj dan kad su naruceni pa cak i ako saljem zahtev rano ujutru, nego tek sutradan ili dva dana kasnije. Zato ko mi tako naruci uvek pitam da li imaju nesto protiv post expressa pa ako ne onda nosim na postu. Osim ako je neko malo seoce u pitanju pa ne ide PE tamo...

Ma šta ima da pitaš, bre, šalješ PE i baš te briga - k oneće ne mora.
Nem toliko malo seoce u Srbijici da PE ne isporučuje jedino možda mora čovek da dođe u susedno malo manje malo seoce do Pošte. Big smile
nemam pojma, zvala sam da pitam, KAO bili su al nije bilo nikog a ja ceo dan kod kuce + nije zvonio telefon.

Pa dobro, ali zasto daju to kao opciju, a preko aplikacije i jesam narucila. Sta ako je neko bolestan itd. pa ne moze do poste, a treba da posalje nesto msm...
Ja sam u pocetku mislio ako se zakaze preko aplikacije, da oni imaju to zavedeno u sistemu i ako kurir ne dodje oni da reaguju i vide zasto nisu dosli ali sam se prevario. Zakazivanje preko aplikacije je isto kao zakazivanje telefonskim putem, samo sto se preko aplikacije dobije ID broj zbog unetih podataka da se lakse nadju ali taj ID broj u mnogim postama ni ne znaju ni da ukucavaju.
Kada sam zakazivao preko aplikacije nekoliko puta su dosli, a u poslednje vreme me samo zovu i kazu da su zauzeti, da ne mogu doci i da donesem u Postu da predam, od tad ih vise niti zovem niti zakazujem preko aplikacije.
Sad sve sam popunim preko web express-a, ostampam i odnesem u postu, samo mi potpusu papir i odma gotovo, kao na onoj reklami "udjes izadjes i gotovo" Big smile.
pih... e ali godinama sam tako slala: od kuce,postexpresom. zovem dodju i nema problema. godinama je super islo, ne znam sta je ovo sad.
(28.11.2019 18:09)kristiola Piše: [ -> ]pih... e ali godinama sam tako slala: od kuce,postexpresom. zovem dodju i nema problema. godinama je super islo, ne znam sta je ovo sad.

manjak radnika male plate itd ...
pff... smaraci.