Limundo Cafe

Puna Verzija: Iskustva sa Kurirskim sluzbama
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Ne mogu da verujem da je BEX banda sebi dala za pravo da fotografise licne karte, kazu na njihovoj fb stranici da su licno oni, odnosno njihovi programeri, osmislili aplikacuja koje ne dozvolja stampanje potvrde dok se ne fotografise licna karta. Koja banda ne mogu da verujem. Sva sreca pa nisam nista slao ni preuzimao od njih i necu, zaobilazicu dokle god ne promenu politiku. Kad porucjem nesto od pravnih lica, a jedina opcija je BEX, molicu firmu od koje porucujem da salje drugom kurirskom sluzbom makar platio tri puta vecu postarinu i unapred novac.
To sto oni rade, ne radi ni policija kada legitimise.

Pre neki dan jedan drugar preuzimo nesto od AKS-a i nista mu nisu trazili, danas ja preuzeo paket od DExpress-a i takodje mi nista nisu trazili, kao da se novi zakon nije uveo, iako su bile otkupne posiljke.

Sutra treba da posaljem nesto preko AKS-a jer PE strajkuje pa cu videti da li ce nesto traziti.
jel zna neko da li treba potražnica za prekoračenje roka uručenja za pisma kažu treba a za PE ?

i šta znači ovo "Korisnik može pokrenuti reklamacioni postupak za prekoračenje roka za prenos i uručenje pošiljke samo ako je platio poštarinu za pošiljku."
(17.12.2019 12:01)LiMuBaj Piše: [ -> ]...

i šta znači ovo "Korisnik može pokrenuti reklamacioni postupak za prekoračenje roka za prenos i uručenje pošiljke samo ako je platio poštarinu za pošiljku."

To su izmenili, ranije je bilo da može bilo pošiljalac bilo primalac bez obzira ko je platio poštarinu. Osim toga skraćen je i rok za reklamaciju - pre je bio 6 meseci, a sada 60 dana.
Meni je kurir BEX-a samo tražio da mu izdiktiram broj LK.
(17.12.2019 12:01)LiMuBaj Piše: [ -> ]jel zna neko da li treba potražnica za prekoračenje roka uručenja za pisma kažu treba a za PE ?

i šta znači ovo "Korisnik može pokrenuti reklamacioni postupak za prekoračenje roka za prenos i uručenje pošiljke samo ako je platio poštarinu za pošiljku."

Evo linka:
http://www.postexpress.rs/struktura/lat/...baveze.asp

Izdvajam - ovo je promenjeno nedavno:

Napomena:

Korisnik može pokrenuti reklamacioni postupak za prekoračenje roka za prenos i uručenje pošiljke samo ako je platio poštarinu za pošiljku.


Drugim rečima - ako pošaljete Postekspres pošiljku za koju primalac plaća poštarinu na prijemu, a pošiljka nestane - NIKO NE MOŽE DA POKRENE REKLAMACIJU JER NIKO NIJE PLATIO POŠTARINU.
Mislite o tome.
Ih bre Somborac....Taj deo se odnosi samo na prekoracenje roka za prenos i urucenje posiljke. Ako ti izgube posiljku i dalje mozes da pokrenes reklamaciju. A taj deo koji si citirao u prevodu znaci da primalac moze da pokrene reklamacioni postupak, jer je on korisnik koji je platio postarinu.

p.s. Sada se razmisljam da li da posaljem mom kupcu skeniranu adresnicu i da ga uputim na taj link, da se zali preko mail-a...
(11.12.2019 15:16)zex_91 Piše: [ -> ]Ne mogu da verujem da je BEX banda sebi dala za pravo da fotografise licne karte...

Kada sam slao iz ispostave D expresa, pre svega su mi tražili ličnu kartu. Zatim je ubace u neki čitač, izađu odštampani svi tvoji podaci, to se stavi na gomilu gde su ostali takvi identifikacioni papiri, pa onda primaju pakete. Promenio se zakon u skorije vreme. Doduše, iz postexpresa su mi tražili samo broj lične karte, ali verovatno je svuda sličan proces. Iako fotografisanje deluje malo drugačije, kada sam pravio nalog na Limundu, za verifikaciju sam poslao baš takvu fotku, lične karte
I ja sam iz te generacije kada se znalo ko je ko, koliko me pamcenje sluzi sve te slike licnih karti su obrisane sa servera u prisustvu lica iz MUP-a, jer se isto tako promenio zakon o prikupljanju licnih podataka.
(19.12.2019 04:01)gibica Piše: [ -> ]Ih bre Somborac....Taj deo se odnosi samo na prekoracenje roka za prenos i urucenje posiljke. Ako ti izgube posiljku i dalje mozes da pokrenes reklamaciju. A taj deo koji si citirao u prevodu znaci da primalac moze da pokrene reklamacioni postupak, jer je on korisnik koji je platio postarinu.

p.s. Sada se razmisljam da li da posaljem mom kupcu skeniranu adresnicu i da ga uputim na taj link, da se zali preko mail-a...


Ama šta me sad ometaš kad namerno širim paniku. Big smile Ne možeš da pokerneš reklamaciju jer nisi platio poštarinu - ako nisi nego je trebalo primalac. Za potražćivanje nestale PE pošiljke nigde ništa ne nađoh na sajtu - kao što na primer na sajtu Pošte postoji mogućnost za traganje za registrovanom pošiljkom.
A jesi l' nekad radio potraživanje nestale PE pošiljke? Kako se to radi i koji je rok nakon slanja?
Uh, nemam pojma, ja ljudima obicno savetujem da koriste PE, jer Mi je procenat uspesnosti dostavljenih posiljki 100%.
(19.12.2019 20:52)gibica Piše: [ -> ]Uh, nemam pojma, ja ljudima obicno savetujem da koriste PE, jer Mi je procenat uspesnosti dostavljenih posiljki 100%.

Pa i meni, ali nešto mi instinkt govori da bi to moglo da se promeni. Posle svakog štrajka je sve gore.
Jel neko slao nesto preko PE od kako su prekinuli strajk, da li rade normalno kao pre?

Moram sutra nesto da posaljem pa da znam da li da nosim ili da zovem drugu kurirsku sluzbu ako je dobijem.
polunormalno, ne garantuju rokove dostave...
(19.12.2019 23:58)zex_91 Piše: [ -> ]Jel neko slao nesto preko PE od kako su prekinuli strajk, da li rade normalno kao pre?

Moram sutra nesto da posaljem pa da znam da li da nosim ili da zovem drugu kurirsku sluzbu ako je dobijem.


U ponedeljak sam slao za Suboticu - stiglo je u četvrtak, danas u petak su legle pare, u ponedeljak poslao za Novu Pazovu - stiglo danas u petak... Sve u svemu - raspad sistema.
Imao sam u ponedeljak i slanje preporučenog pisma, po praćenju na sajtu - pismo nije maklo iz pošte... Ludilo.
Za PE znamo da ne radi odnosno da ne prima pošiljke, a ima li neko iskustva sa ostalim službama - AKS, BEKS i ostali? Da li rade, da li ide redovno i tako to?