Limundo Cafe

Puna Verzija: Kako uslikati predmet za prodaju [TUTORIJAL]
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Fotke su odlične. E sad, na primeru penkala koji si dao se vidi plava i siva pozadina. Da li si menjao podlogu ili se radi o drugoj opciji na aparatu ? Usput, po mom ukusu, na plavom izgleda lepše ali na sivom se bolje vidi. Kažeš jedna fluo , kako si je postavio ?
Platno definitivno tanje, ovo što ja imam je tanko i kao da je impregnirano sa nečim... Nije, ali recimo kada se ona crvena podloga isfleka od prašine ili mrvica samo sam je prebrisao sa vlažnim sunđerom i maltene da je bila, na oko, čista.
Javi kad stigne stalak a slikaj i njega baš me zanima pa da uložim i u to.
Evo kada ja upotrebim sliku sa net-a , u slucaju kad je predmet prodaje nov tako da nema slikanja nedostataka,a slika je opet  realna a ne nafurana. A druga stvar je sto kada se odeca slika na krevetu, ofingeru, parketu, izgleda katastrofalno. Nista bez lutke ili fotomodela[Slika: casse-mur-briques.gif]

[Slika: originalslika_GILDAN-Activewear-Heavywei...648301.jpg][Slika: originalslika_GILDAN-Activewear-Heavywei...648293.jpg]

BitterLemon

Ево нове информације, радио сам мало са ЛЕД траком, нисам имао неку квалитетну већ неку стару која је скинута са једне рекламе(неке сијалице не раде) - ово је дефинитивно најбоља варијанта до сада, ове фотографије су без икаквог дорађивања:

[Slika: dscn1339.jpg]
[Slika: dscn1341.jpg]
[Slika: dscn1342.jpg]

Додајем да сам искористио исту кутију коју сам правио за сијалице(претходна светлосна кутија) и да је светло само са горње стране, фотографисано пре сат времена без дневног светла - замислите тек кад узмем боље лед траке и кад ставим са три стране, притом је толико малих димензија да се може сместити било где:

[Slika: dscn1345.jpg]
Deluje dobro i sada mada sa jačim osvetljenjem će sigurno biti bolje. Jedino što je ovo onda definitivno samo za sitne predmete. Da li smeš da staviš jedan sloj papira i ispred pa da trake ne budu vidljive na fotografijama ? Usput, koje su dimenzije te kutije ?

BitterLemon

Траке се и не виде, оне су горе(погледај прве три фотографије), на четвртој фотографији се виде јер сам њих фотографисао да би ви видели како изгледа. Кутија је А4 формата(297х210х210). И у праву си, ово је за ситне предмете, за крупне иде она опрема коју си ти купио.
Jel si probao neki predmet poput telefona? Zanima me da li ce imati mnogo odsjaja od tac-a na telefonu.

BitterLemon

Немам телефон са тач скрином, ја сам поборник старе Нокиа бизнис класе.
(20.04.2015 23:41)BitterLemon Piše: [ -> ]Траке се и не виде, оне су горе(погледај прве три фотографије), на четвртој фотографији се виде јер сам њих фотографисао да би ви видели како изгледа. Кутија је А4 формата(297х210х210). И у праву си, ово је за ситне предмете, за крупне иде она опрема коју си ти купио.

Ja uvek razmišljam šire Smile Ne vidi se kada su predmeti ove veličine ali sam razmišljao ako bih stavio nešto većeg gabarita pa da se vide stranice kutije. Ne bi ni to bilo strašno (obzirom kakve sam fotke ja kačio) ali reko da li možda postoji mogućnost da se to izbegne. Gledam ove slike i definitivno zaključujem da treba sa svih strana svetlo. Ranije su dati primeri kada je svetlo sa strane, sada je od gore i uvek ima to neko tamnilo na fotki. Nije nešto bitno ali moraću baš da isprobam i sa onim trećim reflektorom. Stigao je i on, doduše ovaj je halogen od 1000 W. Baš me zanima kako će se uklopiti. 
Jedna ova SMD bi lepo legla u light box

[Slika: mheZBsA2xRRVeKmOGFr7EOQ.jpg]

BitterLemon

Би, да знаш. Јел има негде бесплатно? Smile
Može objašnjenje za nas što sedimo daleko od zvučnika ? Smile
(21.04.2015 19:54)blistok Piše: [ -> ]Može objašnjenje za nas što sedimo daleko od zvučnika ? Smile

SMD su one diode sto se vidjaju u led trakama, samo u led trakama su male, ima ih u dosta vecim izadnjima. 
U sustini kada vidis zute kockaste diode, to su teSmile
Evo malo experimentisanja: ISO50; otvor blende 5.0 i 5.6; razlicite brzine okidanja ... i expozicije

[Slika: sctmqo.jpg]
Slicno experimentisanje: ISO 50, otvori blende F4.5 i F5.6, sa promenom brzine okidanja - mod snimanja M. Prva fotka je AUTO.

[Slika: 2rhbfoy.jpg]
[Slika: 25inlo1.jpg]
[Slika: 2rh45tu.jpg]

Uocljivo je da se povecanjem exspozicije povecava ˝belina˝ pozadine. Naravno, to se moze postici i programima za obradu slika.
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14