13.01.2015 17:56
Zdravo svima !
Potrosicu nesto vremena svog zivota, da onima koji nisu upuceni pojasnim i da sa onima koji su upuceni prodiskutujem, o jednoj od usluga prodavaca.
A to je slanje predmeta.
Kada budete pogledali moj profil videcete da cak imam i negativne ocene zato sto prodavac i Limundo krse zakon.
Vec nekoliko puta nailazim na prodavce koji "neodgovaraju za nastalu stetu pri transportu".
![[Slika: 11tv31d.jpg]](http://i58.tinypic.com/11tv31d.jpg)
KRSENJE ZAKONA
Vidite ovde se radi o krsenju zakona odnosno o obmani kupca.
Da, radi se o krsenju zakonu republike srbije a ne o Limundo d.o.o internim pravilima.
Samim tim sto prodavac krsi zakon i Limundo d.o.o. krsi zakon neuskladjivajuci svoj rad sa zakonima Republike Srbije.
Nije dozvoljeno da se online u srbiji organizuje prodaja narkotika.
Ne postoji pravno lice koje bi ovako nesto organizovalo a da nema odredjenu zakonsku i moralnu odgovornost prema krsenju propisanih zakona.
Procitajte samo sta zakonska regulativa Republike Srbije kaze o "neodgovaranju za nastalu stetu pri transportu" i samom stavu koji na taj nacin dovodi kupca u zabludu.
ODGOVORNOST LIMUNDO d.o.o.
Limundo d.o.o. je posrednik u trgovini izmedju prodavca i kupca i ima za zakonsku obavezu da svoje poslovanje uskladi sa zakonima Republike Srbije.U ovo spada i zakon o zastiti potrosaca ali i ostali zakoni, ureddbe i pravilnici medju kojima je i Pravilnik o opstim uslovima za obavljanje postanskih usluga.
Iz ovog proizilazi da je Limundo d.o.o. u obavezi da svoje poslovanje uskladi sa zakonima Republike Srbije.
Odnosno da svojim korisnicima ne dozvoli da krse zakon.
Samom organizacijom i posrednistva izmedju prodavca i kupca Limundo d.o.o. je odgovoran da ponuda,ugovaranje i kupovina protekne u zakonskim okvirima.
Limundo je odgovoran da ukloni ovakav vid poslovanja. Licno sam dobio odgovor da Limundo nije u mogucnosti da isprati sve aukcije.
To nije razlog da se krse prava kupca !
Prijavom aukcije koja ima ovakav "uslov" poslovanja nista nije uradjeno iako je Lumundu jasno predoceno krsenje zakona.
Probajte vi da prijavite ovakvu aukciju i vidite sta ce da se desi.
ODGOVORNOST PRODAVCA
Prodavac je odgovoran za svoja dela koja su takodje definisana zakonima Republike Srbije.
Posto ovde prodavac nije pravno lice i nije organizator prodaje odgovorrnost se u odredjenim delovima prebacuje na Limundo d.o.o.
ODGOVORNOST KUPCA
Odgovornost obaveza kupca su takodje propisana zakonom. Kao i kod obaveza prodavca veliki deo odgovornosti se stavlja na teret Limundo d.o.o. ali to ne znaci da prodavac i kupac ne moraju da postuju trgovinu i prava koja su uredjena zakonima i drugim aktima.
ODGOVORNOST PRUZAOCA POSTANSKI USLUGA
Poslovanje dostavljaca, odnosno pruzaoca postanskih usluga je takodje definisano zakonom.
Ukoliko mislite da kuriske sluzbe nemaju nikakvu odgovornost varate se.
Upravo je dostavljac karika izmedju prodavca i kupca, slicno kao sto je Limundo d.o.o. karika izmedju prodavca i kupca te upravo na njima lezi velika odgovornost.
Ne treba da brinete o njima jer oni za tu uslugu uzimaju novac i duzni su da za uzvrat pruze uslugu definisanu zakonom i internim pravilima.
Kao sto vidite zakon obavezuje Limundo d.o.o. da reaguje na ovakvu politiku prodavca kako kupcima ne bi bila uskracena puna usluga.
Imao sam neprijatno iskustvo pre nego sam dobio negativnu ocenu da me Limundo tim ubedjuje kako je sve OK i da platim predmet.
Nikada nisam dobio pisani odgovor od Limundo tima da oni snose odgovornost .
Mozete zamisliti prodavac nece da snosi odgovornost, posrednik nece da snosi odgovornost, pruzaoc postanskih usluga ne zeli odgovornost a jadnom kupcu po ledjuma. Samo zato sto ima novca i zeli da plati za taj predmet.
Zar stvarno mislite da im je to dozvoljeno u Republici Srbiji ?
Pa naravno da nije !
Jeste li culi za zakon o zastiti prodavaca, zakon o zastiti posrednika ili zakon o zastiti davalaca postanski usluga ?
Naravno da niste jer to nije ugrozena strana u trgovini.
Prvenstveno jer su svi oni pravna lica a kupci vecinom fizicka lica.
Dakle, sve strane moraju da postuju zakonske obaveze.
Potrosicu nesto vremena svog zivota, da onima koji nisu upuceni pojasnim i da sa onima koji su upuceni prodiskutujem, o jednoj od usluga prodavaca.
A to je slanje predmeta.
Kada budete pogledali moj profil videcete da cak imam i negativne ocene zato sto prodavac i Limundo krse zakon.
Vec nekoliko puta nailazim na prodavce koji "neodgovaraju za nastalu stetu pri transportu".
![[Slika: 11tv31d.jpg]](http://i58.tinypic.com/11tv31d.jpg)
KRSENJE ZAKONA
Vidite ovde se radi o krsenju zakona odnosno o obmani kupca.
Da, radi se o krsenju zakonu republike srbije a ne o Limundo d.o.o internim pravilima.
Samim tim sto prodavac krsi zakon i Limundo d.o.o. krsi zakon neuskladjivajuci svoj rad sa zakonima Republike Srbije.
Nije dozvoljeno da se online u srbiji organizuje prodaja narkotika.
Ne postoji pravno lice koje bi ovako nesto organizovalo a da nema odredjenu zakonsku i moralnu odgovornost prema krsenju propisanih zakona.
Procitajte samo sta zakonska regulativa Republike Srbije kaze o "neodgovaranju za nastalu stetu pri transportu" i samom stavu koji na taj nacin dovodi kupca u zabludu.
Citat:Osnovna prava potrošača3) obaveštenost - raspolaganje tačnim podacima koji su neophodni za razuman izbor ponuđene robe i usluga;
Član 2
7) edukaciju - sticanje osnovnih znanja i veština neophodnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, kao i znanja o osnovnim pravima i dužnostima potrošača i načinu njihovog ostvarivanja;
Obavezujuća prirodaPotrošač ne može da se odrekne prava utvrđenih ovim zakonom.
Član 3
Odredbe ugovora koje direktno ili indirektno uskraćuju ili ograničavaju prava potrošača koja proizilaze iz ovog zakona ništave su.
Oblici poslovne prakse koji se smatraju obmanjujućom poslovnom praksom9) neistinita tvrdnja trgovca ili stvaranje pogrešnog utiska da je određeni proizvod u prometu u skladu sa pozitivnim propisima;
Član 21
Citat:Član 3.11)paketi su pošiljke, pakovane na propisan način koje sadrže robu i druge predmete i imaju deklaraciju o sadržini pošiljke;
12)registrovane pošiljke su pošiljke o kojima poštanski operator vodi posebnu evidenciju i izdajepotvrdu o prijemu;
13)preporučene pošiljke su registrovane pošiljke za koje korisnik usluge može da dobije, na svoj zahtev, dokaz o uručenju;
14)vrednosne pošiljke su registrovane pošiljke koje su osigurane do visine vrednosti označene od strane pošiljaoca;
15)otkupna pošiljka je pošiljka koja se uručuje primaocu uz prethodnu naplatu otkupnog iznosa u korist pošiljaoca te pošiljke;
ODGOVORNOST LIMUNDO d.o.o.
Limundo d.o.o. je posrednik u trgovini izmedju prodavca i kupca i ima za zakonsku obavezu da svoje poslovanje uskladi sa zakonima Republike Srbije.U ovo spada i zakon o zastiti potrosaca ali i ostali zakoni, ureddbe i pravilnici medju kojima je i Pravilnik o opstim uslovima za obavljanje postanskih usluga.
Iz ovog proizilazi da je Limundo d.o.o. u obavezi da svoje poslovanje uskladi sa zakonima Republike Srbije.
Odnosno da svojim korisnicima ne dozvoli da krse zakon.
Samom organizacijom i posrednistva izmedju prodavca i kupca Limundo d.o.o. je odgovoran da ponuda,ugovaranje i kupovina protekne u zakonskim okvirima.
Limundo je odgovoran da ukloni ovakav vid poslovanja. Licno sam dobio odgovor da Limundo nije u mogucnosti da isprati sve aukcije.
To nije razlog da se krse prava kupca !
Prijavom aukcije koja ima ovakav "uslov" poslovanja nista nije uradjeno iako je Lumundu jasno predoceno krsenje zakona.
Probajte vi da prijavite ovakvu aukciju i vidite sta ce da se desi.
ODGOVORNOST PRODAVCA
Prodavac je odgovoran za svoja dela koja su takodje definisana zakonima Republike Srbije.
Posto ovde prodavac nije pravno lice i nije organizator prodaje odgovorrnost se u odredjenim delovima prebacuje na Limundo d.o.o.
ODGOVORNOST KUPCA
Odgovornost obaveza kupca su takodje propisana zakonom. Kao i kod obaveza prodavca veliki deo odgovornosti se stavlja na teret Limundo d.o.o. ali to ne znaci da prodavac i kupac ne moraju da postuju trgovinu i prava koja su uredjena zakonima i drugim aktima.
ODGOVORNOST PRUZAOCA POSTANSKI USLUGA
Poslovanje dostavljaca, odnosno pruzaoca postanskih usluga je takodje definisano zakonom.
Ukoliko mislite da kuriske sluzbe nemaju nikakvu odgovornost varate se.
Upravo je dostavljac karika izmedju prodavca i kupca, slicno kao sto je Limundo d.o.o. karika izmedju prodavca i kupca te upravo na njima lezi velika odgovornost.
Ne treba da brinete o njima jer oni za tu uslugu uzimaju novac i duzni su da za uzvrat pruze uslugu definisanu zakonom i internim pravilima.
Kao sto vidite zakon obavezuje Limundo d.o.o. da reaguje na ovakvu politiku prodavca kako kupcima ne bi bila uskracena puna usluga.
Imao sam neprijatno iskustvo pre nego sam dobio negativnu ocenu da me Limundo tim ubedjuje kako je sve OK i da platim predmet.
Nikada nisam dobio pisani odgovor od Limundo tima da oni snose odgovornost .
Mozete zamisliti prodavac nece da snosi odgovornost, posrednik nece da snosi odgovornost, pruzaoc postanskih usluga ne zeli odgovornost a jadnom kupcu po ledjuma. Samo zato sto ima novca i zeli da plati za taj predmet.
Zar stvarno mislite da im je to dozvoljeno u Republici Srbiji ?
Pa naravno da nije !
Jeste li culi za zakon o zastiti prodavaca, zakon o zastiti posrednika ili zakon o zastiti davalaca postanski usluga ?
Naravno da niste jer to nije ugrozena strana u trgovini.
Prvenstveno jer su svi oni pravna lica a kupci vecinom fizicka lica.
Dakle, sve strane moraju da postuju zakonske obaveze.