Limundo Cafe

Puna Verzija: Praktični saveti iskusnih prodavaca
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
pa jedno, 2 nedelje pre odmora da se zavrse aukcije.
Ne znam gde da pitam, pa evo ovde.

Na jednom predmetu sam stavio razne opcije slanja i placanja i kupac je izabrao slanje "Posta'', a placanje ''Placanje pouzecem''.

Kod mene u uslovima prodaje stoji da nacin slanja ''Posta'' podrazumeva slanje preporucenog pisma sa elektronskim pracenjem.

Moje pitanje je kako realizovati kupceve opcije slanja i placanja?

BitterLemon

Можеш да пошаљеш поштом поузећем, само додаш цену поштарине на откуп.
Relativno sam nov na limundu/kupindu, imam oko 50 pozitivnih ocena, trenutno oko 30ak različitih predmeta na prodaju, tako da na dnevnom nivou prodam oko 1-2 predmeta. Nije mi nikakav problem slanje te količine predmeta na dnevnom nivou, ali mi se nekad desi, a pogotovo ponedeljkom kad šaljem predmete za ceo vikend, da bude malo više pošiljki i da mi je nezgodno da se organizujem.

Npr. sad za vikend sam bio u gostima, imao desetine poziva sa drugih sajtova, prodao ukupno 9 predmeta, a jedan od njih sam trebao da pošaljem nakon uplate i nakon što mi gospođa da adresu koja nije ista na limundu i da ja platim poštarinu, po dogovoru.

Sve ovo sam naravno zaboravio i poslao sam na pogrešnu adresu sa otkupom i da ona plati poštarinu. Moja greška, izvinuo sam se i poslaću joj drugi predmet, a ovaj platiti ja poštarinu.

Zanima me kako se vi organizujete (vi koji imate preko 5 pošiljki dnevno, a ima sigurno da vas ima i sa 15+). Ja nešto kao pišem na papirićima i stavljam u novčanik, pa prelistavam sve poruke i proveravam. Pre toga sam na exelu pravio tabelu ali nisam se snašao jer nisam uvek imao pristup netu i sl...

Kako se vi organizujete, da li ste voljni za pomoć i neki savet?
Na Limundu i Kupindu imaš ogromnu prednost – poruke – iskoristi ju. Ako već ne možeš da izbegneš kontakt telefonom insistiraj da ti sve što je dogovoreno napišu u poruci – uključujući i adresu za slanje i ostale detalje dogovora, izgovori se na obaveze ili reci ljudima da trenutno voziš auto. Na ostalim sajtovima slično, ali SMS poruke. Insistiraj da ti jave porukom kad uplate. Onda u danu odvojiš pola sata da to sve sortiraš u podsetnik ili nešto slično (recimo beleške na telefonu ako koristiš neki od smart modela ili na tabletu.), ono što je uplaćeno ili što ide pouzećem zapakuješ, adresiraš i staviš na gomilu za slanje. Ako nemaš vremena bolje je da šalješ 2 puta nedeljno nego da se cimaš svaki dan po jedan paket – imaš na to pravo po pravilima LK – ima dosta ozbiljnih prodavaca sa hiljadama ocena koji tako rade – naznače da šalju na primer utorkom i petkom, a od kupca zavisi kad je uplatio ili kad je završena aukcija.
Žurba i dekoncentrisanost su problem – lako se čovek zbuni pogotovu ako istovremeno radi još nešto drugo.
Vidim da šalješ Postekspresom, pretpostavljam da znaš da njihovi kuriri dolaze na poziv na adresu koju kažeš? Ne mora biti tvoja kućna nego bilo koja. Dakle kad nakupiš nekoliko paketa za slanje zoveš kurira i on dođe i preuzme. Znaš li da u PE možeš da odeš i uzmeš materijal – kese, kutije za pakovanje, adresnice, najlonske samolepljive "džepove" za adresnice...? Ako sam popuniš adresnicu ranije i pozoveš kurira skraćuješ vreme za slanje – ne moraš da ideš do PE i da diktiraš operateru podatke za svaki paket – po paketu gubiš oko pola minuta.
Onako na prvu.
dosta je nezgodna situacija kad u gomili prodatih predmeta i poruka kupac posalje adresu koja je razlicita od ove sa L/K

sto moze dovesti do problema, tako da savetujem da kod promene adrese odmah to pribelezite

imao sam i slucaj i da je kupac nekoliko puta menjao adresu dok nisam poslao

tipa posalite na ovu a ne ipak na ovu a ne ipak na ovu Smile ja vec bio pripremio bensedin

BitterLemon

Ја предмете пакујем пре него што се продају, прво фотографишем, поставим аукцију и одмах запакујем, на тај начин их и штитим од оштећења док се аукција не заврши. Чим се аукција заврши испишем на кутију податке купца, без обзира да ли ме је контактирао или није, ако промени адресу само налепим преко оне ту нову и то је то. Предмете ионако мораш да пакујеш, ако то одмах урадиш када се заврше аукције нећеш имати фрку. Некад када сам у брзини само запишем надимке особа које су победиле, па кад завршим посао онда натенане испишем остале податке.
(23.06.2015 13:57)serjoza Piše: [ -> ]Na Limundu i Kupindu imaš ogromnu prednost – poruke – iskoristi ju. 

Po meni te poruke su katastrofalno uređene, totalno nepregledne i ne predstavljaju mi nikakvu prednost ili olakšanje u trgovinu. Mnogo su mi bolje poruke kao što su npr na kup.prodajem ili FB. Poruka ispod poruke, u inboxu vidiš predmet i ko šalje i rešeni mnogi problemi, po meni.

Što se tiče postexpresa, dobio sam od njih kese, koverte, kutije, te "džepove" što kažeš, ištampane dostavnice za mene, šta još može da se dobije od njih?

I da, pozovem kurira skoro svaki dan, pošaljem ta dva tri paketa, tu se snađem. Kao što rekoh, veliki mi je problem kad imam veći broj paketa.

Evo sad ovih 8 koje sam poslao, dva sam zeznuo, jednoj sam poslao bez otkupa a trebala je da mi da otkup a drugoj sam poslao sa otkupom a nije trebalo jer je već platila... Tuzan aj rešili smo nekako, al samo stvaram probleme i mogućnost da dobijem negativnu ocenu...

Da rezimiram, vi svi koristite neku vrstu hvatanja beleški odmah nakon dogovora, niko ne koristi npr neki exel file ili neki program za organizovanje, pa da preporučite?

BitterLemon

Ексел ти је само дигитална белешка, исти ђаво друго паковање. Никад нисам имао више од 10 пакета да шаљем у исто време, истог дана, па да ми треба неки софтвер. Дешавало се пре пар година док сам продавао рам меморије и пошто их је било много истих или сличних стављао сам бројеве у наслову - на пример: ДДР1 1ГБ (12), те сам их тако разликовао. Запакујем их и напишем број и када неко купи нађем кутију по броју и одмах на њу напишем податке. Уколико ниси најсналижљивији то је најпростије решење. Ниједан софтвер неће ти помоћи у претрази порука, или ако те је неко звао шта је беше рекао и сличне перипетије, овако све што треба пишеш на кутију у коју си запаковао предмет.
Davno nisam ovde ništa postavljao pa su moja iskustva malo zastarela. No, ne vidim u čemu je problem ?
Kao i svaki kampanjac postavljao sam po više od 100 aukcija u nedelji, znači svakog dana mi se završavalo barem 20. Jesam pravio greške u slanju 1-2 puta na pogrešnu adresu i 4-5 puta sam poslao pouzećem mada su ljudi platili unapred. Jednom sam čak i predmet od preko 5000 poslao mada mi nije još bio uplaćen na račun... Sve se to razrešilo bez problema a na broj prodaja i ne smatram da sam po tom pitanju nešto mnogo grešio. Nema potrebe za nekim programom, običan tekst fajl je sasvim dovoljan. Kopirate podatke kupca u njega i samo uz te podatke stavljate napomene, kada je vreme za slanje odštampate podatke i to je to. Bitno je (što su vam već svi rekli) je da svu bitnu (ako ne i svu) komunikaciju obavljate preko Limundo poruka. Čak i kada je moj broj telefona bio u podacima pa su mogli da me zovu ja sam insistirao da mi podatke potvrde i napismeno. Često sam na terenu pa i ako se javim na telefon sigurno nemam ni vremena a ni mogućnosti da nešto piskaram a da pamtim ... To baš i nije najbolja ideja.
Pakujem tek posle kontakta jer nikada ne znam kada će preuzimanje biti lično (čak i ako je kupčeva adresa na drugom kraju Srbije desi se da kaže da će doći lično jer podaci nisu ažurni) a često se desi i da neko kupi dva ili više predmeta pa neću da radim dupli posao.
Glavna pošta (za pakete) mi je prekoputa pa odnesem sam sve te pakete. Znam da je lakše ako ih nazovem ali onda ne dobijem adresnicu odmah pa ne mogu kupcu da javim tačne podatke o ceni poštarine a ne želim da govorim odoka. Da obradi 20-ak paketa službeniku treba oko 30-40 minuta pa bolje da utrošim vreme tako nego na objašnjavanje sa kupcem zašto sam rekao jednu cifru a naplaćena je druga.
Ono što vam kolege nisu napisale (jer pretpostavljaju da znate) je da pored svake završene aukcije imate ikonicu u obliku malog koverta. Kada kliknete na nju imate sve poruke vezane za tu aukciju (samo za nju) tako da na brzinu možete da proverite svu prepisku sa vašim kupcem bez da iščitavate na stotine poruka koje se jako brzo nakupe kada imate veću ponudu.
(23.06.2015 15:18)blistok Piše: [ -> ]... Znam da je lakše ako ih nazovem ali onda ne dobijem adresnicu odmah pa ne mogu kupcu da javim tačne podatke o ceni poštarine a ne želim da govorim odoka. Da obradi 20-ak paketa službeniku treba oko 30-40 minuta pa bolje da utrošim vreme tako nego na objašnjavanje sa kupcem zašto sam rekao jednu cifru a naplaćena je druga.
...

Kako ne dobiješ adresnicu odmah? Nego kada?
Takođe, retko kupci pitaju za cenu poštarine ili broj pošiljke. Osim toga ja sve pakete izmerim na kuhinjskoj vagi (osim jako teških ili kabastih) - cenovnik PE je jasan i može se proceniti visina poštarine, a postoji i kalkulator poštarine na njihovom sajtu ak oje reč u pouzeću.
Kako je meni objašnjeno kada sam zvao njihov kol centar, tačnu adresnicu (sa težinom paketa i cenom poštarine ) dobijem tek posle par dana a odmah pri prijemu dobijem neku privremenu ??
Znam da mogu i sam da izmerim, i da ima kalkulator (često ga i koristim radi orijentacije oko troškova pošiljke) ali jedino merodavno je šta oni izmere (na baždarenoj vagi) i naplate. Ima dovoljno mogućnosti da napravim neki kiks pa mislim da nema potrebe da stvaram dodatne mogućnosti. Druga stvar je što ni nemam vagu na kojoj bi mogao da izmerim sobni trenažer, frižider, komodu ... kabaste stvari tako da tu težinu saznam tek pri predaji paketa.
Stoji to da malo kupaca zahteva te podatke (oko 15% po mom iskustvu) ali mislim da i to spada pod moje obaveze tj. da ih na vreme obavestim o tome koliko novca treba da spreme za poštarinu.
(23.06.2015 15:40)blistok Piše: [ -> ]Kako je meni objašnjeno kada sam zvao njihov kol centar, tačnu adresnicu (sa težinom paketa i cenom poštarine ) dobijem tek posle par dana a odmah pri prijemu dobijem neku privremenu ??
Znam da mogu i sam da izmerim, i da ima kalkulator (često ga i koristim radi orijentacije oko troškova pošiljke) ali jedino merodavno je šta oni izmere (na baždarenoj vagi) i naplate. Ima dovoljno mogućnosti da napravim neki kiks pa mislim da nema potrebe da stvaram dodatne mogućnosti. Druga stvar je što ni nemam vagu na kojoj bi mogao da izmerim sobni trenažer, frižider, komodu ... kabaste stvari tako da tu težinu saznam tek pri predaji paketa.
Stoji to da malo kupaca zahteva te podatke (oko 15% po mom iskustvu) ali mislim da i to spada pod moje obaveze tj. da ih na vreme obavestim o tome koliko novca treba da spreme za poštarinu.

Facepalm Facepalm Facepalm
A bre, Blistoče, čoveče. Pa jebote nije teorijska fizika u pitanju pa da daš čoveku savet, a nisi probao u praksi - saveti ISKUSNIH prodavaca.  :rolf: Možda neće pisati tačna masa i poštarina, ali ostalo dobiješ na adresnici, naopako - pa kako da daš čoveku paket pa te posle vija da ti da adresnicu.
Za tako velike stvari, naravno stoji - ne možeš izvagati sam.
Po mom iskustvu možda 5 posto, doduše ja i ne prodajem neke velike stvari.
Ali kažem - značajna ušteda u vremenu kad se zove kurir. Pogotovo ako ga sačekaš sa ispunjenom adresnicom, ne mora biti upisana masa. Naravno da oni izmere na svojoj vagi, ali ja do sad nikad nism pokušao da zakinem na masi pa mi veruju - uvek čak i dodam 10-15 grama da se ne blamiram ako mi je vaga netačna. Ako je baš na granici koja "lomi" poštarinu onda ne upišem pa nek' važu.
Da rezimiramo, tražite da sve i što je dogovoreno bude napisano kasnije u porukama, pre svakog slanja proverite sve poruke i nemate velike probleme... malo mi je to problem sa kup.prodajem jer tu uglavnom ljudi zovu na mob...

a da li je dozvoljeno da u uslovima prodaje napišem nešto: "ukoliko želite da vam se predmet pošalje na adresu koja nije sa limunda/kupinda, obavezni ste da mi to javite odmah nakon prodaje" na kupindo bi se odnosilo u onoj napomeni, a na limundu u poruci. da li bih time sklonio sa sebe odgovornost ako se ne kaže na vreme i sl?

još jedno pitanje, šta mislite o ovim fotografijama, da li je dobra pozadina, koju da stavim kao početnu itd? Smile
http://prntscr.com/7kejn0
http://prntscr.com/7kej8t
http://prntscr.com/7kejh4

prve dve sam ja slikao na sivoj pozadini, nisam siguran da li je najodgovaravajuća
treću sam skinuo sa neta
@ Serjoža
Znam da je ovo tema ISKUSNIH a ne PREISKUSNIH prodavaca pa sam se zato usudio i da dam svoje mišljenje na osnovu dosadašnjeg iskustva. Moraćeš samo malo da mi pojasniš koju sam netačnu informaciju dao u tim postevima ?
Osim samih adresa pošiljaoca i primaoca i broja adresnice koji još bitni podaci tu postoje osim težine paketa i cene poštarine ? Možda nekome nisu bitni ti podaci ili smatra da će i slučaju spora njegovo merenje kod kuće biti priznato ali ja ne mislim tako, plus što želim da kupcu dam tu informaciju na vreme i to ne na osnovu svog _iskustva_ već na osnovu zvaničnog dokumenta.
Svako raspolaže sa svojim vremenom kako mora, ponekad i kako želi, pa u skladu sa tim se onda i mišljenja na temu šta je lakše, zvati kurira ili odneti lično paket, razlikuju. Meni je lakše da pređem ulicu i odnesem pakete u momentu kada meni odgovora nego da budem na čekanju satima dok kurir ne dođe pa da onda na brzaka spuštam sa sprata one sitne i da one krupne prebacujem iz mog u njegov kombi ...

UBR za nekoga ko pokazuje znanje šta je dozvoljeno u Cafeu a šta ne, možda bi mogao da izbegneš korišćenje psovki u postevima.

@mimipici
Ne samo zbog Limunda već i zbog eventualnih daljih sporenja uvek je bolje imati pisani dokaz. Zato vam i svi to preporučuju, znači ne samo zbog greški oko slanja. Što se tiče KupujemProdajem za detaljnije savete u vezi njega ćete morati pitati na nekom drugom forumu (ovde ne verujem da ćete dobiti adekvatan odgovor) ali ovo sa pisanim porukama bi bilo dobro da praktikujete i tamo, vaše sigurnosti radi.

Fotografije, za mene laika, su sasvim dobro ispale. Savet je da napravite fotografije iz svih uglova tako da ne postoji kasnije sumnja u to da ste nešto namerno izbegli da slikate. Imate programe za kombinovanje slika tako da, pogotovo za ove sitne predmete, nikada nećete preći limit od tri besplatne slike čak i ako snimite 12. Fotografije sa neta nemojte koristiti previše (eventualno jednu radi pokazivanja da to može i lepše da izgleda nego na vašim fotografijama) jer onda nije slikan sam predmet a to može biti osnov za neki eventualni problem sa kupcem.
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14