Limundo Cafe

Puna Verzija: Praktični saveti iskusnih prodavaca
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
@BooMKidZ

Ako napises samo dimenzije i tu recenicu, onda ona iritira.

Kupci odmah pomisle da je u pitanju nezainteresovanost da se roba opise bolje i proda.

Recimo, nigde ne videh sastav materijala robe. A on igra vaznu ulogu u prodaji.

Mozes u dodatnim uslovima aukcije napisati, pa da uvek bude ispod svake aukcije, tu recenicu. Tu joj je veruj, bolje mesto.

Naravno da ces ti raditi kako ti zelis.

Saveti od mene mozda nekada deluju grubo ali su pametni i naravno, dobronamerni.

Smile
E tu si možda u pravu Smile A sastav materijala, što bi on bio u opisu, kad ima gore rubrika gde označavamo materijal? Kad je mešavina, ja označim "ostalo" pa ručno upišem u ponuđeni prozorčić. Dakle, ima svuda, prepisano s etikete, promaklo ti je to Smile A za malo opširniji opis, barem još jednu dodatnu rečenicu, tu si u pravu. Jedna onako totalno reklamna Big smile
Btw, možda nekome tvoje saveti zvuče grubo, meni apsolutno ne Wink Prvo, veoma cenim iskrene ljude, drugo, bilo kakav savet je bolji od onog koji se prećuti, tako da... Poljubac
Da, bas sam mislila, promaklo mi je. Izvinjavam se!

To je novina, pa nemam naviku da gledam.

Drago mi je ako sam ti pomogla. Smile

Pametna si i ne treba nista da menjas, sem ponude. Poljubac
Da bi bila dobar prodavac, moras da budes i (dobar) kupac. Jednostavno moras da osetis, malo i iz ugla kupca, kako to izgleda - kako izgleda biti kupac na limundu, pa ces i sama videti gde eventualno gresis, odnosno sta nedostaje tvojim predmetima, odnosno asortimanu. Naravno nemoj ocekivati da se to moze postati preko noci, bez ljutnje, ali ce ti verovatno trebati u najboljem slucaju - bar par meseci...

A evo i jedan savet, bas iz ugla kupca, naravno ukoliko si u mogucnosti da ga realizujes.
Kao sto rece Olja, bio sam slobodan da bacim pogled na tvoje predmete. Trenutno je, koliko sam video, kategorija zenska odeca najbrojnija na Limundu sa 17070 predmeta, znaci izuzetna konkurencija...
Mozda da pokusas da obogatis opcije slanja i sa Posta - jer je tu za slanje manjih i pojedinacnih predmeta, ubedljivo najmanja postarina. Npr videh neki sal ... njega bi kupcu mogla da posaljes za svega 69,00 dinara. Naravno to trazi pravljeje koverti, odlazak na postu...
(ovako ukoliko bi taj sal slala kupcu postexpressom cena bi bila min 150,00, a AKS-om cak 270,00)
Ja kad kupujem, svakako da kalkulisem i to kolika ce mi biti postarina ili kupim par predmeta od istog prodavca, da bi mi generalno postarina ˝bila jeftinija˝.
Cena od 69 dinara je za posiljke do 20g.
Masa pisma:  101-250 gr,
Cool pošiljka sa potvrđenim uručenjem,
Cena po masi: 46 dinara
+ sa potvrdjenim uručenjem: 23 dinara
UKUPNO: 69 dinara

a svakako se radi samo o primeru...

(BTW moze se dati vise ugleda, za razlicite komentare, istom clanu, eto pogledajte vase ...)
Odlazak na poštu mi nije apsolutno nikakav problem, svakako lično nosim u poštu iako šaljem post expressom. Lakše mi je da prošetam 10-tak minuta do pošte, u vreme kad meni odgovara, nego da čekam kurira kući, koji će doći ko zna kad... Plus imam ludog psa u dvorištu koji posebno ne voli poštare, i toliko laje kad mi je neko na kapiji da ne čujem sopstvene misli Big smile Inače prođa današnjih aukcija mi i nije tako loša, negde sam čak i 60 dinara dobila, wooohooo Big smile :rolf:
Pa ni nemamo prava kao kupci da za jeftino kupljeno bas cepidlacimo. ali kad naidjete da je neka garderoba cudno savijena i posle se ispostavi da je ostecena sta bi drugo mislili nego da je to bilo namerno. i da takvi prodavci i racunaju na to da im se nece reklamirati, jer ipak je zrno po zrno pogaca...a za kupca steta jer ga kosta ptt za neupotrebljivo...
Evo mojih saveta (2500 ocena, po profitu medju 20 najboljih najverovatnije jer mi je limundo racun oko 2000 nedeljno)

1. Vikend UOPSTE nije toliko "dobar" za stimovanje kraja aukcije. Ja sam vremenom dosao do zakljucka da su ponedeljak i utorak uvece idealni, jer se ljudi vrate sa posla, i ne idu nigde. Nedeljom brdo ljudi spava, odmara, ne zuji na netu vec radi nesto sto ne moze inace. Na kraju krajeva, ponedeljkom su mi i bolje cene na aukcijama koje stavljam.

2. Nazalost (ali stvarno nazalost) ljudi se primaju na EKSTRA / VRHUNSKI / KVALITET. Ne razumite me pogresno - ja ne uvaljujem nikome, moja je roba kvalitetna (obuca uglavnom) i knedle gutam kad mi 10 dana nosene Kikersice (vracene po ZZP-u u prodavnicu bez razloga) odu za 3000 din a cena u radnji im je 17.000 (Kick model). Ali poenta je da ljudi vole da cuju da je nesto "fe-no-me-na-lno" i to pravi razliku iako predmet zapravo jeste kvalitetan.

3. Licni utisak prodavca o predmetu, info o predmetu - predmet opisan ovako: "mobilni HTC Desire, solidno stanje, ne ide punjac" ce zasigurno manju cenu da postigne u poredjenju sa: "HTC Desire, fenomenalan telefon koji je inspirisan prvim Google Nexus telefonom, ujedno i telefon koji posle 4 godine i dalje u stanju da tera najnoviji android, fenomenalno kuciste koje je izdrzljivije od ovih novih telefona, baterija solidno drzi, sve ima sto imaju najnoviji telefoni, GPS, Internet, Bluetooth, kome treba jeftin telefon a da moze sve ko ovi novi, nek licitira!

4. sto duze to bolje - ja se jurim sam sa sobom da mi aukcije budu 7dnevne, ali sve nekako ispadne 5dnevna da bi stigao da sve lepo napravim. tih 2 dana je ogromna razlika, nekad stvari ljudi vide pred sam istek aukcije, u svakom slucaju dajete potencijalnim kupcima priliku da vas "ugledaju" 48 sati duze.

5. Dobra slika - ko oce da se bavi Limundo-om, treba da ima kvalitetniji digitalni aparat. Telefoni, Olympus krsevi i slicno ne pomazu, odmazu. Ko nema novaca za ekstra digitalni, nek uzme Cannon Powershot Axx seriju koji mogu da se uzmu za 2000 din polovni. aparati imaju 16 puta bolji makro od vecine novijih i skupljih digitalnih, i ne brljaju boje kao pomenuti Olympus ili BenQ, u svakom slucaju drasticno lakse je uslikati sa Powershot digitalnim i da slika bude gotova bez obrade, toliko da sam ja licno moj Samsung od 12 mpx zamenio sa Powershot A460 od 3.2 mpx jer jednostavno pravi bolje fotografije iz cuga (govorimo o Auto mode, za komplikovanije fotografisanje uzmite literaturu Smile )
@Igoritza
Dobrodošli i svaka čast na savetima!
Klanjam se
@Igoritza, hvala vam do neba i nazad BravoBravo
Postovani BooMKidZ,

Ako zelis nesto da prodas, dajem primer digitalni aparat. Prvo treba da ga lepo uslikas i da ubacis tri lepe/solidne slike, sto kazu slika govori 1000 reci, zatim iskreno napises o tom aparatu, kako, zasto, koliko, znaci sve. Primetio sam da ljudi vole da uz aukciju dobiju neki poklon, nesto gratis, npr za tvoj primer poklonis im baterije, memorisku karticu bilo sta, to ce ti zaista dosta pomoci.
Ovako treba dosta vremena da dobijes stalne kupce, da budes popularan itd. Moras redovno da izbacujes aukcije da ti kupujes prodajes, vrtis sve.
Za vremenski period, ovako ja uglavnom kad stavljam aukciju stavim je oko 19-20h tad je udarni termin, tad je prepuno, zatim uglavnom stavim aukciju 3 dana po meni je to sasvim dovoljno. Kad pogledas koliko ljudi samo dnevno udje na sajt i pogleda nesto, kupi,proda itd. Nekom ce zatrebati i taj aparat pa ce pogledati, naici na tvoj i licitirati.

Ako treba neka pomoc tu sam Smile
Od mene bi ti bila preporuka da ti aukcije traju 5-7 dana jer mi što prodajemo visimo na limundu a kupci samo kad im je dosadno ili kad im nešto treba tako da je mnogo veća mogućmost da nekog zainteresuješ ako je duže u opticaju. Kad predmet koji ne prodaš želiš ponovo da postaviš izmeni slike ili bar onu prvu koja se vidi jer ko god je jedanput preleteo aukcije i video istu sliku neće se zaustaviti da ponovo pogleda. Sa dobrim fotografijama i dobrim opisom se slažem i nemoj da ti je teško da neki predmet uslikaš i po desetak puta a onda izaberi naj bolje fotografije za postavljanje.

Što se tiče vremena za završetak aukcije nije svejedno...zavisi za koju klijentelu je roba namenjena i koliko je interesentna. Tehnička roba, alati i razne "muške" stvari nikako nesme da se završavaju za vreme tenisa, fudbala, košarke....većina njih licitira u zadnjem trenutku a za vreme sporta će jednostavno zaboraviti na limundo. I ženske stvari odredjuju poneki dogadjaji ali nisam iz te priče. Kad je predvidjeno vreme kišno ili hladno ima više šanse da bude više kupaca, kad je vreme lepo pomeraj aukcije u kasne večernje sate....subota i nedelja su dobri popodne kad su svi kući i odmaraju a rano je za izlalak......ima toga još....čitava nauka...
Po mom iskustvu: pravilo je da nema pravila.

Mada ja postavljam aukcije da se završavaju u 21h, kontam tada je gotov dnevnik i sve serije Smile mada nisam uzimala u obzir utakmice Smile ima dana kad osu sve aukcije ima dana kad ode pola i tako.... zavisi i od dana u mesecu dal su plate, penzije, dečiji....ma milion faktora za uspešnu aukciju

Ista je situacija i za početnu cenu: ja stavljam tako da imam zaradu ali i da bude primamljiva cena. Naravno da ima mišljenja da ako je cena niska nešto nije u redu, ali ja tom logikom ne idem jer mi je u interesu da imam kakvu takvu zaradu, a za predmet garantujem da je bez mana.

Još nešto, iskren i dobar opis su za mene presudni. Ne volim i ne želim da lažem ljude. Isto važi i za slike, oko kojih se baš potrudim!

Poenta Limunda je da i kupac i prodavac budu zadovoljni, to je moja parola.
'ajde da se oglasim i ja i da istaknem neka pravila kojih se drzim, ne zamerite ako ponovim nesto sto je vec neko pisao Smile

1) Posto je svim pocetnicima lakse da prodaju preko Kupinda, nego preko Limunda, zbog provizije, tu u startu cine gresku.
Meni je prodaja krenula tek kada sam poceo da postavljam aukcije. Naravno na svakoj aukciji ostavim link i ka Kupindu
2) Aukcije postavljam oko 20:45-22h, mada se trudim da bude cesce od 20:45-21h. Vikendom mi je uvek veca zainteresovanost, ovaj vikend je na Kupindu recimo bas dosta predmeta prodato.
3) Trudim se da mi se nikako ne zavrsavaju aukcije u isto vreme, jer ako kupac zeli da licitira 3 predmeta od mene, ne moze licitirati ako se aukcije zavrsavaju u istu sekundu. Dakle napravite razmak izmedju svake aukcije.
4) Limundo Cash obavezno stavljam kao opciju, jer kada gledam sebe kao kupca to mi mnogo uliva poverenje.
5) Aukcije do 199din pokrecem na jedan dan, i stavim da se ponove dva puta, tako se ne placa provizija, a poenta je sto opet ako stavim sebe kao kupca, smorim se kada vidim da moram da cekam 5 dana da licitiram nesto sitno, a u najvise slucaja zaboravim i da licitiram. Ostale aukcije pokrecem na 5 dana, ako nesto prodajem po vise puta a ne mogu da prodam onda stavim i na 10 dana.
6) Jasne slike, opis sazet, ljubaznost u porukama ma koliko Vam postavljali smesna pitanja i pisali kratko. Romani u opisu, romani u uslovima prodaje su izuzetno dosadni po meni.
7) Pocetne cene od 10din, naglasavanje istih u naslovu, mene odbijaju
8) Nikako se ne truditi da se kupcu dokaze kako nije u pravu, kako je glup, pisati ironicno i slicno. Ma koliko Vas iznervirao morate odgovarati pristojno i sazeto naravno. Vidjao sam kolege koje se u raspravu upustaju sa romanima, sto je velika greska. Samo sazeto i precizno, i naravno pristojno.
9) Nemojte da Vas mrzi da saljete preporucena pisma i kurirske sluzbe koje su jeftinije. To takodje igra veliku ulogu.

Eto toga se ja drzim, pa ce nekome mozda koristiti. I kao sto rece jedan od kolega, ne moze to sve preko noci, ali upornost i postenje ce se sigurno isplatiti Smile
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14