Limundo Cafe

Puna Verzija: Praktični saveti iskusnih prodavaca
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Par puta sam postavljala sa pocetnom cenom od 10 din neke komade koji vrede a ipak su mi otisli za 10 din...sad sam postavljala sa pocetnom cenom, koja nije previsoka a opet je ok i za mene,neznam sto,al na kupindu sam par puta postavljala i mozda dva-tri komada prodala...
[Slika: 38734-309b82e6905fc56f4453d63f0661505d.jpg?v=0]

Za one koji ne znaju nemački, skraćeni prevod - upotreba muškog toaleta, manji veći...
Mislite da sam promašio temu ? Paa Smile Kada sam prvi put video samo sam se nasmejao ali kasnije vidim da je ovo savršen i uspešan primer primenjene psihologije na kupca.
Za one koji ne znaju, upotreba toaleta u Nemačkoj je od 0.5-1 evro (pod uslovom da ste samo zbog tog ušli u neki objekat) a na ovaj način je uvećan profit više puta. 10 centi će dati samo piroćanac ili ko je stvarno siromašan... sa novcem (nap. za brezobrazne) Naravno da se ovaj primer ne može bukvalno primeniti na LK, osim ako onaj ko je u upravi zadužen za toalete ne dobije sada ideju Smile, ali generalna ideja je svugde primenjiva.
Ako imaš proizvod ili uslugu treba da razmisliš o nekim bitnim pitanjima a dva od njih su - koja je tvoja ciljana grupa kupaca i kako da im uzmeš što više novca. Ako staviš suvoparan tekst i klasičnu cenu ni po čemu se nećeš razlikovati od većine konkurencije tako da će tvoj profit onda zavisiti samo od trenutne inspiracije kupca da baš od tebe kupi. Sa druge strane, ako si duhovit i jezgrovit u obraćanju kupcu, ako podilaziš njegovom egu i stavljaš ga u situaciju da, naoko, sam izabere onda će u većini slučajeva kupac sam i izabrati da plati više da ne bi ispao ...šta god, ili zato što si ga privukao sa emocijom kroz napisano. Normalno, ovo nije Nemačka i ne može se ići na neke znatno veće procente (kada su ovde primanja i onako mali procenat) nego inače ali ako se zbog promene opisa i pristupa kupcu poveća profit i za 10 % onda itekako vredi poraditi na tome.
@blistok u dobru si temu stavio svoj komentar Big smile
Usput, ti i ja bi stavili papirnatu novčanicu ..... REALNOST JE REALNOST Rukovanje
(26.02.2015 21:05)pezzys Piše: [ -> ]@blistok u dobru si temu stavio svoj komentar Big smile
Usput, ti i ja bi stavili papirnatu novčanicu ..... REALNOST JE REALNOST Rukovanje

Ako bi se usluga naplaćivala navčanicama, ja bih morao da stavim barem onu od 200€. Guti1...ne laskaj sebi. Smile
A koliko puta ponavljate aukciju pre nego sto je prebacite u kupindo ili je izmenite ili je vise ne pokrenete?
Aukcije koje nisu imale nijednog posmatrača, a platila sam proviziju za postavljanje, više ne obnavljam, a ako je bilo posmatrača, obnovim 2 puta maksimalno.
Aukcije obnavljam samo jednom, na nekim bude i po 20/30 posmatraca a prodje bez ponuda, stoga je prebacujem odmah po isteku drugog puta na Kupindo pa ko voli nek izvoli.
Ne ispalti se silno placanje provizije bez prodaje.
Sada imate opciju i Kupi odmah, koja verujem da će pozitivno uticati na prodaju.

BitterLemon

Да, утицаће позитивно на продају онога ко продаје ту опцију. То не спорим. Него није ми јасно, да ли админи имају задатак да уђу на сваку тему и помену опцију "Купи одмах" или то раде спонтано?
Nisu u najbitnijim temama, gde se deli najvise ugleda za korisne postove.
Ja jos nisam snimio tu opciju, bas cu veceras da ubacim neke aukcije te i to eto da isprobamo.
Meni se ta opcija ne isplati, preskupa je. Kao prodavcu, nema mi smisla. To što hocu da zaštitim cenom, neću ni staviti na Limundo, već na Kupindo, bez da plaćam tih 29 din provizije Smile
Očigledno ili nisam dobro shvatila opciju, ili ona definitivno nije pravljena za prodavce Big smile
A i ne shvatam kako se gleda rok u tom slucaju. Ako stavim aukciju na 10,dana i odem 7 dana na odmor npr?
@xzy ne odes na odmor ako imas kupi odmah ukljucen, isto kao sto ne ides na odmor da ti je kupindo aktivan.
Nije samo to nezgodno kada se ide na odmor.
Nego i ono sto kupac ima pravo na reklamaciju 14 dana, pa moze da se desi da kada ste na odmoru neko vam se javi i trazi reklamaciju.
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14