Limundo Cafe

Puna Verzija: Naplata odstete od kurirskih sluzbi-iskustva
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Stranica: 1 2 3 4 5 6
Da li je neko imao iskustva kada salje preporucenu tiskovinu, da je kupac dobio ostecenu tiskovinu, i koja je procedura sa postom vezano za reklamaciju, i da li reklamciju podnosi kupac ili prodavac?
Trebalo bi da reklamaciju podnese primalac posiljke ali samo pod uslovom da ima dokaz da ta knjiga, casopis, novine ili sta vec, nisu bile ostecene prilikom slanja.
(23.05.2018 18:14)Djolew Piše: [ -> ]Da li je neko imao iskustva kada salje preporucenu tiskovinu, da je kupac dobio ostecenu tiskovinu, i koja je procedura sa postom vezano za reklamaciju, i da li reklamciju podnosi kupac ili prodavac?

Ако није одбио да је прими, изио вук магарца.
Zadnjih 15 godina koristim vecinu kurir sluzbi zbog posla ali najcesce BEX i CityExpress.
Kod obe poste imam ugovor. Odgovor je zasnovan na prosecnom slanju od 200 posiljki mesecno
Kod Citija su sve posiljke osigurane do 100.000 din. Dva puta su mi izgubli posiljku i naplatio sam vrednost koja je bila na otremnici. Realno, meni je super jer sam jednom njima a jednom klijentu prodao robu Smile
Ako ne postoji otpremnica placaju 10x vrednost postarine
Proces traje do 15-20 dana.

Problem koji je imao moj kolega je da su paket urucili pogresnoj osobi (adresi) i juri se sa njima vec 2 meseca i mislim da nema nista od toga.

Kod Bex-a posiljke su osigurane JEDINO ako upisete vrednost i do te vrednosti placaju. Placa se 1% od vrednosti
Ako se ne upise vrednost za osteceno je 5x vrednost postarine a za izgubljeno 10x vrednost postarine.

Kod Royal Expressa su sve posiljke osigurane i vazi kao za City.

Za ostale nemam iskustva jer nisam u toj meri slao da bi izgubili.
(18.06.2018 00:45)vlada70 Piše: [ -> ]Realno, meni je super jer sam jednom njima a jednom klijentu prodao robu Smile

Pa valjda si vratio klijentu pare za izgubljeni predmet?? Hmm
Na zalost mislim da su kurirske službe kod nas postale vrlo aljkave i neprofesionalne, a pošto dugo radim sa njima mogu vam reći da se sećam i boljih vremena. Evo primer slanja jednog paketa i velike neprofesionalnosti BEX i AKS kurirske službe. Kupac polovnog gramofona me je zamolio da mu paket pošaljem BEX službom, jer su jedni od retkih koji vrše isporuku na njegovu adresu u nekom selu pored Niša. Pozvao sam Bex u četvrtak i rekli su da će kurir doći u toku dana, kurir naravno nije došao niti sam obavešten da neće doći, pozvao sam Bex u petak jutro rekli su da će kurir doći, pozvao sam Bex u 14 časova potvrdili su da će doći do 16, ali kurir nije došao. Pozvao sam Bex u ponedeljak i rekli su da će kurir doći uz izvinjenje, naravno nije došao, više ih nisam zvao. Pozvao sam AKS u utorak koji je i došao istog dana u sredu je paket stigao kupcu, naravno sa polomljenim poklopcem gramofona iako sam ga bio upakovao kao da ide na front. U petak sam pozvao AKS da pitam kada će mi dati novac od otkupa, rekli su 3-5 pet radnih dana. I tako nema njih, pozovem u sledeći četvrtak odnosno juče kaže službenica iako je prošlo 8 dana od isporuke pare su kod vozača, valjda čekaju da ih zaboravim, kaže i biće danas. Naravno novac nije stigao, pozovem u petak odnosno danas, kaže službenica novac se vratio kako bre vratio, otkud vratio, ko je kad probao da ga uruči, nema ona pojma, a kod mene uvek neko ima kući, niti ima propuštenih poziva. Kaže preneće žalbu nadređenom i uze moj broj, bićete pozvani i eto čekam ja već deset dana da mi daju moje pare, šta mislite da li će me zvati?!!!! Po mom iskustvu post ekspres je još ponajbolji naravno opet uz zamerke, njima pakete obično moram da nosim, ali pare brzo ležu i paket brzo stiže, e sad što bi ja radio pola posla kurirskoj službi i nosio im pakte na prag a istu cenu plaćam to je pitanje....??
Stranica: 1 2 3 4 5 6