Limundo Cafe

Puna Verzija: predlog za slike
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Molim LT da razmotri jednu opciju u vezi slika predmeta koji se prodaju. Naime, nailazim dosta cesto na aukcije gde su slike u rezoluciji 50x50 px i prakticno je nemoguce uopste videti sta se to tacno prodaje!!
Da li je moguce postaviti kao uslov da slika mora biti minimalne rezolucije toliko i toliko? Ako vec postoji ogranicenje po pitanju njene maksimalne velicine, zasto nema i po pitanju minimalne?
(06.05.2015 22:12)obbywan Piše: [ -> ]Molim LT da razmotri jednu opciju u vezi slika predmeta koji se prodaju. Naime, nailazim dosta cesto na aukcije gde su slike u rezoluciji 50x50 px i prakticno je nemoguce uopste videti sta se to tacno prodaje!!
Da li je moguce postaviti kao uslov da slika mora biti minimalne rezolucije toliko i toliko? Ako vec postoji ogranicenje po pitanju njene maksimalne velicine, zasto nema i po pitanju minimalne?

Ne kupuj na takvim aukcijama, my young Padawan i hvala ti na još jednoj novoj temi. Smile
Ideja ima smisla.
Ima i prednosti i mana.

Mana je što postoje Limundovci koji se ne snalaze dobro na računaru i zbog toga bi ovo za njih bilo dodatno opterećenje.
Prednost je jasna - bolje slike.

S obzirom na to da trenutno nije veliki broj ovakvih slika ne bih stavljao ograničenje.
Ograničenje kod velikih slika postoji zbog hardverskih ograničenja.

BitterLemon

Шта то тачно значи "не сналазе се добро на рачунару"? Ако знају да се региструју и да купују и продају сигурно није тешко научити како поставити своју фотографију а не скинути са нета фотографију од 100 пиксела која нема никакве везе са ониме што продају. Једина разлика је што неки хоће а неки неће. Цео оперативни систем и интернет су направљени да сваки и благо ментално ускраћени корисник може да се снађе, друга ствар је да ли хоће и жели.
(07.05.2015 08:28)gevara Piše: [ -> ]Mana je što postoje Limundovci koji se ne snalaze dobro na računaru i zbog toga bi ovo za njih bilo dodatno opterećenje.

To nije mana nego ko zna sta, nemogu naci adekvatnu rec za to Wink .

Danasnji digitalni fotoaparati, a i oni stariji 5-6 godina, imaju minimalnu rezoluciju slike 800x600 ili tako nesto, nesecam se sad. Stariji telefoni imaju VGA kameru koja pravi slike 640x480, a o novijima da ni nepricam.
Tako da meni neide u glavu odakle nastaju fotografije 100x100, jedino ako ih namerno ne smanjuju u nekim programima. Ako postavljaju aukcije, to nije neznanje jer se prilikom pokretanja aukcije mora staviti slika i svkako ce morati kliknuti na "Dodaj slike".
Ekipo, slažem se ja sa vama. Samo vi ne znate kakvi sve Limundovci se nama u korisničkoj javljaju.
Ja sam srećan jer Limundo koriste i ljudi koji znaju sa Google, FB i Limundo. To im je sve što znaju na računaru.
Za njih je, ne mogu da vam objasnim koliko, komplikovano sve ovo oko slika o čemu ovde pišemo.
Verujte mi...

BitterLemon

А ја ти поново кажем, није компликовано, него су то лење бубе које су навикле да "дечко из комшилука" завршава све за њих, ја сам их имам тридесетак на грбачи. А онда кад им се 5-6 пута не јавиш на телефон онда науче.
@gevara
internet nije za svakoga, pa tako I internet trgovina.
oni sto ne znaju ili nemaju volju da nauce, oni ce I prvi odustati od kupovine ili ce prodati maglu nekom sutra, a sve zato sto oni pravila I ne citaju.

Ipak, na Kupindu trenutno postoji ogranicenje po pitanju velicine slike, zar ne?
Manju sliku od 500px nije moguce postaviti, iskace onaj mali prozorcic I objasnjava ovim neznalicama.
Zasto je onda na Limundu drugacije?
Potpuno se slazem!
Neke slicice ne mogu da vidim uopste sta je na njima, pa se pitam, ako se toliko ne snalaze na racunaru, kako znaju da skinu tako malu i losu sliku s neta ?
Njihov problem što ne umeju da se snađu na računaru, u večini slučajeva nemaju vremena ili im je jako dangubno trošenje nekog njihovog nazovi "dragocenog vremena" i tu ne mogu i ne želim da pomognem nikome. Takvi 98% žele sve na tacni. Sve to što pišete ovde ima naširoko objašnjeno u sitne detalje zbog čega je bolje kiorisiti jpg, bmp format a ne tif za sliku i kako namestiti sliku da bude vidljiva