Limundo Cafe

Puna Verzija: Limundo za nezbrinute, povređene životinje
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Zdravo svima!
Gledajući danas na fb razne apele za spasavanje, brigu ugroženih životinja, došla sam na ideju da ovde postavim jedan predlog.

Ne bi bilo loše da se uvede opcija za pomoć napuštenim životinjama, slično kao kad su bile poplave u Srbiji. Na primer da prodavcima bude omogućeno besplatno postavljanje aukcije a da se neki procenat odvoji u kasu za pomoć životinjama.

Postoji mnogo udruženja i običnih ljudi koji se zaista trude da spasu, izleče pse, mačke,pa čak i konje. Često sredstva novčana nedostaju za lečenje, pansione, azile. Možda postoji neki način da se ta prikupljena sredstva zaista doniraju upravo i isključivo za dobrobit tih divnih stvorenja.

Ne znam koliko znate ali neke priče i slike su zaista uznemirujuće, najgore je od svega kada čovek odvoji od mladunce od njihove majke i ostavi ih u šumi, pored puta, ili ih pijani zlostavljaju dok pas ne dobije potres mozga i prelom kuka,što je bio slučaj u Zaječaru (primetila sam da je tamo svest snižena o brizi za životinje...... ma svuda po Srbiji).

Mislim da bi neka zajednička akcija, nas ovde na Limundu zajedno sa samim Limundo timom doprinela da:
1. da se smanji stopa unesrećenih životinja
2. razvije svest o sterilizaciji, pomoći u nevolji
3. možda će neko dobiti ideju da udomi neko jadno kuče, mače
4. poraste broj prodatih aukcija i novih članova kojima bi ovo bio neki vid podsticaja.

Smatram da je ovo visoko moralana i plemenita ideja koja može da se realizuje i svi bi na neki način bili zadovoljni.
Ostavljamo u prodavnici, kafiću, restoranu, poštaru bakšiš, što ne bismo tih 20,30din. odvojili zaista za nešto humano.
Hvala svima na pažnji.
Bravo za predlog i podržavamSmile
Hvala!
Ovde možemo naći najbolje rešenje kako to izvesti, svaki doprinos, lični i kolektivni je značajan za ove ozbiljne stvari. Humanim delom, postajemo bolji po okolinu i po nas same.
Svaka cast na predlogu i pridruzujem se ovom apelu. Licno bih uzimao u obzir prilikom licitacije da li je neka aukcija i humanitarnog karaktera. Naravno , kako ne bi dolazilo do zloupotrebe, verodostojnosti iste bi se morala posvetiti dodatna paznja. Verujem da bi se brzo i lako moglo naci resenje za to ukoliko se pokaze dobra volja. Mozda bi cak aukcije ovog karaktera mogle imati posebnu, jasnu vidljivu oznaku i da cak postoji posebna kategorija za njih.
Kada je u pitanju donacija i ulaganje sredstava, Limundo je opredeljen za pomaganje društvu kroz ulaganje
u obrazovanje jer verujemo da na taj način dugoročno doprinosimo boljitku društva.
Budite slobodni da vaše obaveštenje okačite na našoj Facebook stranici, a mi ćemo se potruditi da ono vide
svi naši članovi.
Nadam se da će ovaj mali gest pomoći vašoj akciji i da će imati pozitivne rezultate u skorije vreme.
(05.07.2015 13:17)batakirke Piše: [ -> ]Svaka cast na predlogu i pridruzujem se ovom apelu. Licno bih uzimao u obzir prilikom licitacije da li je neka aukcija i humanitarnog karaktera. Naravno , kako ne bi dolazilo do zloupotrebe, verodostojnosti iste bi se morala posvetiti dodatna paznja. Verujem da bi se brzo i lako moglo naci resenje za to ukoliko se pokaze dobra volja. Mozda bi cak aukcije ovog karaktera mogle imati posebnu, jasnu vidljivu oznaku i da cak postoji posebna kategorija za njih.

Odlican predlog! Slazem se da aukcije koje bi bile tog karaktera treba imaju posebnu oznaku jer bi time potencijalni kupci znali da deo njihovog novca ide u humanitarnu svrhu za pomoc zivotnjama. Ja bih takodje pre licitirala ove aukcije u odnosu na ostale.
Odličan predlog.Podržavam! Smile