Limundo Cafe

Puna Verzija: Predlozi i ideje za Limundo lister
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Stranica: 1 2 3 4
Ovde pišemo predloge i ideje za Limundo lister.

Limundo Lister je program koji omogućava brzo i lako postavljanje aukcija. Predstavlja proširenje Limundo aukcijskog Web sajta i koristi se za postavljanje i pregled aukcija sa vašeg računara. Kao takav, idealan je za velike prodavce, a ujedno je zgodan i za manje obimne unose.

http://www.limundo.com/Pomoc/Limundo-Lister/1729
Već sam pre mesec dana poslao predloge za Limundo lister i rečeno je da će se srediti u novembru.
Ne postavljam oglase na Limundo, a želeo bih , iz više razloga.
Trebalo bi promenuti u Limundo Listeru sledeće:

1. Nisu dodane sve nove promene kao što su nove cene postavljanja oglasa.
2. Kod grupne izmene oglasa da ima mogućnost da se menjaju sve kolone, a ne samo naslov, cena itd
3. Da se uvede grupno prebacivanje oglasa sa Limunda na Kupindo, a da budu sinhronizovani sa Kupindom, a ne da se posle pojedinačno menjaju stavke (kvalitet, jezik itd).
Pozdrav
Ja bih ovu opciju UKINUO ili ograničio na pravna lica koja bi plaćala i posebnu cenu za pokretanje tih aukcija
Razlog je taj što pojedini prodavci zloupotrebljavaju ovu mogućnost i guše ostale prodavce sa svojim aukcijama što je najgore njihove aukcije kreću od 10 dinara i to je najizraženije u rubrici za kuću i dvorište gde pojedinci prodaju po 3 semena ili 20 semenki nekog cveća ili povrća i aukcije traju 24h a u jednom trenutku postavi 50 aukcija. u Bilo kojoj poljoprivrednioj apoteci čak i u tempu i idei ima istog tog semena u kesicama koje su oko 100 dinara
što znači da on zauzme preko 3-4 strane prilikom pregleda novih aukcija i onda promaknu kupcima aukcij ekoje sigurno prelaze početnu cenu od 1000 dinara u istoj toj kategoriji.
Tako pojedinačne aukcije prodavaca su u nepovoljnijem položaju u odnosu na te po meni agresivne prodavce.
isto to je i u rubrici sportska oprema gde prodavnice ribolovačke opreme prodaju po nekoliko udica za 10 dinara ili neke druge proizvode koji su isplativi samo za limundovce koji su u istom gradu i gde se ne naplaćauje poštarina.
Ne znam gde da pitam, pa evo ovde.

Zasto mi se ne slazu podaci sa sajta i u Limundo Listeru?

Na Limundu 10 zavrsenih aukcija, u Listeru 31?
Na Limundu neprodatih 5, u listeru 37?
Na Limundu nema ponistenih, u Listeru 1?

Hteo bih da pocenm da koristim ovaj program ali me neke stavke bune.
lister je uzasan za koriscenje, bar ovakav kakav je... niti ovaj sa Limunda niti onaj sa Kupinda,...
Izgubis I vreme I volju, a za to vreme uradis sve preko sajta
Meni nece da se sinhronizuju slike u Listeru. Zna li neko zasto je to tako?
@the_quince: da li imate poslednju verziju softvera?
Juce sam instalirala, sa ovog linka

http://www.limundo.com/Pomoc/Limundo-Lister/1729
Koristim Lister i dosta mi olakšava postavljanje aukcija.
Želeo bih da predložim nekoliko , po meni,  veoma korisnih opcija u samom Listeru, koje bi značajno ubrzale postavljanje aukcija:

1. Prodati predmeti mogu da se postave ponovo na veoma spor način. Ja sam npr. danas imao uspešno završenih 15 aukcija. Sve bih ih ponovo pokrenuo onakve kekve su i bile. Najgore je to što opcija "Kopiraj" može da se koristi samo za jednu aukciju, a ne za više odjednom. Tako da je potrebno dosta vremena da se sve aukcije ponovo pokrenu. Dodatno otežava stvar i to što: 2

2. Kod kopiranja aukcije sve ostaje isto, samo slike moraju ponovo da se učitavaju. Nije mi jasno zašto nije moguće učitati stare slike. Mislim da bi i serveri manje bili opterećeni kada bi se slike samo sa servera prekopirale. Odnosno kada bi bile tu gde jesu na serveru a samo se povezale na novu aukciju. Tako se štedi prostor i sami resursi servera.

3. Export fajl je nemoguće importovati, jer nije u odgovarajućem formatu. Kada sam dobio takav odgovor od korisničke podrške slatko sam se nasmejao. Sam sam sebe upitao čemu li onda ovaj export fajl služi?  Hihi  LOL
Za to sam dobio odgovor da će se raditi na tome, ali da napomenem i ovde taj problem.

Ja ne znam kako funkcionišu veliki prodavci, ali meni ponovno učitavanje fotografija i pojedinačno kopiranje aukcija mnogo usporava postavljanje aukcija.
Hvala na razumevanju.
Pozdrav za sve!
Upravo zbot tih stavki sam odustao od listera.
Ponovno ucitavanje slika i taj export fajl.
Imam par predloga koji bi unapredili rad sajta I nama prodavcima ubrzalo rad I skratilo vreme rada.
Želim da napomenem nešto što meni lično oduzima dosta vremena a verujem i drugim članovima odnosno prodavcima na Limundu.
Naime radi se o sledećem:
U poslednjih par meseci koristim Limundo Lister i zaista mi je to ubrzalo postavljanje završenih aukcija u kojima su predmeti odnosno knjige prodate.Ja imam više istih knjiga i postavljam ih na Limundo ponovo,bez obzira da li su prodate ili neprodate.
Pitanje je sledeće:
Da li je moguće u Limundo Listeru da se povuku i fotografije predmeta odnosno knjiga,zato što mi to oduzima dosta vremena da ih ja ponovo vučem iz svog foldera.
Pod dva,da li je moguće da se aukcija postavlja u isto vreme u koje je već bila postavljena,a ne u roku od 15 minuta od ponavljanja.To isto oduzima dosta vremena da to vreme menjam pojedinačno,a meni znači da se aukcije pokreću stalno u isto vreme.Ovo drugo pitanje se odnosi i na Limuno i na Limundo Lister. Dakle,i za neprodate predmete koji mogu da se ponove na Limundu i za prodate predmete koji mogu da se pokrenu na Limundo Listeru. To bi meni a i ostalim prodavcima na Limundu koji imaji više istih predmeta,dosta ubrzalo rad.
Još jedan predlog za koji mislim da je isto tako konstruktivan.Smatram da je vrlo kratak rok od 30 dana za ocenjivanje članova,zato što po mom iskustvu treba da prodje bar 60 dana. Ja sam lično vrlo tolerantan u pogledu vremena kupoprodaje zbog objektivnih okolnosti u kojima kupci ne mogu da ispoštuju rok za kupoprodaju,a to je naravno lična procena svakog prodavca.
Molim da se razmotre moji predlozi I da I drugi članovi daju svoje mišljenje.
Lister ne koristim tako da oko toga nemam nikakvo mišljenje.
Rok za ocenjivanje je, po meni, optimalan. Bez obzira na to što se i ja trudim da budem maksimalno tolerantan povodom rokova ipak bi bilo preterano da se neko čeka preko ovog roka. Predmeti su postavljeni na aukciju da se prodaju a ne da se rezervišu. Mogu da shvatim da neko ima neplaniranu krizu pa ne može da ispoštuje rok od osam dana. Ok, sačekaću. Ali u tih 30 dana će leći plata, penzija, honorar... pa daj onda da završimo. Ako je preko toga onda u 99% slučajeva se radi o neozbiljnom licitiranju - ja bih to kupio ali jednog dana... Onda lepo idi na Kupindo, stavi u listu želja, pa kupi jednog dana ako te ne preteknu.
@ kizabgdr
Hvala na predlozima. Drago mi je da koristite Lister i da vam je pomogao u radu!
Imam par pitanja radi dodatnih pojašnjenja:
- "Da li je moguće u Limundo Listeru da se povuku i fotografije predmeta odnosno knjiga,zato što mi to oduzima dosta vremena da ih ja ponovo vučem iz svog foldera." - na šta tačno mislite, odakle da Lister vuče fotografije?
- Kada ponovite aukciju, ona ide u deo U toku > Treba da počnu, odete na Izmeni i podesite vreme da krene kada vam odgovara. Ili mislite kada vam je uključeno automatsko ponavljanje da odmah krenu, da nema tih 15 minuta?
I ja ga takodje u poslednje vreme ne koristim.U početku sam se oduševio,ali ispade da ipak oduzima dosta vremena.
(25.02.2015 09:50)kizabgdr Piše: [ -> ]Da li je moguće u Limundo Listeru da se povuku i fotografije predmeta odnosno knjiga,zato što mi to oduzima dosta vremena da ih ja ponovo vučem iz svog foldera.
Slažem se. Tu opciju sam već predložio.

(25.02.2015 09:50)kizabgdr Piše: [ -> ]Pod dva,da li je moguće da se aukcija postavlja u isto vreme u koje je već bila postavljena,a ne u roku od 15 minuta od ponavljanja.To isto oduzima dosta vremena da to vreme menjam pojedinačno,a meni znači da se aukcije pokreću stalno u isto vreme.Ovo drugo pitanje se odnosi i na Limuno i na Limundo Lister. Dakle,i za neprodate predmete koji mogu da se ponove na Limundu i za prodate predmete koji mogu da se pokrenu na Limundo Listeru. To bi meni a i ostalim prodavcima na Limundu koji imaji više istih predmeta,dosta ubrzalo rad.
To bi trebala opcija "Kopiraj" da omogući. Da se sve iskopira i vreme i slike, pa ako prodavac želi nešto da menja, onda menja, a ako ne sve ostavi isto.

Mislim da bi trebalo i na Limundu dodati opciju "pokreni sličan predmet" kao što postoji na Kupindu.
Ima još dosta toga, al' sam nekako umoran od pričanja u prazno...
Stranica: 1 2 3 4