Limundo Cafe

Puna Verzija: Reklamacija neispravnog predmeta - problem sa adminom
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7
Pozdrav,

pošto se kao ozbiljno bavim sad ovom internet prodajom, želeo sam da znam sve rupe, cake i ostale sitnice koje bi mi kasnije pomogle ili odmogle u daljoj prodaji. Tako sam jednog lepog dana kontaktirao limundo/kupindo administratore sa pitanjem: "Da li moram da prihvatim reklamaciju predmeta koji sam stavio pod kategoriju "neispravno". Odgovor koji sam dobio je bio sledeći: http://prntscr.com/8jb87u

Ne vezano mnogo za temu, posle još kog maila, admin mi je rekao da čak ne moram ni da navedem u opisu koja je neispravnost u pitanju, da ne moram da uvažim reklamaciju jer sam stavio da je neispravno stanje predmeta.

Tako ja uzmem i stavim licitaciju usb tastaturu i miš koji su potpuno novi, idu u originalnom pakovanju, ali imaju problem sa usb adapterom i ne mogu da se upare. U opisu lepo navedem: "Ide kao neispravno, najverovatnije ne može usb da se upari sa uređajima, ali nisam siguran. " i pod stanje predmeta, naravno stavim kao neispravno.


Dobijem negativnu ocenu posle nekog vremena, jer nisam hteo da uvažim reklamaciju. Obratim se prvo adminima i oni mi uz mnoštvo fraza tipa "najbitnije je da je kupac zadovoljan, jer je to najbolja reklama" kažu da moram da uvažim reklamaciju. Obratim se i njihovim šefovima, tj tim super adminima ili kako se već zovu, i oni mi kažu istu stvar, iako sam im prosledio mail koji sam prethodno dobio od njihovog kolege.

Šta vi mislite o svemu ovome? Da li sam dužan da uvažim reklamaciju, da li ste imali slične situacije?

p.s. sad sam poslao ovim super adminima zahtev da mi dostave na koju adresu da pošaljem žalbu na administratora Miloša, jer me je doveo u zabludu time što mi je dao lažan odgovor i tumačenje pravila. Kada kod mene u firmi mogu da se žale kada ga popreko pogledaš, mogu i ja ovde da se žalim, ipak im ja plaćam proviziju, plate itd
@ mimipici

jel stanje predmeta bilo neispravno ili ste u opisu stavili neispravno to je kljucno ovde
Stavio je u stanje: neispravno, i u tekstu je napisao
da hvala gorene jeste

pa vidise da ono sto smo vec odavno konstatovali da nema svaki clan LT-a isti stav o reklamacijama

nema pravo na reklamaciju ako je predmet u opisanom stanju

ko god tvrdi drugacije vara narod

ali sto kazu mozete izaci u susret kupcu iako nema prava na to

BitterLemon

Из принципа нећу ни да читам о чему се ради. Поред тема "О рекламацијама", "Најбоље решење", "Лимундо правила", "Практични савети искусних продаваца", "Заштита потрошача(ко је јача а ко слабија страна)", "Решавање рекламације"... и даље се отварају нове теме. Без икаквог разлога, осим чистог безобразлука.
čak sam kontaktirao i spajalicu, tj adminove šefove, i oni mi daju obrazloženje da moram da uvažim reklamaciju jer sam stavio da je predmet nov. a predmet i jeste nov i nije nikad korišćen, u originalnom pakovanju u foliji.

i pored svega toga moram da uvažim reklamaciju. sad sam tražio da kazne miloša jer me je doveo u zabludu i ne zna pravila limunda
I od jednih i od drugih si dobio glup odgovor. Ti si lepo naveo da je predmet neispravan i stavio si u kategoriju neispravno i to je kraj. Nov je pa sta, ti si lepo napisao da je nov, ali neispravan, tako da ti tvrdim da su ti dali netacan, odgovor i lako je njima da ti kazu, da je najbolje da uvazis reklamaciju kad to ne ide iz njihovog djepa.

moram da primetim, da si napisao NAJVEROVATNIJE je neispravan, znaci nisi bio kategorican da je neispravan, pa jedino je to malkice problem, ali si ipak stiklirao neispravno i to je merodavno!

Ko god kaze drugacije laze!

inace se i ja trenutno natezem sa milosem oko skidanja negativne, al on je jos i dobar kakvih ima tamo gore.

Meni se desilo da sam stavio na aukciju mobilni telefon kome nije radila slusalica i jasno sam napisao da ne radi, a isto kao tebi i meni je kupac dao negativnu sa komentarom "ne radi slusalica". Meni su skinuli negativnu, ali isto kao ti sada, sam morao da se dopisujem danima sa njima i objasnjavam im sopstvena pravila.
(03.10.2015 18:46)mimipici Piše: [ -> ]čak sam kontaktirao i spajalicu, tj adminove šefove, i oni mi daju obrazloženje da moram da uvažim reklamaciju jer sam stavio da je predmet nov. a predmet i jeste nov i nije nikad korišćen, u originalnom pakovanju u foliji.

Moze li link od predmeta? 

BitterLemon

Већ видим да није све како је објашњено у првом коментару. Убудуће бих волео да они који су у спору и баш, баш имају жељу да нам проблем презентују то учине са доказима и чињеницама а не бајкама. Ако тако комуницирате и са корисничким центром није ни чудо да имате проблема. Овако после вашег излагања проблема има више питања него одговора.
Verovatno je ova aukcija:
http://www.limundo.com/kupovina/Bezicna-...O/39479449

Jeste oznaceno kao neispravno, i jeste i u opisu napisano da je neispravno, ali ne vidim razlog pisanja
''Za rad tastature i miša potrebni su driveri koje dobijate od mene, a operativni sistemi koji su podržani su: Windows XP, Vista i 7.''
Ovo samo zbunjuje. Jer ako je predmet neispravan, za rad mu je prvo potrebna popravka pa onda sve ovo ostalo.
(03.10.2015 21:47)BitterLemon Piše: [ -> ]Већ видим да није све како је објашњено у првом коментару. Убудуће бих волео да они који су у спору и баш, баш имају жељу да нам проблем презентују то учине са доказима и чињеницама а не бајкама. Ако тако комуницирате и са корисничким центром није ни чудо да имате проблема. Овако после вашег излагања проблема има више питања него одговора.

Ko je rekao "gde je Alduin?"  Hmm
kada sam ja imao slicnu situaciju, meni su iz Limundo tima rekli da je najbitnije da se stiklira stanje predmeta, zato sto mnogi kupci u pretrazi kucaju i stanje koje ih zanima.

ovde se slazem sa L.T, jer kad ja kupujem obucu, stikliram broj 43 i stanje NOVO i izlazi mi samo obuca velicine 43 i to nova obuca.

ovde je clan to ispostovao, ali se da primetiti, da nije bas bio ubedljiv u tome da je deo neispravan, nego je recenicu sastavio, tako da potencijalni kupac moze pomisliti, da mozda deo ipak radi.

bez ljutnje, ali mislim da je svesno ovlas napisan deo o neispravnosti, jer da je prodavac hteo jasno i glasno to da kaze, mogao je da napise i ovako:

NAPOMENA:
MIS KOJI PRODAJEM JE NEISPRAVAN!

Ako biste me sad pitali ko je vise u pravu, kupac ili prodavac, rekao bih da je prodavac, jer je kupac pored jasno stiklirane opcije NEISPRAVNO i ovlas ponovljenog stanja u tekstu, ipak resio da licitira (kocka), pa ako radi super, a ako ne trazicu da mi vrati pare, sto je priznacete neposteno.
Dobro, ali ja sam siguran da prodavac zna da ispita ovaj predmet, posto se iz ocena da videti da to vrlo cesto prodaje.

Da budem jasan, ne podrzavam reklamacije na neispravno, ali pod uslovom da neispravno bude posteno opisano.
slazem se da nije posteno opisano, ali mislim da je samim stikliranjem opcije NEISPRAVNO ispostovao Limundo pravila, a da je svesno naveo kupca da pomisli da je mozda ispravno, to stoji.

Meni ovo lici na ono kad neko nadje rupu u zakonu i radi neispravnu stvar, ali po zakonu nekaznjivu
A ljudi nemojte zajebavati. Stanje: Neispravno, u tekstu piše "Ide kao neispravno." Šta je još trebalo napisati? Nikaako, nipošto ne kupujte ovo od mene ili šta?
Jedino ako je neki drugi problem u pitanju - da nije novo, da je oštećeno, da je nekompletno...
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7