Limundo Cafe

Puna Verzija: Da li je trgovinu na limundu krivično delo?
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Stranica: 1 2 3 4

BitterLemon

Опет ти не разумеш. Прочитај Закон о трговини, не могу сад ја да ти поново пишем исте ствари које већ пишу изнад. Да ли продајеш одједном или по један нема никакве везе, набављено је са циљем да се даље препродаје, и само складиштење је противзаконито, а шверцер не може да плаћа порез, јер пре свега мора да се региструје, а када се региструје мора папиролошки да увезе робу коју продаје. Ниједан нерегистровани продавац на велико није легитиман - НИЈЕДАН.
Vidi ovako, ne zelim da kuckam i pisem neke stvari ali u tom zakonu o trgovini ima rupa i to velika.
Razumem ja sta ti pricas ali ti ne razumes sta ja pricam jer neke stvari moras povezivati sa drugim stvarima koji se isto tucu zakona ali ne trgovine.

BitterLemon

Сад стварно не разумем о чему пишеш, али то није моја грешка - ако образлажеш своје мишљење и тумачење Закона онда наведи који члан дозвољава складиштење робе? Јер ниједна рупа не може да пропусти 100 бушилица кроз њу, или 1000 паковања батерија. Да хоће они могу да стану томе на пут, могу некога да пропусте или ојаде, по жељи. Једноставно - уколико желе могу ти направити проблем. Друга прича је са продајом личне имовине, али лична имовина није пуна соба робе, то је роба намењена за даљу препродају.
Сећам се као клинац пре неких 25-30 год. људи када су куповали половну техничку робу тражили су доказ порекла од продавца, да би знали да није украдена, знам да су у бабином комшилуку ухапсили човека и писали му пријаву јер је купио украдени видео рекордер, иако се правдао да није знао да је украден, што је вероватно и истина.
У међувремену услед ратова, инфлација, немаштине и небриге постали смо дивље друштво, и сада су многе ненормалне ствари овде нормалне. Тако је нормално да постоје топ продавци који продају хиљаде и хиљаде артикала намењених продаји и набављених у ту сврху. Ако им ту робу нађу не постоји ниједна рупа довољно широка да побегну, роба се одузима и држава је продаје путем јавних надметања. Шта мислиш, због чега улични продавци беже када наиђе комунална? Неки остављају и робу, јер су казне веће него вредност те робе.
Оно што ја мислим да је пресудно што држава не јури више ту врсту продаваца је то што су свесни да нам пола државе живи на транге франге, ако укину то можемо само колективни харакири да одрадимо.
Rekao sam da ne zelim komentarisati o tome ali nije sve tako crno kao sto izgleda, pogotovo za prodavce koji robu prodaju na internetu. Samo malo trebas ukljuciti mozak.

BitterLemon

Какве везе има где продајеш робу, када ти код куће нађу ускладиштен магацин мало боље малопродајне радње? Да ли ти уопште схваташ тај део Закона? Има овде људи који су до сад продали 10.000 батерија, то није набављено за дечију играчку па претекло кад дете порасло, то је набављено са јасном намером за даљу продају. Има и оних који у понуди имају целу кинеску радњу. Све је то само по себи кршење Закона, да не причам да сви ти исту оглашавају као нову робу.

Ако неко продаје 5 бушилица, 3 шлајферице, 10 шрафцигера, комплет окастих кључева, моторну тестеру, брусилицу, косилицу... он увек може да прође са причом да распродаје радионицу, али ако неко продаје 50 аку бушилица већ не може. Нарочито ови што се притом хвале да им је то роба из Немачке, Аустрије, Швајцарске...

Слажем се са тобом да није све тако црно, али могу да га зацрне ако желе. Хвала Богу па су и сами свесни да људи не раде то због екстрапрофита већ због пуког опстанка, те толеришу то.
Nebitno je ko sta shvata, necu vise da diskutujem o teme.
Sta smo na kraju zakljucili, jel ce da me hapse? Smile
Ja sam lager sklonio kod tetke u zemunicu, blizu Povlena.

BitterLemon

А адреса?

BitterLemon

Данас у Јагодини свраћали на неколико адреса полиција и тржишна код ових што продају на Купинду и Купујем продајем. Код овог мог пријатеља свраћали али он има радњу и ради легално, али је чуо из њихових разговора да су улазили у неколико станова, углавном онима који продају фирмирану гардеробу.
Што би се рекло, ипак није легално. Smile
(19.11.2015 23:02)BitterLemon Piše: [ -> ]Данас у Јагодини свраћали на неколико адреса полиција и тржишна код ових што продају на Купинду и Купујем продајем. Smile

Šta su im rekli?
(19.11.2015 23:04)smuk88 Piše: [ -> ]
(19.11.2015 23:02)BitterLemon Piše: [ -> ]Данас у Јагодини свраћали на неколико адреса полиција и тржишна код ових што продају на Купинду и Купујем продајем. Smile

Šta su im rekli?

Imaš broj veće - to su im rekli.  Facepalm

BitterLemon

Ови из Београда су проверавали оригиналност робе а овдашња тржишна по њиховом позиву писала казне за неовлашћено трговање. Не знам како су прошли остали, овај мој пријатељ продаје оригиналну робу, увози из Немачке, има и царинске декларације. Колико сам схватио пријаве су писали из адвокатске канцеларије која је овлашћена од разних брендова да их заступа.
Ја нисам био присутан, али био је мој отац присутан, каже да су били врло непријатни, и то код овога који је легалан, замисли тек код оних дивча шта је било. Smile
(19.11.2015 23:08)BitterLemon Piše: [ -> ]Ови из Београда су проверавали оригиналност робе а овдашња тржишна по њиховом позиву писала казне за неовлашћено трговање. Не знам како су прошли остали, овај мој пријатељ продаје оригиналну робу, увози из Немачке, има и царинске декларације. Колико сам схватио пријаве су писали из адвокатске канцеларије која је овлашћена од разних брендова да их заступа.
Ја нисам био присутан, али био је мој отац присутан, каже да су били врло непријатни, и то код овога који је легалан, замисли тек код оних дивча шта је било. Smile

Pa kod divča je bilo prijatnije sigurno - on je počastio kako se to u Srbijici normalno i radi, a ne ljudi ti dođu, a ti njima čiste račune izvadiš, ajde molim te - to nije domaćinski.
Jeste, bas mi tako izgleda, kao sto kaze Serjoza. S kojim pravom su neprijatni?
Stranica: 1 2 3 4