Limundo Cafe

Puna Verzija: Limundo preporuka u vezi aukcija
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Postovanje svim clanovima Limunda,tako i clanovima limundo tima.Pa sa par preporuka kako bi mozda vecina kupaca i prodavaca bila zadovoljna.Sto se tice aukcija predlozio bi da se malo isprati kako u nekim zemljama to bolje funkcionise nego kod nas evo jedan primer.Kada se aukcija zavrsava ili je pri kraju,ponude koje su u zadnjim trenucima treba da produze aukciju 3x5min a evo i zasto.Sasvim je normalno da ce svi cekati da licitiraju poslednji minut i samim tim izbeci zlonamerne clanove koji sami podizu cenu cim vide neku ponudu,dosta puta se desi da neko ne stigne da licitira na vreme ili bi ponudili vise ali ta opcija ne postoji.Mali predlog ali mnogo bolje za sve korisnike kako prodavce tako i kupce koji bi imali vise vremena da se odluce koja bi stvarno bila najbolja ponuda koju bi zeleli da daju a prodavcima sigurno bolje jer bi dosta puta vise dobili nego ovako kada svi cekaju poslednji trenutak i ne uspeju da kupe.Eto toliko samo mozda i malo da se poveca provizija ,malo vise mislim,na svaku negativnu ocenu pa ko voli neka izvoli.
Mislim da puko kopiranje drugih sajtova, opcijama koje nude, ne mora da znaci i bolji kvalitet, postizanje visih cena, vecu bezbednost ...

Ovo sto vi predlazete, je vec predlagano, nije naislo na neku vecu podrsku, mozda i zato sto argumentacija, bas i ne pije vodu.

Ko i sta garantuje da ce se produzenjem aukcije izbeci zlonamerni clanovi - ovako im se zapravo pruza dodatna sansa, da podignu cenu.

Produzenje aukcije takodje ne garantuje ni postizanje vece cene - mnogi clanovi se rukovode devizom da ce ponuditi zapravo onoliko koliko su spremni da plate za odredjeni predmet, sto naravno mogu i sada, da li u zadnjem trenutku ili ranije, pa da za njih radi limundo agent. Svakako pobedjuje najveca data ponuda.

Jedino sto donekle mogu da prihvatim je to da neko ne stigne da licitira na vreme. Ipak i to ne pije vodu po meni, jer uvek se moze neko javiti da nije imao dovoljno vremena -  ako aukcija traje nekoliko dana i neko ne da svoju ponudu u tom periodu, ko kaze da ce bas dati u tih dodatnih 5 minuta ? I zasto bas 3 x 5 minuta, zasto ne 3 x 3 ili 8 x 5 ili, nebrojano je kombinacija, koje bi mozda nekom pomogle da se odluuce i ponude vise u tom nekom dodatnom periodu. Osim toga, ako niste mogli proceniti u celom periodu trajanja aukcije (1-10dana), koliko ste spremni da platite neki predmet - mislite da bi lakse to odlucili u 5 minuta ?
(28.01.2016 00:27)ivandol Piše: [ -> ]Postovanje svim clanovima Limunda,tako i clanovima limundo tima.Pa sa par preporuka kako bi mozda vecina kupaca i prodavaca bila zadovoljna.Sto se tice aukcija predlozio bi da se malo isprati kako u nekim zemljama to bolje funkcionise nego kod nas evo jedan primer.Kada se aukcija zavrsava ili je pri kraju,ponude koje su u zadnjim trenucima treba da produze aukciju 3x5min a evo i zasto.Sasvim je normalno da ce svi cekati da licitiraju poslednji minut i samim tim izbeci zlonamerne clanove koji sami podizu cenu cim vide neku ponudu,dosta puta se desi da neko ne stigne da licitira na vreme ili bi ponudili vise ali ta opcija ne postoji.Mali predlog ali mnogo bolje za sve korisnike kako prodavce tako i kupce koji bi imali vise vremena da se odluce koja bi stvarno bila najbolja ponuda koju bi zeleli da daju a prodavcima sigurno bolje jer bi dosta puta vise dobili nego ovako kada svi cekaju poslednji trenutak i ne uspeju da kupe.Eto toliko samo mozda i malo da se poveca provizija ,malo vise mislim,na svaku negativnu ocenu pa ko voli neka izvoli.

Interesantan predlog, imali smo ga onomad s početka ovog kafea, a nije loše da se malo obnovi ovaj divan. Međutim sadrži jednu problematičnu tačku. Evo ovako - i sam ponekad primenjujem taktiku licitiranja u poslednjem trenutku sa maksimalnom sumom koju sam spreman da platim i ako bi se uveo ovakav sistem - ograničenog broja produžavanja - 3 puta po 5 minuta ja bih svoju taktiku prilagodio na sledeći način: malo pre isteka aukcije bih samo "pipnuo" sa 10 dinara većom ponudom da bih obezbedio produženje od 5 minuta. To bih isto ponovio još dva puta i onda smo opet na istom - aukcija se završava u zakazano vreme + 15 minuta što mu dođe isto kao da tog produženja i nema. Ideja da bi to sprečilo veštačko podizanje cene sa drugog naloga je besmislena - dovoljno je da podizač stavi željenu sumu na samom početku aukcije i to je to - ništa produženje suštinski ne menja.
Ako bi se ovo produženje uvelo sve dok neko licitira bez ograničenja broja produženja onda ima smisla i to menja čitavu koncepciju - inače je ista stvar kao do sada sa manjom komplikacijom.
Ne bi bilo loše da se može uvesti da prodavac bira da li želi jednu ili drugu varijantu, ali budući da je platforma Limunda dosta zastarela - još uvek nemamo ni odbrojavač do kraja aukcije i automatsko osvežavanje onda verovatno nema šanse da se to u skorije vreme primeni.
Po meni je dovoljno da se produzi 10sek posle svake ponude posle isteka... Inace, u vezi sa aukcijama, nijako u vezi aukcijaSmile