Limundo Cafe

Puna Verzija: Vrlo dobar razlog da ukinete lično preuzimanje
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Stranica: 1 2
malo je neverovatna situacija da ja npr. prodam ogledalo kupac ga razbije donese u param parčadima ja kažem ok i vratim novac i posle mu dam negativnu , malo karikiram ali to nije uobičajena situacija

kako trenutno stoji sistem ocenjivanja nije idealno ali bolje je od ukidanja ili da svako daje negativne kako mu padne...
Ukidanje nikako, a sad kako se ko dogovori, snadje u datoj situaciji, to je vec za svakog drugacije.
Problem ipak jeste licno preuzimanje, gde bi svaki nedostatak, mana i sl. morali biti bas tada prepoznati, vidjeni, kao i kod preuzimanja od kurirske sluzbe, gde se kod vidno ostecenog paketa, nedostatka i sl. na licu mesta pravi zapisnik u prisustvu kurira i na taj nacin se vrsi reklamacija prodavcu. Tu smo u prednsoti u odnosu na preuzimanje od kurira, jer od prodavca mozemo i imamo pravo da zahtevamo probu na licu mesta, detaljan pregled i dr. sto pri slanju kurirskom sluzbom nije moguce.
Kako oceniti prodavca kod licnog preuzimanja koji prodaje nesto sto ne odgovara opisu? Trebalo bi negativnom ocenom! Kupca koji odustane od kupovine pri licnom preuzimanju i pored toga sto je predmet u skladu sa opisom (ili uopste ne dodje po predmet) - negativnom ocenom. Kupca koji reklamira predmet i vrati isti u drugacijem stanju nego sto je kupio - e to je vec van domasaja Limunda/Kupinda. Jedino jedan na jedan, pa ko pobedi. U ovom novijem slucaju, pobedili su brojniji.
Mada je tesko procenjivati bez ucesca i druge strane.
"kako je moguće da je član isprva preuzeo aparat koji je skroz fizički smrskan? Ne treba biti naročito inteligentan da bi se shvatilo ko je napravio problem."
Meni je ovde kljuc, ne mogu da zamislim kako bi druga strana kontrirala - osim da kaze da je uzela smrskani predmet. A i ovo sto Ljubisa kaze podrzavam sto posto:
"Kako oceniti prodavca kod licnog preuzimanja koji prodaje nesto sto ne odgovara opisu? Trebalo bi negativnom ocenom! Kupca koji odustane od kupovine pri licnom preuzimanju i pored toga sto je predmet u skladu sa opisom (ili uopste ne dodje po predmet) - negativnom ocenom."
Ovakvo ocenjivanje je besmisleno. Makar da neutralne vrate.
Ne želim da stajem na muku prodavca pa prve dve rečenice sledećeg pasusa idu kao primer a ne kao moje mišljenje.

Kako je moguće ? A otkud oni iz LT znaju da je poslata slika baš tog spornog aparata ? U tome i jeste ceo problem kod ocenjivanja ovde. Manje više nema nikakve regulative šta bi bilo prihvatljivo kao dokaz (sa bilo koje strane) osim prepiske preko LK ili eventualno uplatnice/adresnice što može pomoći u određenim situacijima ali isuviše situacija ostaje na ličnoj proceni admina ko je kriv a ko ne, ili kao u ovom slučaju - niko nije kriv. Ne želim da verujem da se ta lična procena zloupotrebljava (iz bilo kog razloga) ali ostaje činjenica da ima isuviše nejasnih pa i štetnih odluka donetih pri brisanju/prihvatanju negativnih ocena. Zakon (barem ono malo postojećeg) jeste stavio veću težinu dokazivanja na stranu prodavca (i to je ok) ali ni ti zakoni ne kažu da je prodavac isključivo kriv/kupac isključivo nevin već kaže koji postupci se moraju ispoštovati (sa obe strane) da bi trgovina i zaštita prava (obe strane) bila uspešna.

Ocenjivanje u e-prodaji je definitivno potrebno ali to mora onda biti taksativno obrazloženo i svi učesnici moraju biti unapred obavešteni o pravilima igre. Ovako, posle dve godine rada Cafea i preko deset godina rada Limunda mi i dalje čitamo iste priče na tu temu. Zašto ? Zato što i ono malo pravila koje ima na tu temu ne samo da su podložni ad hoc proceni već i prepušteno članovima da odluče da li uopšte žele da ih pročitaju pa onda dolazi do nepotrebnih trzavica. Da, radi se o malom procentu prodaja koje se neuspešno završe. Da, mali procenat tih neuspešnih prodaja bude završen i sa neuspešnim ocenjivanjem ali to nije nikakva uteha onima koji su pored materijalne štete imali još i emocionalnu.

Znači, kao što važi za svakog prodavca ovde na LK, ili radi posao kako treba ili ga nemoj raditi, tako bi isto trebalo da važi i za glavnog prodavca ovde (sam Limundo D.o.o.) da ili reši ocenjivanje kako treba ili da se ne trpa tamo gde im mesto nije.

UBR
Pozdravljam njihovu rešenost da se izbore sa prevarantima među prodavcima (to nam svima ide u prilog) čak i na sudu i stvarno mi je drago što je neko konačno osuđen za tu vrstu prevare ali da bi zaslužili puni respekt morali bi isto tako da se trude da se izbore i sa prevarantima među kupcima. Ne vidim neku razliku između onog ko je uzeo novac a nije poslao predmet i nekog ko je napravio štetu na predmetu a zatim na prevaru, silu ili pritisak od strane LT dobio svoj novac nazad. Da, veći je procenat prevaranata među prodavcima ali to ne znači da ovima drugima treba gledati kroz prste ili još aktivno stati na njihovu stranu.
Ovaj je sajt defiintivno puko, da se nikad više ne oporavi. Što više članova više negativnih razloga da slanje ispravne robe. Buvljaci su bolji od ovog bar ako ništa drugo vidiš robu i opipaš pitaš na licu mesta prodavca dogovoriš se lepo i gotvo ako ti se svdi kupiš ako NE Hvala ne treba mi i odeš dalje, Ovde neko "ubeđivanje" nepoverenje nekakav dogovor da ne bi popio negativnu ocenu tako da se sve svodi na više cimanja oko predmeta nego što je potreban i tako u krug prosipanje raznih filozofskih razloga
Bila jednom jedna na licnom, koja je za celo rekla da je pocepano da sam se zapitala da li sam ustala iz kreveta koliko ocima nisam verovala a ni usima.

U stvari prica ide bila jedna sreda kada je jedna isla kod razlicitih prodavaca na licno da odustane od kupovine da bi posle dva minut zalepila negativnu sa onog telefona na kom se ukucava servisni centar za slanje poruka.

Divna neka zena, ljubazna, pazljiva prema izlicitiranim predmetima, mlada, fina. Samo ne zna da potrefi broj zgrade nego otisla kod komsije pa sam morala na noge da joj idem, a lepo pise ispred moje kapije ne komsijine.

Isto sam se tako i ja nervirala sa LT timom, malo ostanu bez teksta kada im kazes da ako ne mogu da stanu iza prodavca jer ne znaju u kom stanju sam poslala predmet (koji se nije vratio sa deklaracijom odnosno u stanju kojem je poslat) ne mogu ni da pitaju: ' da li su cipele stvarno cele'?, ako kupac posle licitacije odma odustane jer na slikama vidi da su pocepane (cipele prodate posle, devojka dosla na licno, bile cele).
Stranica: 1 2