Limundo Cafe

Puna Verzija: Kupac nije uplatio, tvrdi da jeste
Ovo je svedena verzija Limundo Cafe-a. Ovde se nalazi Limundo Cafe pun boja, lepote i radosti.
Stranica: 1 2
Kupac mi je poslao poruku u kojoj tvrdi da je uplatio izlicitirani iznos. Proverio sam u banci, uplate nije bilo. Odgovorim mu i lepo kazem, on tvrdi da je uplatio. U medjuvremenu on kontaktira Limundo podrsku i oni mi kazu da proverim jos jednom, ja narednog dana(danas) proverim, opet nista. Proslo je 3 dana od njegove navodne uplate. Odbijam da posaljem predmet kupcu koji nije uplatio. Napominjem da kupac ima 100 pozitivnih i 11 negativnih ocena, nezadovoljni kupci su u svojim komentarima pisali da nije uplatio.
On je poslao skeniranu uplatnicu, malo sumnjivu, na stampacu sve otkucano(verovatno sluzbenik u posti). U polju primalac nije navedeno ime banke(sto je cini mi se obavezno, i sto sluzbenici uvek napisu ako uplatilac nije napisao), vec moje ime(ispusteno jedno slovo)

Ne znam sta da ocekujem, da li ce Limundo dozvoliti da mi da negativnu ocenu? Kako da izadjem na kraj sa ovim covekom. Da li ima smisla da trazim da mi posalje postom tu uputnicu pa da proverim u banci?

Imam 300 pozitivnih ocena, ovo je prvi put da mi se ovako nesto desava, ne bih da dobijem negativnu ocenu zbog ovakve gluposti.

Hvala na odgovorima! Smile
Proveri broj ziro racuna (svoj), proveri pecat (posta/banka) mora da stoji datum,vreme i potpis radnika
Kada bi mogao uplatnicu ovde da prikacis da je seciramo.
Ne vidim razlog za nerviranje. Pretpostavljam da ste proverili na tom skeniranom primerku da li je broj računa tačno unešen. Ako jeste onda vam već taj skenirani primerak (kada ga odštampate) može poslužiti kao razlog da u banci pokrenu potragu. Što se LT tiče, koliko je njegova skenirana uplatnica validna toliko je i vaš skenirani (pečatirani) izvod sa računa validan. Možda on i jeste uplatio ali ako izvod pokazuje da u prethodnih par dana nije bilo tog priliva na račun onda to nema veze sa vama i nema razloga da šaljete predmet.
imao sam i ja slučaj , ništa dok banka ne proknjiži ....
...ali 3 dana od uplate da se ne proknjizi?
[img]blob:http://imgur.com/871a92a4-c3f8-420c-92c1-68823456cb8b[/img][img]blob:http://imgur.com/871a92a4-c3f8-420c-92c1-68823456cb8b[/img][Slika: zQPgHC8.jpg]
pa ljudi bio je vikend pošta je najsporija čemu panika al danas mora da prođe
Trebalo je juce da legne, cak i kada je posta u pitanju!!!
Inteza nije poznata po tome da ona pravi problematikus oko knjizenja novca

odovara broj poste sa pecata
Ako je jedno slovo pogresno u imenu mislim da nije strasno ako je br zr ok
(28.02.2017 18:28)Branka030025 Piše: [ -> ]Trebalo je juce da legne, cak i kada je posta u pitanju!!!

Ne mora da znaci. Imao sam jednom slucaj da je uplata kasnila dan, ako ne i dva. Znaci tipa ako je covek uplatio danas u posti, meni je leglo najranije prekosutra. Ne znam zasto, ali kupac mi je rekao da se to njemu uvek desava da uplata kasno legne. Da li zavisi od mesta ili cega, pojma nemam.
Ja na tvom mestu ne bih slao dok uplata ne legne.
Hvala na odgovorima! Moguce da stvarno kasni uplata.
Ako placas neko proviziju treba da legne u roku od par sati (plafon) tog dana ili sutradan.

Da je bez provizije pa i da sacekas par dana da legne uplata, ovako nekako samo da ih ^&%$)%^)*#@^$&*@.
Epliog cele price, uplata je danas legla. Smile
To je to, desava se da kasni. E sada ono sto mene zanima, je, ukoliko kupac zeli, da li moze da te negativno oceni?


Ja sam jednom pitao, ukoliko kupac uplati u petak u posti kasno, meni ce uplata leci obicno u ponedeljak oko 11h, da li sam ja duzan da posaljem u ponedeljak, zbog onog roka od 3 dana za slanje. Dobio sam odgovor da jesam duzan, jer je kupac uplatio u petak, a to sto uplata kasni, to nema veze.

Bas me zanima u tvom slucaju, kada bi kupac dao negativnu ocenu, da li bi je Limundo obrisao ili bi je prihvatio kao validnu?
(01.03.2017 12:59)Vesic1 Piše: [ -> ]To je to, desava se da kasni. E sada ono sto mene zanima, je, ukoliko kupac zeli, da li moze da te negativno oceni?


Ja sam jednom pitao, ukoliko kupac uplati u petak u posti kasno, meni ce uplata leci obicno u ponedeljak oko 11h, da li sam ja duzan da posaljem u ponedeljak, zbog onog roka od 3 dana za slanje. Dobio sam odgovor da jesam duzan, jer je kupac uplatio u petak, a to sto uplata kasni, to nema veze.

Bas me zanima u tvom slucaju, kada bi kupac dao negativnu ocenu, da li bi je Limundo obrisao ili bi je prihvatio kao validnu?

Ja sam coveku rekao da cu mu poslati cim uplata bude 'legla'. On je uplatio i javio mi, ja sam mu odgovorio da uplata jos nije legla. Onda je on krenuo "ali ja sam uplatio, ja sam uplatio", i tako 3 dana za redom, na sta bih mu ja uvek odgovorio "nista dok uplata ne legne".U principu, bio je vikend, plus 48 sata proknjizavanje, nista strasno. Ali covek je odmah kontaktirao Limundo podrsku, na sta su oni krenuli mene da cimaju. Bezveze. Na kraju je sve ispalo ok.

Ako je kupac resio da uplatu izvrsi 3 dana pre isteka roka, onda je to njegov problem, imao je 8 dana. I to sto postoji rok za evidentiranje, to je problem kupca, morao je na to da racuna.

Ja mislim da Limundo ne bi dao negativnu ocenu, rokovi oko slanja su vrlo jasni, i oni preko poruka(pretpostavljam) mogu da vide koje sta kad i gde, tako da verujem da ne bi bilo problema.

Cim sam prodao ovaj predmet, otisao sam na profil kupca, i kad sam video 11 negativnih ocena(100 pozitivnih), znao sam da ce biti nezgodan. Smile
(01.03.2017 13:32)petruccii Piše: [ -> ]...
Ja mislim da Limundo ne bi dao negativnu ocenu, rokovi oko slanja su vrlo jasni
...

Problem je u tome sto Limundo tumaci da je osam dana rok da kupac dobije robu, plus ono sto je Vesic rekao - da ih ne interesuje ko kasni sa proknjizavanjem, ako je kupac uplatio... Vrlo nezgodno, ako mene neko pita. Pogotovo oko "praznika drzavnih sluzbenika" (a oni su svaki cas).
Stranica: 1 2