• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 11 Glasova - 4.45 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlozi i ideje za Limundo.com
#76
Sjajna ideja...i kada vas ne oceni kupac ili prodavac posle 30 dana automatski da se dobije pozitivna ocena, tu ideju vam je najlakse sprovesti, a stvarno nije lose da makar date par puta godisnje free aukcije, samo sa provizijom ako se proda predmet, obradujete nas u period od 30.12 do 02.01 recimo :) Taman cete imati rekordnu posetu :)
Pozdrav
 
Citiraj
#77
(28.11.2014 23:20)Skyhookbg Piše: i kada vas ne oceni kupac ili prodavac posle 30 dana automatski da se dobije pozitivna ocena, tu ideju vam je najlakse sprovesti
Ovo zdušno podržavam i par puta sam se obraćao administraciji sa istim predlogom ali za sada ništa.
Mislim da ne postoji niti jedan argument protiv takvog rešenja, a svima bi značilo.
 
Citiraj
#78
Takođe podržavam grupno ocenjivanje kao i automatsko ocenjivanje nakon 30 dana. Predložio bih i da se nekako sankcionišu prodavci da nakon uplaćenog novca su dužni da ocene kupca a ne da čekaju da kupac prvi oceni prodavca. Ja kao prodavac ocenjujem kupca istog dana kada mi je uplaćen novac na račun a ne onog trenutka kada me kupac oceni.
 
Citiraj
#79
@Zagorodnjak
Kako to mislite da prodavac oceni kupca cim primi uplatu? Sta ako dodje do nesporazuma, sta ako npr. kupac slaze da predmet nije primio, ili ako kupac namerno osteti predmet, ili ako ne primi paket, pa se prodavcu vrati sa sve duplom postarinom?
Da, nekad ocenim kupca pre nego sto posaljem, a to je u sitacijama kada je taj bez negativnih, sa mnoooogo pozitivnih, kada nam je komunikacija sa-vr-se-na.
Moje je misljenje da je kupac taj koji bi prvi trebao da oceni, ili bar da svoje utiske javi prodavcu, kako bi ovaj mogao da oceni njega. Nema ocene dok mi kupac ne javi da je preuzeo predmet i da je sve ok. Tada ocenjujem, bez obzira da li je on ocenio mene.
 
Citiraj
#80
Slažem se sa Zagorodnjak u vezi ocenjivanja, kupac unapred plaća robu prodavcu i red bi bio da kad izvrši tu svoju osnovnu obavezu bude ocenjen. Kao prodavac uvek ocenim kupca odmah nakon potvrde o uplati.
A izgovori tipa šta ako slaže da nije primio predmet ne piju vodu zato što se danas sve sem obične pismonosne pošiljke prati i može tačno da se utvrdi da li je predmet uručen ili ne.
Druga stvar ako kupac stvarno ošteti predmet, pravi se lud, ne želi da preuzme stvar ili ne znam šta već, prodavac koji je uredno ocenio takvog člana odmah nakon uplate može jednostavno da traži od Limundo tima da mu ocenu iz pozitivne prepravi u negativnu.
Koliko često se dešava u praksi da kupac slaže da li je primio predmet ili da ga nakon prijema sam ošteti? Verovatno u manjem broju slučajeva tako da zbog par nesavesnih ne treba biti takav prema svima.
 
Citiraj
#81
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#82
Upravo tako, ko je savesno postupio nema razloga da se boji negativne, a u slučaju nesavesnog ponašanja već ocenjenog kupca njegova pozitivna se lako da prepraviti u negativnu.
 
Citiraj
#83
(18.11.2014 21:15)gevara Piše: @sasacv68
Da, ta opcija je ukinuta nedavno. Glavni razlog je bio taj, jer su Limundovci prijavljivali veliki broj aukcija za koje se ispostavilo da nisu imale nikakve veze sa veštačkim nuđenjam. Pošto je sama provera takvih aktivnosti dosta kompleksna i zahteva više resursa unutar Limundo tima, a nismo želeli da Limundovci prijavljuju a da to niko od nas ne proverava, odluka je bila da ukinemo tu opciju.
Razmišljamo da nađemo neki bolji način kako bi takve aukcije mogle da se prijave, a da te prijave opet imaju smisla.
Za sada ih možete prijaviti tako što ćete poslati poruku Limundo timu putem Kontakt strane.

Vrlo lako je ovo napraviti da funkcionise automatski :)
...i tako... :)
 
Citiraj
#84
(29.11.2014 14:12)the_quince Piše: @Zagorodnjak
Kako to mislite da prodavac oceni kupca cim primi uplatu? Sta ako dodje do nesporazuma, sta ako npr. kupac slaze da predmet nije primio, ili ako kupac namerno osteti predmet, ili ako ne primi paket, pa se prodavcu vrati sa sve duplom postarinom?
Da, nekad ocenim kupca pre nego sto posaljem, a to je u sitacijama kada je taj bez negativnih, sa mnoooogo pozitivnih, kada nam je komunikacija sa-vr-se-na.
Moje je misljenje da je kupac taj koji bi prvi trebao da oceni, ili bar da svoje utiske javi prodavcu, kako bi ovaj mogao da oceni njega. Nema ocene dok mi kupac ne javi da je preuzeo predmet  i da je sve ok. Tada ocenjujem, bez obzira da li je on ocenio mene.

Neznam da li ste pročitali pravila limunda ali onoga trenutka kada kupac uplati novac prodavac je dužan da ga pozitivno oceni jer je to sve što je kupac dužan prema prodavcu. Za ostalo što ste napisali tipa da kupac nije primio predmet ili slično postoji praćenje pošte a ako se prodavcu vrati što sam i ja imao nekoliko puta slučaj jednostavno ne preuzme a ima dokaz o slanju. Neće niko uplatiti nešto a posle da ne preuzme.
 
Citiraj
#85
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
#86
Sjajan predlog!
 
Citiraj
#87
Sto se tice ocena ja bih uveo automatsko ocenjivanje posle nekog perioda sa komentarom npr. Limundo tim. onda bi se videlo ko kupuje od koga i sta radi. :)
 
Citiraj
#88
(02.12.2014 00:27)camelotyu Piše: Sto se tice ocena ja bih uveo automatsko ocenjivanje posle nekog perioda sa komentarom npr. Limundo tim. onda bi se videlo ko kupuje od koga i sta radi. :)

He he..nije ti lose ovo. Automatski generisana ocena i cao.
A i ja sam za to da se uvede da tipa posle mesec dana automatski dobijes pozitivnu.
Eeee kad bi znali samo koliko me nisu ocenili (ne zato sto nisu bili zadovoljni) zbog pravog neznanja kako to da urade.
 
Citiraj
#89
Odlicno vam je ovo [Slika: 34fipeh.jpg], da se mogu sacuvati nacrti komentara, kao nedovrseni ili za kasnije - na Limundo Cafeu. Pohvale za to !  :klanjam se:

Obzirom da imam par nacrta - predefinisanih poruka, koje redovno koristim na Limundu/Kupindu (a verujem da i drugi organizovani Limundovci rade slicno), koji su odradjeni u Word-u i sada spakovani, u tamo nekom folderu (naravno da se folder zove Limundo  :cool: ):

[Slika: 2itixvq.jpg]

do kojih je sada potrebno doci, ipak uz par klikova misem (broj poruka x par klikova = mnogoooooooooooooooooooooooooooooooooooo klikova misem) i uz podizanje Word-a, pa Copy, pa drugi prozor, pa Paste, muke ...:cry:

Dakle, predlog je da se slicno (ili isto) odradi i na samom Limundu/Kupindu, odnosno omoguci cuvanje (nacrta ) poruka - koje Limundovci redovno koriste u komunikaciji sa Kupcem/Prodavcem - i do kojih bi se moglo doci samo jednim klikom  (ukoliko bi bile smestene - negde oko tela poruke).
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
#90
Ja te automatske poruke cuvam u Notepad, mnogo lakse ga pokrece i funkcionise mi super :)
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 5 Gost(a)