• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 4 Glasova - 4.5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najbolje rešenje
(25.01.2015 00:49)Dudadunja Piše: Tako je, kontakt treba da se uspostavi da bi do saradnje došlo. I obema stranama bi trebalo da bude u interesu da do saradnje dođe pa se stoga treba javiti na vreme, nebitno da li ste kupac ili prodavac.
Što se tiče ove i sličnih situacija koje pominje blistok, moguće da je zaista u pitanju neznanje. Prošlim pravilnikom je bilo regulirano da kupac treba prvi da se javi.

Zar vise nije? A zasto ste, molicu, to menjali? Pa zar nije logicno da se kupac prvi javi? Znate li sta se sada dogadja? Pisemo poruke u isto vreme i totalno se zbunjujemo, malocas sam sa prodavcem razmenila bar pet dok se nismo (s)nasli! Sad mi je tek jasno zasto se to sve cesce desava. Kome je smetalo, pobogu, da se kupac prvi javi? Sta, kao diskriminacija?

@ BiterLemon (Re: Мислим да би особа Б врло брзо скупила пар стотина "обожаваоца" уколико се открије њен надимак.)

Ako, i treba, neka naprave grupu da ih sve zajedno zaobilazimo :-)))
 
Citiraj
(25.01.2015 00:53)999 Piše: Moja prva negativna je dobijena posle 500 pozitivnih...kupac se nije javio 3 dana-negativna od mene, sledećeg dana on dao meni. Po pravilima sam bio dužan i ja njega da kontaktiram. Neznam čemu tolika panika oko negativnih i to je za ljude. Ne volim prevare ali neke stvari se dešavaju iz gluposti, zbog više sile itd.

Eto nešto novo. Nemam ništa protiv ako dobijem negativnu zbog moje greške (svakom po zasluzi) ali bi mi jako smetalo ako bih je dobio zbog ovih nejasnoća u pravilniku. Znam da ne mogu predvideti sve moguće situacije u trgovini ali ove sitne stvari stvarno ne bi smele da budu nedorečene ili da ne budemo jasno obavešteni o bitnim promenama oko poslovanja. Eto, ispada da sam mogao dobiti negativnu od čoveka a da nisam ni znao za tu promenu. Mala bi mi bila satisfakcija što bi i ja njemu dao negativnu.
 
Citiraj
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
Ako mogu da ponudim pojašnjenje uloge Pravilnika Limunda u odnosu kupca i prodavca (ako sam i ja dobro razumeo Hihi ): Dok se Limundovac, nebitno kupac ili prodavac, ponaša i nastupa u okvirima Pravilnikom Limunda definisanih pravila ima pravo na arbitražu i zaštitu Limunda. Kad izađe izvan okvira tih pravila – rizikuje negativnu ocenu bez arbitraže i zaštite od strane Limunda ukoliko se druga strana pridržava pomenutih pravila. Primeri:
Ponudim u uslovima plaćanja i isporuke pouzeće i odbijem jer mi se kupac ne dopada – kupac MOŽE, ali i NE MORA da mi da negativnu bez pardona (u daljem tekstu MAINMDMDNBP).
Ne javim se (bilo kao kupac ili prodavac) drugoj strani u roku od 48 sati – druga strana MAINMDMDNBP .
Tražim produženje roka za plaćanje kao kupac – nakon 5 dana prodavac, ako ne pristaje, MAINMDMDNBP
Prodao sam predmet i tražim uplatu na svastikin, tetkov, šurakov račun – kupac MAINMDMDNBP.
Zamislite okvir pravila kao "bezbednu zonu" u okviru minskog polja – tu SIGURNO NEMA NEGATIVNE, ali ne znači ako neko izađe van te bezbedne zone da će nužno "nagaziti" negativnu – može kupac da prihvati uplatu unapred, a ne pouzeće, može druga strana da se strpi za kontakt, može prodavac da me sačeka za uplatu, može kupac da uplati na babin račun... Tu je slobodan prostor za dogovor. Već i sama "bezbedna zona" je dovoljno komotna za elementarno pismenu i iole dobronamernu osobu i Pravilnik Limunda i služi upravo tome da se takve osobe (a hvala Bogu na malim uslugama – 95 % je takvih) zaštite od nerazumnih i nedobronamernih.
A jebajga – ako ćemo se natezati ko će prvi da se javi u 48 SATI onda...  Facepalm
 
Citiraj
To jeste O.K. u pitanju je samo dobra volja i malo tolerancije ali ne reagujemo isto u svakom trenutku. To je filozofija prepune čaše...trpiš, trpiš, trpiš i onda naiđe kap koja prelije čašu a obično nastrada neko ko je najmanje kriv....
 
Citiraj
(25.01.2015 01:04)serjoza Piše: (u daljem tekstu MAINMDMDNBP).
uplatu, može kupac da uplati na babin račun... Tu je slobodan prostor za dogovor. Već i sama "bezbedna zona" je dovoljno komotna za elementarno pismenu i iole dobronamernu osobu i Pravilnik Limunda i služi upravo tome da se takve osobe (a hvala Bogu na malim uslugama – 95 % je takvih) zaštite od nerazumnih i nedobronamernih.
A jebajga – ako ćemo se natezati ko će prvi da se javi u 48 SATI onda...  Facepalm

Ma i ja mislim da je #$3main#"# Smile
Ok, lako ćemo sa tih 95 %, čak i kada bude neki problem sa njima se lako može naći neki dogovor. Problem je što zbog onih 5 % možemo stradati za bezveze. Logičnije mi je da se kupac prvi javlja (i na Kupindu i na KP... se kupac prvi javlja) ali nije problem i ako ja treba prvi da se javim ali onda to treba reći - do danas je bilo tako a od sutra ovako... I sve ok. Koliko često pročitaš pravilnik ili uputstvo ? Jednom u par meseci ako baš moraš, a u međuvremenu se tu, bez obaveštenja, može nakupiti gomila izmena i ispadne da radiš na pogrešan način. Zadnji put kada sam postavljao aukcije imao sam u jednoj nedelji preko 100 aukcija, znači u teoriji sam mogao dobiti preko 100 negativnih, Limundo nenadležan a vi raspravljate ovde o mom slučaju. Znam da biste me sasekli Smile
 
Citiraj
Kada se sretnu dve razumne osobe pravilnik verovatno nije ni potreban. Medjutim, kada je barem jedna od njih nerazumna, Pravilnik je itekako potreban, cak sta vise, na osnovu ovih do sada iznetih, spornih situacija - ocigledno je potreban precizniji Pravilnik.
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
(25.01.2015 01:03)BitterLemon Piše:
(25.01.2015 00:52)Guti1 Piše: Možda bi posle svih ovih diskusija moglo da se poradi na izmeni Pravilnika. Nije sve u njemu baš eksplicitno.

Џаба, њима Правилник као да пише неко ко је од Лимунда видео само лого.
Правилник мора да напише неко ко Лимундо познаје у душу, и то из угла купца и продавца а не из угла ЛТ или још горе неки правник(исти онај што је видео само лого од Лимунда). Основа је већ написана од стране правника, Упутство за коришћење мора бити написано од стране инсајдера.

Podržavam ideju. Mada sam ja pre za neku "mešovitu" grupu. Svakako da Limundo mora biti uključen.
"I think this is the beginning of a beautiful friendship"
 
Citiraj
(25.01.2015 01:23)Guti1 Piše: Podržavam ideju. Mada sam ja pre za neku "mešovitu" grupu. Svakako da Limundo mora biti uključen.

I ja sam više za mešovitu grupu ili da upalimo svetlo Smile
 
Citiraj
PrePravilnik.

Kog datuma ste promenili pravilo da se kupac prvi javlja?
 
Citiraj
(25.01.2015 01:31)hasegawa Piše: PrePravilnik.

Kog datuma ste promenili pravilo da se kupac prvi javlja?
Pa piše "Za uspostavljanje kontakta sa članom: 2 dana od dana kupovine", a ko je kupio? Kuuuupaaaac. Prema tome KUPAC ima da se javi ili... moliću lepo. Cigareta LOL
 
Citiraj
Ne kontate. LT je prešao na kvantnu logiku.
Na pitanje "Ko prvi treba da se javi?", odgovor će biti "Rok za kontakt je 2 dana".
Kao Šredingerova mačka u kutiji, i jeste živa i nije. Znaće se tek kad pogledaš unutra.
To što ti misliš po nekoj logici da je ili mrtva ili živa, nema veze.
To što misliš da termin "od dana kupovine" znači i obavezu kupca da se javi prvi, samo
znači da još nisu pogledali u kutiju i javili ti rezultat. I jesi u pravu i nisi. Fizika na delu.
 
Citiraj
A kad će novi slučaj???Smile
 
Citiraj
Ali da kupac mora prvi da se javi onda u ovom slucaju kupac nebi imao prava da daje negativnu ocenu jer ispada da se pravilo od 2 dana ne odnosi na prodavca.

Nebitno je ko se prvi javi, bitno je da se JAVI u roku od dva dana.

Ne moze prodavac da proda i onda cuti par dana jel eto, kupac treba prvi da se javi?!

Sta je onda sa pravilom o uspostavljanju kontakta u roku od dva dana koji vazi za sve?

Logicno je da vazi za obe strane.

A sad, ko se prvi javi, nebitno je totalno.

A ako se moze dati negativna ocena jer jedna strana cuti duze od dva dana, tj. ne odgovara na poruke, nije uspostavljen kontakt, onda je logicno da se cutanje smatra raskidom ugovora, tj. odustajanjem?

Da nije tako, nebi postojala mogucnost za davanje negativne ocene.
 
Citiraj
(25.01.2015 02:29)Olja.Olja Piše: Ali da kupac mora prvi da se javi onda u ovom slucaju kupac nebi imao prava da daje negativnu ocenu jer ispada da se pravilo od 2 dana ne odnosi na prodavca.

Nebitno je ko se prvi javi, bitno je da se JAVI u roku od dva dana.

Ne moze prodavac da proda i onda cuti par dana jel eto, kupac treba prvi da se javi?!

Sta je onda sa pravilom o uspostavljanju kontakta u roku od dva dana koji vazi za sve?

Logicno je da vazi za obe strane.

A sad, ko se prvi javi, nebitno je totalno.

Egzakli! Kad već ovi iz Limundo Vlade neće da napišu ko treba prvi da se javi. LOL
Već zamišljam situaciju u kojoj su kupac i prodavac razmenili negativne nakon 48 sati i to opravdano jer nema pravila KO treba PRVI da se javi, a ni jedan se nije udostojio da to učini. :rolf:
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 7 Gost(a)