• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ko prvi ocenjuje - kupac ili prodavac?
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
Pa dobro, ako se to usvoji.
Biće onda umesto:
Prodao 10
Kupio 15
Ocena: 12

Prodao 10
Kupio 15
Ocena 33
Smile
 
Citiraj
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
(31.01.2015 20:40)serjoza Piše: Pa dobro, ako se to usvoji.
Biće onda umesto:
Prodao 10
Kupio 15
Ocena: 12

Prodao 10
Kupio 15
Ocena 33
Smile

Pa eto, nikome ne bi falile ocene, naprotiv :-)))

(31.01.2015 17:08)dealla Piše: ...
Automatika mi isto tako  nemiriše dobro.Nekako mislim kad bih imao 40-50 ili više automatskih ocena,po meni bi samo kvarilo sliku o mojoj reputaciji.
...

Evo, to se i meni cini. Bolje nikakve, nego automatske ocene.
 
Citiraj
(27.01.2015 19:36)misko84 Piše: Apsolutno ste Vi u pravu, ali slozicete se da dzaba ako sam ja i vecina postenih prodavaca i savesnih za to da prvi damo ocenu, opet nama steta, a taj problem druge strane treba LT da resi malo bolje a ne kupcima ostanu ocene, a prodavcu nista a ispostovao pravilo da prvi oceni... E, pa u mom slucaju ce biti tako, da cu oceniti posle kupca, jer sam ostao uskracen za jedno 4-5 pozitivnih ocena, a nemam ih bas puno, a i da imam nebitno stvar je principa i ako cemo postovati pravilnik hajmo svi ili ne mora niko.

A imao sam slucajeva gde prodavac ne udje na sajt dva meseca i onda istekne onaj rok od 30 dana i kaze "izvini druze, zaboravio sam, ali nema problema predmet je super inace sto si poslao"... I kad se zalim LT dobijem ovakav odg i super oni ga sankcionisu a meni to a i prodavcima nista konkretno ne znaci, ne zanima mene sankcija vec ocena koja je posteno zasluzena... To je sustina
Citat:U slučaju da član nakon isteka 30 dana od kraja aukcije, koliki je rok za ocenjivanje, i dalje nije ocenio možete da Limundo timu pošaljete poruku putem Kontakt strane kako bismo člana sankcionisali u skladu sa Pravilnikom.

Ocenjujem i kao prodavac i kao kupac kada se završi moj deo posla: dobijem novac ili dobijem robu. Zato i imam problem sa ocenjivanjem druge strane. I pored urgencija i pored pohvala u porukama ocene nema !? Ni posle urgencija ni posle više meseci..

Moj je predlog da u ovakvim situacijama, kada prodavac/kupac da pozitivnu ocenu a druga strana kupac/prodavac to ne uradi u nekom vremenu (recimo posle 30 dana), da to uradi Administrator Limunda; da da pozitivnu ocenu na način da se vidi da je to uradio Limundo po automatizmu i umesto koga, a neodgovornu stranu kazni na neki način.  

Mislim da bi "neocenjivači" bili vidljivi i drugima i imali manje poverenja za buduće transakcije, a mi ostali ne bi bili uskraćeni pozitivnih ocena za dobro odrađene transakcije. Kao relativno nov, ovo mi stvara baš problem,a već bih dobio zvezdicu  Angry  
 
Citiraj
Mislim da sam negde nekada pročitao da Kupac prvi ocenjuje ( sigurno ne grešim) mada po nekoj logici kupac prvi uplaćuje i to je njegova jedina obaveza ( uz obavezu da paket preuzme , a ko je idiot da plaćeni paket vrati ? )
i analogno tome prodavac PRVI ocenjuje taj deo saradnje. Šalje predmet i kupac nakon prijema ocenjuje prodavca ( izuzetno ako nešto nije kako valja pa traži reklamaciju )
No zamislimo da je sve idealno.
Dakle kupac uplaćuje -prodavac ga ocenjuje,
Prodavac šalje i sve je ok KUPAC ocenjuje
Po meni ovo je neki normalan sled situacije ( uplata pre slanja, mada i pouzeće ima iste parametre)

E sada ima situacija kada kupac ili prodavac iz nekog kaprica ne žele da ocene ( a što to samo oni znaju)
Ili prodavac čeka da ga kupac prvi oceni jer nije siguran u ono šta je poslao, pa ako prođe eto pozitivne aako je problem čeka se rasplet
Tako da je to ocenjivanje stvarno diskutabilno i na neki način rak rana .
Mene najviše boli situacija kada nakon slanja dobijem poruku : Stiglo sve je ok ... A OCENE NEMA piši moli zapomaži dok se ne smiluje....
 
Citiraj
Meni je logično da i kao prodavac i kao kupac dam ocenu odmah po završetku svih transakcija (uplate, isplate, slanje, primanje, primopredaja...). Dakle, kad jedna strana dobije robu a druga pare ispunjeni su svi uslovi da se dodeli ocena. Ocenjujem drugu stranu na osnovu korektnosti, ljubaznosti, (ne)postojanja problema u komunikaciji i realizaciji, (ne)poštovanju rokova. I uvek ću objektivno oceniti, nezavisno od toga da li sam prethodno ja dobio ocenu ili ne i kakva je ocena bila.
 
Citiraj
Gledam sa strane i prodavca i kupca:
Nakon prijema robe, bez obzira kakav je način plaćanja, kupac, treba prvi da oceni. Prvenstveno zbog autentiičnosti kupovine tj. da ono što je platio kupac i dobije. Nakon date ocene, ocenjuje i prodavac, koji je verovatno do tada primio novac za svoju robu, gde je ocena o kompletnom utisku a ne na konto ocene kupca.
Prodavac bi trebao prvi da ocenjuje samo u slučaju da će oceniti negativno iz razloga: kupac se ne javlja, odustao od kupovine, prošao rok za kupoprodaju i sl. problema.
Zašto mislim da kupac treba prvi da oceni? Prosto: Mušterija je uvek u pravu.
Pošten i naivan ne idu zajedno.
Mislite o okolini, pre nego što odštampate ovu poruku.
Consider the environment before printing this message.

 
Citiraj
Kao kupac ocenim cim mi stigne posiljka i vidim da je sve uredno.. kao prodavac ocenim cim stigne uplata, ili ako je licno preuzimanje onda cim predam predmet Smile
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)