• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 4 Glasova - 4.5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najbolje rešenje
Zaboravili ste da tada LT nije preporucivao placanje PostNetom i da je bio iskljuciv po pitanju uplate na podatke iz naloga. Nije smelo ni slovo da se razlikuje, Pravilnik je do te mere bio postovan.
Dakle, prodavac je trazio uplatu PostNetom koja tada nije bila dozvoljena, kao i sto je kasnije trazio uplatuna broj telefona koji nije u nalogu. Kupac je samo postovao pravila, i njegova ocena je obrisana nakon kilometarske prepiske sa supervizorom korisnicke podrske Smile
 
Citiraj
Bilo kako bilo, kupac je dobio potvrdu i od LT-a da je broj izmenjen tako da sam i ja kao i vecina na strani prodavca.
@Guti Sreca vasa sto sam spavao LOL
 
Citiraj
Nije zabranjena uplata PostNetom, a slažem se da je u jednom od prethodnih pravilnika stajalo da se nije preporučivao kao način plaćanja. Prodavac je ponudio da uplati na mobilni jer je se kupac požalio da mu je PostNet skup, a prodavac nije imao račun.

@ Vesic1
Dobro jutro! Smile
 
Citiraj
Dobro jutro!

A cisto da pitam, koja je suma bila u pitanju?
I da li je prodavac imao brdo pozitivnih ocena, bez negativnih?

Ovo me zanima cisto da vidim da li je kupac imao razloga za sumnju ili se jednostavno i njemu odustajalo.
 
Citiraj
Ako je bio dozvoljen PostNet, tada kupac nije smeo da odbije takav nacin placanja, jer sada jeste po Pravilniku. Ali, i za PostNet je potreban broj mobilnog koji nije bio azuriran, te je kupac samo odbio da uplati na netacne podatke. Da je cepidlacio, jeste, ali nije da nije u pravu.
 
Citiraj
Oba člana +500 ocena.
 
Citiraj
(05.02.2015 10:26)Guti1 Piše: Neću da dajem svoje mišljenje, samo sam hteo da preteknem kolegu vesic1u prvom komentaru.Smile

Eee, gledao si na pogrešnu stranu Smile Ima bržih od njega Smile

Mrzi me sada da listam novi pravilnik pa ću dati dve verzije odgovora.
1. U slučaju da u pravilniku izričito piše da se ne mora uplaćivati na podatke drugačije od onih dobijenih od Limunda onda je kupac delimično u pravu. Tačnije u pravu je sve do onog momenta kada ste mu vi potvrdili da je novi broj telefona tačan. Jeste da tačnu informaciju nije dobio odmah po završetku aukcije ali je opet dobio u roku, ako sam dobro shvatio kada ste vi poslali svoju potvrdu. Samim tim njegova negativna nije po pravilima.
2. U slučaju da to nije izričito onda definitivno nije u pravu.

U jednoj od tema je već vođena rasprava povodom račun - postnet problema. Meni je ta rasprava otvorila oči jer sam mislio da se podrazumeva da se radi o uplati na račun. Koliko sam tada pročitao to nije slučaj, tako da ću navesti u uslovima prodaje na šta ja mislim kada kažem "plaćanje unapred". No, ovako, kako je trenutno postavljeno, se ne podrazumeva da to mora biti uplata na račun. Prema tome kupac ne može da insistira na tome. Prodavac mu je izašao u susret i umesto da insistira na postnetu pristao je na dopunu. On neće dobiti keš a kupac neće imati nikakve troškove provizije, što mu je bila prvobitna zamerka. Varijanta - sad neću ni kako ja hoću, nije baš u duhu razumevanja i dobre saradnje a na stranu to što ni pravilnik ni u jednoj od varijanti (ako ste svoju poruku poslali u roku od osam dana) nije na njegovoj strani, tako da kupcu ne bih poništio ocenu osim ako se ne predomisli u vezi kupovine.
 
Citiraj
(05.02.2015 11:25)Dudadunja Piše: Oba člana +500 ocena.

A vrednost mi ne rekoste? Pravi se lud
 
Citiraj
U Pravilniku stoji da se uplacuje na podatke iz poruke koju dobijete od Limunda prilikom kupovine. U toj poruci je stajao jedan broj telefona, i kupac je samo na taj broj hteo da uplati. I za PostNet mu treba broj telefona. Tako da kupac je nefleksibilan, ali nije u krivu.
 
Citiraj
(05.02.2015 11:31)the_quince Piše: U Pravilniku stoji da se uplacuje na podatke iz poruke koju dobijete od Limunda prilikom kupovine. U toj poruci je stajao jedan broj telefona, i kupac je samo na taj broj hteo da uplati. I za PostNet mu treba broj telefona. Tako da kupac je nefleksibilan, ali nije u krivu.

Ili su oni lose formulisali ili sam ja lose shvatio.
Kupac je pre nego sto je odbio da uplati na taj broj dopunu, odbio da uplati Post Net uplatu zbog vecih troskova, ne zbog broja, nego zbog vecih troskova.
Zar on ne krsi pravilnik u prvom delu njihovog dogovaranja?
 
Citiraj
Ono što sam na brzinu našao u uputstvu - Plaćanje vršite isključivo na podatke koje dobijete od Limunda.
Znači ne piše da se radi isključivo o podacima koji su dobijeni odmah po završetku aukcije već da su dobijeni od strane Limunda. Time što su potvrdili da se radi o prodavčevom broju telefonu oni su kupcu i poslali tačne podatke na koje, po uputstvu, kupac treba da uplati novac.

Volim ovaj novi pravilnik Smile Ako uzmeš kajaćeš se , ako ne uzmeš kajaćeš se Smile
 
Citiraj
(05.02.2015 11:31)the_quince Piše: U Pravilniku stoji da se uplacuje na podatke iz poruke koju dobijete od Limunda prilikom kupovine. U toj poruci je stajao jedan broj telefona, i kupac je samo na taj broj hteo da uplati. I za PostNet mu treba broj telefona. Tako da kupac je nefleksibilan, ali nije u krivu.

Kupac se očigledno popišmanio,prodavac je promenio broj i LT je kupca obavestio o tome,tako da je više nego očigledno da kupac ne želi da uplati,a kada neko nešto ne želi pronaći će uvek razlog da to ne uradi,takođe kada nešto želi uvek može da pronađe način da to uradi ,u ovom slučaju treba i kupcu i prodavcu izbrisati NEGATIVNE ili obojici ostaviti NEGATIVNE dok se ne dogovore !!!
 
Citiraj
Ja mislim da su oni ustvari oboje prodavci na Limundu, samo sto se jedan tu nasao u ulozi kupca, i resio malo da zeza konkurenciju... Jel tako DudaDunja?
 
Citiraj
(05.02.2015 11:47)the_quince Piše: Ja mislim da su oni ustvari oboje prodavci na Limundu, samo sto se jedan tu nasao u ulozi kupca, i resio malo da zeza konkurenciju... Jel tako DudaDunja?

Udario tuk na luk

Народска фраза којом се описују две, по карактеру, врло сличне, али и тврдоглаве особе.
 
Citiraj
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 6 Gost(a)