• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 4 Glasova - 4.5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najbolje rešenje
Hvala na svim komentarima za ovaj slučaj, nisam očekivala da će vam biti toliko lako, meni je bio malo mozgolomić Smile
Generalno sporovi kod manjih iznosa, tipa manje razlike u poštarini ili provizije na uplatnom mestu, znaju da budu vrlo komplikovani.

Evo jedan novi primer:

Kupac je kupio akumulator, poslato Bex-om pouzećem, kao što je bilo na aukciji, u roku. Akumultaor je stigao iscureo, kupac je na licu mesta tražio od kurira da se reši situacija, kurir je naveo da kod takvih predmeta treba da se naglasi da je isti lomljiv i da nije odgovornost na njima, te je kupac platio i preuzeo predmet. Kontaktirao je prodavca koji je reklamaciju odbio jer je šteta nastala u transportu. Prodavac je naveo da je više puta naglasio kuriru da treba sa pažnjom da se prenese paket jer je u pitanju akumulator, kurir ga je uveravao da neće biti nikakvih problema. Kurir tom prilikom nije rekao prodavcu da treba da stavi da je predmet lomljiv na sam paket. Prodavac je dobio negativnu ocenu zbog neuvažene reklamacije.
lotr
 
Citiraj
(17.02.2015 19:46)smuk88 Piše:
Citat:Nemam pojma, moze mali trac
Pa nešto su se pokačili on i onaj Aca-Bg, ali je admin sve to pobrisao.

Mislio sam da više ovde neću ništa pisati ali moram da napravim izuzetak da bih ispravio tvrdnju u gornjem citatu. Izgleda da sam jedini koji je čitao te poruke i raspoložen je da javno kaže istinu.
Nisu se oni pokačili već je Aca-bg maltretirao Bittera poslednje dve nedelje kroz PP poruke kako ovde tako i na Limundu. Zašto ? To samo on zna.
Počelo je još dok ga nisu susprendovali zbog spama, uvredljivih postova upućenih većem broju članova i neprestanog "udvaranja" (čitaj maltretiranja) ženskih članova u Cafeu. Tada je bilo par uvredljivih postova u Cafeu a posle suspenzije se preselilo u PP. Posle ukidanja suspenzije (od čitavih desetak dana) u njegovim prvim postevima u potpisu je pisalo, parafraziram - "Ua Bitter Lemon" dok to konačno nije obrisao. Tog poslednjeg dana je napisao par postova u kojima je Bittera, zato što je iz Jagodine (čitaj - nije iz BG) nazivao seljakom, nepismenim, neobrazovanim ... Bitter je tada stavio u post samo dve poruke koje je dobio u PP od individue. Vrhunac poruka je bio u predlogu da Bitter pošalje svoju ćerku na studije u BG a individua će je primiti na stan i hranu u zamenu za "protivusluge"... Kažite, vi što imate ćerke, kako biste regovali na takvu poruku ? Da li biste komunicirali sa takvom osobom a kamoli mu delili uglede ? Da zanemarim sve ostale prostote (teško ali ajde hipotetički) ali samo to je dovoljno se takva individua izbaci trajno. Osim posteva Biterru je dao i četiri negativne ocene od čega je samo ona najprostija obrisana.

Šta su admini uradili povodom toga ? Obrisali su postove ! Individui je i dalje dozvoljeno da piše u Cafeu kao da ništa nije bilo. Kako je to iskoristio ? Koliko sam primetio, napisao je jednu poruku i jednoj članici dao "interesantne" ocene sa predlozima. Slučajnost ili ne ali ni ta članica se ne pojavljuje u Cafeu od kako je dobile ocene od individue. Vrlo dobar rad svih admina koji su zauženi za rad Cafea. Ne znam da li je istina da mu admini duguju izvinjenje za nešto iz prošlog Cafea ali sam siguran da mu duguju izvinjenje za ovo.

Sloboda govora ni u jednoj državi nije sloboda da vređaš koga i kako hoćeš pa nije ni u ovoj. Razumem da se ne može kontrolisati ko će šta napisati i da ne mogu ništa uraditi pre dela ali posle dela ... Onda itekako treba nešto da se uradi. Ne zato što će te jednog dana naletiti na nekog koga neće mrzeti da uloži vreme i novac da bi na sudu dobio lepu odštetu za ovakve stvari (ma šta pisalo u vašem pravilniku, za dešavanja na vašem posedu snosite i vi odgovornost), ne ni zato što dobijate platu za to, već na prvom mestu zbog toga da zaštitite drugo ljudsko biće i da nečinjenjem ne prljate svoj obraz. Ko god da je doneo odluku da individua nema nikakvih sankcija zbog učinjenog je izgubio moralno pravo da bilo kome ovde od sada drži slovo o zakonima, pravilnicima...

Svejedno da li je ta odluka doneta iz straha (ma koliko to smešno zvučalo) zbog rođačko/prijateljskih veza sa individuom ili zato što se radi o Bitteru koji je i adminima znao da kaže neprijatne stvari u lice.
Kada smo kod toga, prva osoba protiv koje sam podneo prijavu zbog nedoličnog posta a zatim i njemu lično u javnom postu rekao šta mislim o takvom rečniku je bio baš Bitter. No, to nikako nije razlog da ne ustanem i u odbranu njegovih prava jer kroz to štitim i svoja prava i sprečavam da takvo ponašanje ne postane standard.
Na stranu to što poruke na koje sam kod njega reagovao su bile vezane za jedan dan (ajde da kažemo da je imao žutu minutu) i što se posle toga stvarno potrudio da bude manje Gorak. Na stranu i to što se kod njega, za razliku, imalo dosta čega pametnog pročitati a imao je i svoje izrazito duhovite momente. Kod individue ćete jedinu korist imati jednog dana kada dobijete poziv na sud zbog seksualnog uznemiravanja.

Šta ste uspeli da postignete sa ovom mlakom taktikom ? Oterali ste neke članove, poslednjih pet dana, ako izuzmem igre, maltene da nema poruka u Cafeu a vi admini ste odjednom svi toliko zauzeti da se skoro više ni ne pojavljujete a kamoli da napišete nešto.

Doći će neki novi ljudi, počeće ovde opet da se piše u većoj meri ali ako ne budete rešili da ovakve stvari rešavate kako treba onda teško da će iko pristati da na duže staze ovde javno nešto piše i da pri tom bude meta uvreda. U tom slučaju ovaj Cafe će biti jedna skupa investicija i loša reklama.

Za admine :
U slučaju da ne obrišete i ovaj post - shvatite ovo kao moj poklon za vas. U pravoj je temi - Najbolje rešenje, samo što, ovaj put, treba vi malo bolje da razmislite o tome koje je najbolje rešenje pre nego što se ovako nešto ponovo desi.

Ko je ovo pročitao do kraja za nagradu dobija da više neće morati da čita ovako duge poruke Smile
 
Citiraj
@Blistok
Svaka cast, procitao sam od reci do reci, i potpuno si u pravu!
Propustio sam taj zadnji put kada je bila rasprava, ali sam pretpostavio o cemu se radi, i sada vidim da sam u pravu.

Inace sam poruku zabelezio, za slucaj da je obrisu, i nece me mrzeti da je kacim ponovo, pa neka me banuju zato sto trazim pravdu kao i uvek!

Ne znam samo zasto je Bitter popustio, uopste mi ne deluje kao takav, zasto jednostavno nije upotrebio crnu/ignor listu?!
Mada verujem da ga je iznenadio stav Limunda, koji u ovoj situaciji apsolutno stiti, da STITI, pogresnu stranu.
Sada cekam admine da nas opomenu za off u temi pa da se Rukovanje

(18.02.2015 13:24)Alduin Piše: Hvala na svim komentarima za ovaj slučaj, nisam očekivala da će vam biti toliko lako, meni je bio malo mozgolomić Smile
Generalno sporovi kod manjih iznosa, tipa manje razlike u poštarini ili provizije na uplatnom mestu, znaju da budu vrlo komplikovani.

Evo jedan novi primer:

Kupac je kupio akumulator, poslato Bex-om pouzećem, kao što je bilo na aukciji, u roku. Akumultaor je stigao iscureo, kupac je na licu mesta tražio od kurira da se reši situacija, kurir je naveo da kod takvih predmeta treba da se naglasi da je isti lomljiv i da nije odgovornost na njima, te je kupac platio i preuzeo predmet. Kontaktirao je prodavca koji je reklamaciju  odbio jer je šteta nastala u transportu. Prodavac je naveo da je više puta naglasio kuriru da treba sa pažnjom da se prenese paket jer je u pitanju akumulator, kurir ga je uveravao da neće biti nikakvih problema. Kurir tom prilikom nije rekao prodavcu da treba da stavi da je predmet lomljiv na sam paket.  Prodavac je dobio negativnu ocenu zbog neuvažene reklamacije.

Obrisite negativnu prodavcu, jer nije zapakovao kako treba, a kupcu dajte negativnu, jer nije nista pogresio. cao
 
Citiraj
Molim vas, držite se teme. Ima više tema o samom fnkcionisanju Cafe-a i možete tamo pisati o ovakvim situacijama. Ostaviću ova dva posta. Kontaktirala sam Bitter-a, poruke koje je dobijao su zaista neprimerene i upravo radimo na rešavanju te situacije i na internom dogovoru da se ovakve situacije ne ponavljaju. Ako je bilo ko od vas dobio slične negativne i vređajuće utiske od aca-bg, pošaljite mi poruku i biće obrisani.
lotr
 
Citiraj
(18.02.2015 14:21)Alduin Piše: Molim vas, držite se teme. Ima više tema o samom fnkcionisanju Cafe-a  i možete tamo pisati o ovakvim situacijama. Ostaviću ova dva posta. Kontaktirala sam Bitter-a, poruke koje je dobijao su zaista neprimerene i upravo radimo na rešavanju te situacije i na internom dogovoru da se ovakve situacije ne ponavljaju. Ako je bilo ko od vas dobio slične negativne i vređajuće utiske  od aca-bg, pošaljite mi poruku i biće obrisani.

Izvinjavam se ako sam napravio problem. Moj prethodni post slobodno prebacite u Utisci o Cafeu.
Osim samog problema žalosti i me to što mi se konačno broj problema svodi na normalu (normalno = predinfarktno stanje) i što za jedno 10-ak dana konačno opet počinjem da postavljam aukcije. Baš sam se razmišljao da postavim jedan tekst o tome šta sam sve korisno naučio u Cafeu i koliko je koristan kada ...
Vidim da ste uradili pravu stvar, doduše ako se iza ovog alijasa krije admin na koga mislim onda nisam ni sumnjao u vas, o vama imam dobro mišljenje. Jeste da nemate najbolji alijas ali imate najbolji smisao za humor i tvrdoglavi ste Smile
Da ne bi i ovaj post bio spam za ovu temu...
Ovaj problem je, bar za mene, komplikovan. Prodavac jeste zaslužio negativnu ali nisam siguran šta bi uradio sa kupcem. Kako ja shvatam ono što piše u zakonu, pošiljalac je odgovoran za pošiljku do momenta dok primalac svojim potpisom ne potvrdi da je primio. Znači da je prodavac trebao da adekvatno spakuje i obeleži paket. Što, koliko sam shvatio iz napisanog, nije uradio. Prema tome mora prihvatiti reklamaciju pa onda rešavati sa kurirskom službom oko obeštećenja. Ono što me buni oko kupca je sledeće - video je da je predmet oštećen još pri prijemu. Znači ima rok od najviše 24 sata da napravi zapisnik o oštećenju da bi uopšte moglo da se reklamira. Da li je to uradio ? Ako jeste, onda ok, ako nije... onda je naneo štetu prodavcu. Bez obzira da li bi prodavac uspeo, i sa zapisnikom, da se izbori da dobije obeštećenje, bez zapisnika nema nikakve šanse. Znači da ni on nije postupio kako treba. Nisam siguran sa zakonske strane kako to funkcioniše (to bi morao da navede neko ko se mnogo bolje razume) ali sa moralne strane trebao je da napravi zapisnik ako ništa drugo kao ustupak dobre volje drugoj strani u saradnji. Ako nema zapisnika onda je to samo kupčeva reč da je stigao oštećen (čisto sumnjam da će kurir naknadno da posvedeči bilo šta na temu) tako da ... Bio sam par puta u sličnoj situaciji i svaki put sam primio predmet nazad, jer sa robom koju ja prodajem realno postoji problem oko pakovanja tako da je svašta moguće, ali iskreno nisam siguran da li je u redu da neko samo kaže - oštećeno je i nisam napravio zapisnik pa ti sada vidi šta ćeš.
 
Citiraj
Ovo jeste problem, priznajem, jer mi je zao obojice. Cini mi se da ni prodavac ni kupac nisu bili toliko nemarni i nepazljivi (prvi u pakovanju i obelezavanju, drugi prilikom prijema paketa) koliko lakoverni i/li nedovoljno obavesteni. Prodavcu je, izgleda, bila dovoljna rec kurira da ce paziti na paket, iako je to, realno, potpuno van pameti. Sad mu je to, valjda, jasno, ali iskustvo treba i da plati time sto ce prihvatiti reklamaciju i uzeti osteceni predmet nazad. Kupac je ocigledno takodje pogresio jer nije trazio zapisnik, ali priznajem da sam ovo "prepisala" od Blistoka, nisam sigurna da bih i sama znala da to treba da uradim. Samo, iako je i on time ostetio prodavca, cinjenica je da je prodavac poslao neadekvatno zapakovan/obelezen predmet i da prema tome ne moze da se ljuti zbog reklamacije, odnosno negativne ocene koju je dobio zato sto je odbio reklamaciju.
Samo je tu meni nesto drugo malo cudno, ako je u pitanju klasican akumulator, kako je Bex prevideo curenje kiseline? Da ne zatraze sad i oni odstetu za unisteno dostavno vozilo? I koliko je paketa u tome stradalo? (Mada je akumulator verovatno bio na dnu.)
 
Citiraj
...
"I think this is the beginning of a beautiful friendship"
 
Citiraj
(18.02.2015 20:49)jugana Piše: reklamaciju i uzeti osteceni predmet nazad. Prodavac je ocigledno takodje pogresio jer nije trazio zapisnik, ali priznajem da sam ovo "prepisala" od Blistoka, nisam sigurna da bih i sama znala da to treba da uradim.
Samo je tu meni nesto drugo malo cudno, ako je u pitanju klasican akumulator, kako je Bex prevideo curenje kiseline? Da ne zatraze sad i oni odstetu za unisteno dostavno vozilo? I koliko je paketa u tome stradalo? (Mada je akumulator verovatno bio na dnu.)

Kasnije ću ispostaviti račun za autorska prava Smile Kada primate paket imate pravo da ga otvorite u prisustvu kurira (naravno tek pošto potpišete za prijem) i ako nešto nije u redu odmah sa njim napravite zapisnik ili kratku zabelešku pa u centrali pravite zapisnik. Za Postexpres važi 24 sata od prijema da možete to da uradite mada je sigurnije odmah.

Da stvarno, taj deo sam prevideo. Da li je taj akumulator uopšte bio spakovan i kako kada je došao do kupca. Neko od kurira kroz čije ruke je prošao je morao da primeti da tu nešto ne štima čim je i kupac odmah video da je neispravan a niko nije reagovao. Na stranu njihovo "veselo" rukovanje sa paketom ali definitivno tu nešto prodavac nije dobro uradio oko samog predmeta ili paketa. Sada me čudi i da su ga primili. Jednom sam, biser, hteo da pošaljem kupcu motornu kosačicu sa sve benzinom u njoj pa su me vratili nazad jer ne može da se transportuje ništa što sadrži opasne materije.
 
Citiraj
(18.02.2015 21:13)Guti1 Piše:
(18.02.2015 20:49)jugana Piše: Prodavac je ocigledno takodje pogresio jer nije trazio zapisnik, ali priznajem da sam ovo "prepisala" od Blistoka, nisam sigurna da bih i sama znala da to treba da uradim.

Verovatno ste mislili na kupca. Wink

Jesam Smile Nego mi je uletela poruka da sam kupila haljinu Skace od srece Pa sam se malo Hmm Sa'cu da ispravim Smile

(18.02.2015 21:16)blistok Piše: ...
Kasnije ću ispostaviti račun za autorska prava Smile
...
Smile Moracemo na pravu kaficu Smile

(18.02.2015 21:16)blistok Piše: ...
Kada primate paket imate pravo da ga otvorite u prisustvu kurira (naravno tek pošto potpišete za prijem) i ako nešto nije u redu odmah sa njim napravite zapisnik ili kratku zabelešku pa u centrali pravite zapisnik. Za Postexpres važi 24 sata od prijema da možete to da uradite mada je sigurnije odmah.
...
Ipak je Post-ekspres apsolutno i definitivno (ima li neka nasa rec?) najbolji. Meni su polupali sliku, sigurno nisam "trazila zapisnik", ali su mi nadoknadili stetu, bez ikakvih problema. Doduse, verovatno je postar koji je doneo i sam primetio da je staklo polomljeno, pa je mozda samoinicijativno "stavio primedbu" ili sta god rade. Ali jako sumnjam da bi to neko u drugim kurirskim sluzbama uradio.
 
Citiraj
(18.02.2015 21:21)jugana Piše:
(18.02.2015 21:16)blistok Piše: ...
Kasnije ću ispostaviti račun za autorska prava Smile
...
Smile Moracemo na pravu kaficu Smile
Facepalm O neee Smile
Jedan bivši kolega je krenuo sa pozivima na kaficu... Wink


Vezano za temu

Prodavac je trebao da uvaži reklamaciju.
Prodavac je zasluženo dobio negativnu.
Svako treba svoje greške da plaćaSmile


@blistok

Pročitao do kraja i unapred se radujem poklonuWink
 
Citiraj
(18.02.2015 21:46)dealla Piše: Svako treba svoje greške da plaćaSmile

Rukovanje
 
Citiraj
problem je sto kod slanja paketa ucestvuju 3 strane a samo 2 mogu dobiti negativnu pa makar bila kriva i ona treca strana

vise puta sam prilikom slanja napominjao da je lomljivo ali nisam video da su lepili one nalepnice znaci i kurirska sluzba cesto otaljava posao pa onda prodavac kriv a posto je prodavac slabija strana u postupku sa vecinom kurirskih sluzbi ce se tesko izboriti

mnogi prodavci nemogu da prihvate i da shvate zasto da oni budu odgovorni za slanje kad em cine uslugu kupcu jer nemora da dolazi licno em pakuju itd i na kraju ostaju krivi i bez predmeta i para ili dobiju negativnu a mozda stvarno nisu krivi ,naravno ni kupac nije kriv

eto uvedite ocenjivanje kurirske sluzbe pa ako kurirska sluzba nece da dobije negativnu ocenu neka ljudima nadoknadi stetu... ako neka kurirska sluzba sakupi 20 negativnih obrisati je sa Limunda i gotovo... Smile
 
Citiraj
(18.02.2015 23:53)LiMuBaj Piše: eto uvedite ocenjivanje kurirske sluzbe pa ako kurirska sluzba nece da dobije negativnu ocenu neka ljudima nadoknadi stetu... ako neka kurirska sluzba sakupi 20 negativnih obrisati je sa Limunda i gotovo... Smile
Vrlo brzo bi jedina opcija slanja bila:lično preuzimanje ili lična dostava Wink
 
Citiraj
jeste lakse je da je za sve prodavac bude kriv ipak je on slabija ugovorna strana zato je i kriv...da je prodavac jaca strana sigurno nebi bio kriv Smile ,slabiju stranu je uvek najlakse okriviti pa neka bije bitku sa kuririma ako moze pobediti

uvek sam za to da slabiju stranu treba zakonom zastiti vreme je za zakon o zastiti prodavaca

nemaju finansijsku moc - zato prodaju stvari iz kuce
neznaju propise - zato gube vecinu sporova

ako i sve odlicno urade i opisu kupac ima pravo na reklamaciju jer je predmet u opisanom stanju

nemogu jednostrano da raskinu ogovor kupac moze

znaci u svakom pogledu slabiji a ipak za sve krivi Smile
 
Citiraj
Када шаљем пакет који не сме да се окреће ја кутију направим да буде оваква:
[Slika: untitled-1.jpg]

Тако је никад не стављају на ту страну - то постижем тако што горе савијем један картон кружно и напуним празнину новинама, са стране кутије направим рупе које служе као ручке. Тако ће га увек подизати тако и спуштати на једину равну површину, никад није заказало.
Акумулатор је требало адекватно запаковати, али нисам баш сигуран и да сме поштом да се шаље, због киселине. Купац овде није ништа крив, е сад за продавца никада нећемо знати, нисмо видели како је запаковао, ја бих направио кутију са оваквим додатком(да не би могли никако да окрену):
[Slika: untitled-2.jpg]
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 3 Gost(a)