• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 4 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Smanjenje provizije na Limundu
#1
Mislim da bi bio divan gest od Limunda da barem simbolicno smanji provizije,ne znam koliko je to izvodljivo ali ovaj predlog ostavljam vama i svim ostalim Limundovcima.Hvala!
 
Citiraj
#2
Mislim da će se sa ovim svi složiti. Makar proviziju koja se skida nakon prodaje predmeta da smanje. To bi bilo za shvalu pohvalu i veoma prijatan gest,
 
Citiraj
#3
(02.03.2015 22:10)brateprijatelju Piše: Mislim da će se sa ovim svi složiti. Makar proviziju koja se skida nakon prodaje predmeta da smanje. To bi bilo za shvalu pohvalu i veoma prijatan gest,

Podržavam predlog! Smile
 
Citiraj
#4
moj predlog je da se limundo kredit stimulise ... uplatis 1000 din dobijes 1200 din kredite uplatis 2000 din dobijes 2500 din kredita ...
 
Citiraj
#5
(05.03.2015 10:05)mjovanm Piše: moj predlog je da se limundo kredit stimulise ... uplatis 1000 din dobijes 1200 din kredite  uplatis 2000 din dobijes 2500 din kredita ...


Podrzavam predog da se na vece uplate malo nagrade Limundovci Thumbs up
 
Citiraj
#6
Bilo bi mi drago kada bi, kao nekad, bile besplatne aukcije do 99 dinara u kategoriji odeca. Ako moze Wink
ili, dajte uvedite jos neki vikend da je free da se postavi aukcija. Ako nista drugo, napravite neku promociju, npr. jedan vikend free za garderobu do 99, drugi vikend free postavke do 499 za tehniku isl.
Mislim da bi nas motivisalo. Mene sigurno bi.
A i nije mi toliki problem provizija, jer ajde de, onda sam predmet prodala, pa mi je ok da platim proviziju. Ali kad treba da postavim aukciju, pa se ne proda, pa svaki put da dajem za proviziju, mnogo mi je ako imam vise aukcija, a imam Smile
P.S. I da, znam da postoji kupindo Wink
Svi mi kojima fali Krstitelj i drugi smajliji Big smile
 
Citiraj
#7
Prodao sam jaknu za deset dinara, http://www.limundo.com/kupovina/-VELIKI-...E/32013237 kupcu sam rekao da ne treba da mi uplaćuje novac, ali je zato Limundo uredno skinuo svojih 0,40 dinara provizije za prodat predmet. Baš jadno.
 
Citiraj
#8
Mnogi su ovde pomenuli na nedostatak kvalitetne robe i opravdavali to dvojnim nalozima i nekim drugim glupostima.. Činjenica je da se nema para i stavljati vrednije i kvalitetnije stvari sa malom početnom cenom je veliki reskir. Sa druge strane, stavljati te stvari sa umerenom početnom cenom iziskuje velike troškove i ne garantuje prodaju u prvom krugu. Postavka skuplje TV, audio, foto opreme ili telefona košta 170-200 dinara i staviti takvih par stvari iziskuje 1000 dinara nedeljno što je jako veliki trošak ne računajući proviziju i dodatne reklamne ponude.
Smanjenjem kvalitetne robe gube se i kupci koji još imaju nešto para tako da u nedostatku ovakvih kupaca svaka postavka aukcije od 10 dinara za ovakvu robu gubi smisao.
Poznajem dosta jakih prodavaca koji kvalitetnu robu prodaju na nekim drugim sajtovima a ovde samo robu sa manom, krševe i i ono što nigde više nisu mogli da proture samo iz razloga velikih troškova.
Ni jedan od njih se nije bunio na proviziju, svi su srećni kad prodaju nešto ali održavati kvalitet uz ove početne troškove je nemoguć.
Dosta mojih poznanika-kupaca više ni ne posećuje limundo jer jednostavno ne žele da gube vreme tražeći nešto čega nema.
Moje mišljenje je da je postavka aukcije preko 70-80 dinara (bez dodatnih opcija) kontraproduktivno i da to smeta samo onima kojima je limundo razonoda, zezanje i skraćivanje vremena.
 
Citiraj
#9
Осетно опадање квалитета у категоријама технике. Знам када је требало да купим телевизор, цене и понуда овде и на једном другом сајту биле су у односу 10:1 против Лимунда. Када сам куповао усисивач исти усисивач код истог продавца за "пола црвене" јефтинији на том другом сајту, наравно да сам купио тамо, то ми је било као гратис поштарина.
Не знам има ли то везе са провизијама или са множењем непроверених налога, сигурно има неко ко води рачуна о томе, ко прави неки баланс. Знам да је сајт често "пуцао" док је провизија за покретање била 0 динара, радио је споро и брљао. Ако је то оно што нас чека са укидањем провизије за покретање онда сам против тога. Уколико пак Лимундо закупи неки бољи сервер, да им се то не би дешавало, долази до ситуације смањеног прихода а повећања расхода, наравно први на удару биће радници, укидањем неких радних места опет ћемо испаштати ми корисници, сећам се некада приликом спорова и по 7 дана сам чекао само да добијем ону прву глупаву робот поруку.
Можда би компромис био да се не наплаћује покретање аукција за групно постављање, баш тих великих продаваца, рецимо ко постави 50 предмета не наплаћује се провизија, тако се чини уступак продавцима а и Лимундо би могао да очекује наплату провизије на ту количину постављених предмета, ако су тачни проценти реализованих продаја којим нас информишу, свакако би било исплативо.
Још мало и биће више налога него предмета. Нешто мора да се промени.
 
Citiraj
#10
Nisam za ukidanje provizije ali za skuplje stvari je velika provizija. Donosim robu od preko i postavljam je uglavnom 20-50% manje nego što je tržišna cena na drugim sajtovima..nekad ode po početnoj (uglavnom) i ponekad dostigne tržištnu vrednost ali dodaj troškove provizije i postavljanje . ...
Još uvek ljudi vole da kupe lepu stvar na limundu, imaju neku sigurnost, koliko god da se dešavaju neke stvari, na drugim mestima se dešavaju još više samo što se tamo mnogo manje govori o tome. Tamo se ne žali adminima i Cafeu nego se ide na vrata...
Ukidanjem provizije bi se vratila gomila neprodatljivog đubreta ali srazmernija cena postavljanja bi dovela u ravnotežu...
 
Citiraj
#11
Слажем се. Или нека провизију за покретање одбију од провизије за продају, тако ће они који продају актуелну и повољну робу бити награђени, а Лимундо неће бити на губитку, од непродатих предмета имаће провизију на покретање а од продатих провизију на продају.
 
Citiraj
#12
Šta god ali bi nešto trebalo ....
 
Citiraj
#13
Da, izgleda da ste u pravu - utisak je kao da kvalitetnija i skuplja roba "beži" sa Limunda, osim ako se ne radi o nečemu što je izuzetno traženo, a to se može staviti od 10 dinara i svakako će postići cenu. Evo šta kaže Neponovljiva u temi "UKIDANJE PROVIZIJA NA POKRETANJE AUKCIJE"
(01.12.2014 14:54)neponovljiva Piše: Provizije za postavljanje predmeta služe pre svega da održe kvalitet predmeta na sajtu i spreče ponavljanja predmeta iz kruga u krug.
Izgleda da smo u pat poziciji.  Hmm
Dakle ako LT smatra da se provizijom za pokretanje štiti kvalitet, a (bar neki) prodavci smatraju da je to zapravo kontraproduktivno možda bi se moglo probati sledeće:
Kad prodavac postavi predmet sa početnom cenom koja zahteva proviziju za pokretanje koja je recimo minimalno 12 dinara (početna od 500 pa naviše) i taj predmet bude uspešno prodat da mu se dozvoli da sledeći predmet u istom cenovnom rasponu za pokretanje pokrene besplatno. Naravno ovo se ne odnosi na dodatne opcije za isticanje aukcija. Tako bi se stimulisalo postavljanje predmeta koji imaju realnu početnu cenu što doprinosi kvalitetu predmeta. Oni prodavci koji imaju kvalitetnu i/ili traženu robu bili bi stimulisani, a oni koji precenjuju svoju robu bi i dalje normalno plaćali ako žele višu početnu.
Mislim da je ovo smislen predlog ako već provizija za postavljanje služi da se održi kvalitet predmeta na sajtu kao što reče Neponovljiva.
 
Citiraj
#14
Koliko se novih Rolexa ili Prschea godišnje proda u Srbiji? Da li to znači da su nekvalitetni ili se nema para. Predložiću distributerima da zaposle "neponovljivu" u marketingu....možda će sa početnom cenom od 10 dinara da prodaju neki sat ili auto....
 
Citiraj
#15
(06.03.2015 10:13)BitterLemon Piše: Слажем се. Или нека провизију за покретање одбију од провизије за продају, тако ће они који продају актуелну и повољну робу бити награђени, а Лимундо неће бити на губитку, од непродатих предмета имаће провизију на покретање а од продатих провизију на продају.

Podržavam ovaj predlog. To mi deluje kao fer varijanta. Na taj način će se i dalje lošija roba (ili sa preteranom cenom) držati pod kontrolom a moguće je da će se još neki prodavac odlučiti da stavi i nešto skuplje i kvalitetnije na Limundo. Proširio bih ovaj predlog i na opciju "kupi odmah". Mislim da bi i to više prodavaca koristilo kada bi znali da neće biti duplo naplaćeno.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)