• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 4 Glasova - 4.5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najbolje rešenje
"Međutim, četiri meseca nakon kraja aukcije, nikla je paprika babura."
LOL :rolf: :rolf: :rolf:
Inace se slazem s Blistokom, ali i Bitterom - omogucite kupcu da obrise ocenu. Uuuups, nije u skladu sa pravilnikom? Pravi se lud Svakoga dana sve vise se cini da sistem ocenjivanja mora da se menja.
P.S. Nisam sigurna da je za prethodni problem nadjeno najbolje resenje. Da li ste bar rekli prodavcu da ne treba da salje bez dogovora?
 
Citiraj
(10.03.2015 16:42)BitterLemon Piše: Можда би да је пуштао класичну музику био парадајз, овако је вероватно затровао семе неким турбо фолкерима.

Odlično razmišljanje Bravo
 
Citiraj
Da sam na kupčevom mestu, iskreno rečeno odustala bih od bilo kakvog isterivanja pravde i reklamacija. Ipak su prošla 4 meseca.
 
Citiraj
Da, prošla su 4 meseca, ali nam u ovom slučaju nedostaje informacija o vremenu kupovine. Ako je seme kupljeno novembra meseca, kupac nije imao prilike da proveri vrstu semena koju je dobio. To je specifičnost ove robe. Mogao je to da uradi samo u kontrolisanim uslovima, odnosno da u kući stvori uslove za klijanje nekoliko semena, kako bi se uverio da je to ono što je kupio. Ali verujem da je ovo amater, inače ne bi rizikovao da seme kupuje na ovaj način. Semena paradajza i paprike su, za one koji nisu profesionalci, vizuelno dosta slična, tako da postoji mogućnost da je i prodavac pogrešio.
Nikla je babura...zamislite da mu je nik'o čarobni pasulj. Smile
"I think this is the beginning of a beautiful friendship"
 
Citiraj
Hmm
Pa, onda bi se žalio još četiri meseca kasnije...računam da bi mu toliko vremena trebalo da se popne gore, proveri šta je rodilo i da siđe dole da se žali Smile
 
Citiraj
Ne vidim sta LT moze da ucini u spornoj situaciji, osim da za buduce slucajeve produzi rok za reklamaciju kod ovako specificne robe. Medjutim, i tada bi bilo tesko dokazati da li je kupac posejao bas to seme, koju muziku mu je pustao i sl., a prodavac bi bio nezasticen u smislu da bi svaki kupac, koji nije zalivao biljcicu, mogao da reklamira.
Mada, u konkretnom slucaju, prodavac bi zaista mogao da posalje kupcu odgovarajuce seme, bitniji je valjda ugled od 20 semenki.
 
Citiraj
(11.03.2015 08:53)blistok Piše: Hmm
Pa, onda bi se žalio još četiri meseca kasnije...računam da bi mu toliko vremena trebalo da se popne gore, proveri šta je rodilo i da siđe dole da se žali Smile
Pod pretpostavkom da na toj visini nema signala mobilne telefonije. Smile
"I think this is the beginning of a beautiful friendship"
 
Citiraj
"Iznenađenje u kesici" - možda vam nikne paprika, a možda i ono zbog čega apse Smile
 
Citiraj
Pošto smo u temi Limundo pravila otvorili disksusiju,a imam jedan spor sa tim u vezi za koji bih želela da čujem vaš predlog rešenja, da li se slažete da pređemo na sledeći zadatak?
 
Citiraj
Naravno Smile
 
Citiraj
Da citiram kolegu - naravno Smile
 
Citiraj
E ovako, jedan slučaj od ranije. Kupac je kupio predmet od 350 dinara, i platio poštarinu 240. Na predmet koji je dobio je imao reklamaciju i obratio se prodavcu sa žalbom. Prodavac mu nije odgovorio pa mu je kupac dao negativnu ocenu (nemam sad tačnu informaciju da li je bio u pitanju dan ili dva, ili možda više). Prodavac se istog dana kada je dobio negativnu obraća Limundo timu sa žalbom na ocenu i traži da se poništi a da će on uvažiti reklamaciju. Mi ga upućujemo da kontaktira kupca radi dogovora oko rešavanja te situacije. Šalje mu poruku " a jel bi ti to da vratiš predmet?". Kupac mu odgovara da želi i da se dogovore oko poštarine jer je platio već 350+240 dinara i ne bi da plaća dodatno slanje predmeta. Prodavac javlja Limundo timu ponovo da je spreman na dogovor i da se ocena poništi. Prodavac nije odgovorio na poruku ni posle nekoliko dana, kupcu je ostao predmet kojim nije zadovoljan. Nije ni ocenio kupca.
1. Da li je trebalo poništiti ocenu koju je dobio prodavac?
Ako je odgovor Da
2. Da li bi trebalo reaktivirati poništenu ocenu kada se kupac javio posle 30 dana sa žalbom da mu se prodavac nikad više nije javio da se dogovore?
 
Citiraj
Оцену не треба поништити, ако сам добро схватио текст.
 
Citiraj
1. ne
2. da

kupac je trebao malo ranije da reaguje a ne posle 30 dana

ali traziti od prodavca da placa postarinu sto kupac nije zadovoljan nema zakonskog osnova cak ni kod pravnih lica plus nije ekonomski opravdano prodate nesto za 100 dinara kupac vam vraca i plus placate postarinu 240 dinara nema smisla

ako je predmet zaista imao bitne mane koje nisu navedene onda prodavac treba da plati obe postarine ili da nadju neki kompromis da ovaj zadrzi predmet a da mu vrati npr, deo novca

*u praksi ni pravna lica nece da vrate postarinu
 
Citiraj
Клерик, мислим да ниси схватио, купац уложио одмах жалбу, продавац није одговорио и добио негативну, одмах након тога обраћа се Лимунду да ће прихватити рекламацију и они му бришу негативну, али ни после 30 дана се није огласио - питање је треба ли реактивирати негативну?

Тако сам ја схватио, можда ја грешим.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)