• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 9 Glasova - 4.11 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klub ljubitelja životinja :-)
Ovaj Japanac bi mogao slobodno da prođe kao Lala ili ka Crnogorac jer bi samo nama palo na pamet da izaberemo ovakvog ljubimca da se sa njim šetamo :)

http://www.24sata.rs/fotka-ovog-sasavog-...i-dan/9092
 
Citiraj
BRANE GA ORUŽJEM:
Poslednji mužjak severnog belog nosoroga na planeti ima oružanu pratnju dan i noć! (FOTO) Fotografije oružane garde jedinog preostalog mužjaka severnog belog nosoroga na planeti preplavile su internet i naišle na odobravanje svih ljubitelja životinja i prirode širom sveta.
Na fotografijama možete primetiti najmanje trojicu kenijskih rendžera kako stoje tik uz Sudana, kako inače zovu ovog mužjaka, kojem društvo povremeno prave i jedine dve preostale ženke. Njih troje su poslednji preostali živi primerci svoje vrste koja na zemlji postoji već 50 miliona godina. Sudan pripada zaštićenom nacionalnom parku Pajeta u Keniji koji se rasprostire na nekih 4.000 hektara i u kojem trenutno živi 105 crnih, 23 bela, kao i tri pomenuta preostala primerka severnih belih nosoroga
Čuvaju ga ni manje ni više već kenijski specijalci zbog vrlo česte pojave lovokradica u ovom nacionalnom parku zbog kojih je, najvećim delom, severni beli nosorog najugroženiuja životinjska vrsta na planeti ovog u ovom trenutku.U februaru ove godine vlasti u Keniji su uz pomoć brojnih međunarodnih organizacija pokrenule kampanju prikupljanja pomoći koja bi pomogla opstanku severnog belog nosoroga, na žalost, kampanja do sada nije pokazala neke značajnije rezultate. Kenija je pribegla kajnjoj meri angažujući i vlastite vojne snage kako bi se zaštitio poslednji mužjak severnog belog nosoroga. Trenutno, u Sudanovoj pratnji se i dan i noć smenjuje oko 40 kenijskih rendžera koji su spremni i svojim telima da ga brane, međutim usled velikih troškova i nedostatka novca postoji velika opasnost da Sudan bude prepušten sam sebi što će verovatno značiti i definitivni kraj ove vrste. Sudan će, zasigurno, imati pratnju rendžera specijalaca u narednih šest meseci, za šta su obezbeđena sredstva. Za kasniji period situacija je neizvesna.
Da je čovek jedini krivac za skoro istrebljenje severnih belih nosoroga govori i podatak da je 60-ih godina prošlog veka bilo više od 2.000 ovih životinja šetalo afričkim savanama, a da je samo 20 godina kasnije njihov broj spao na samo 15, kaže se u izveštaju Svetske fondacije za zaštitu divljih životinja (WWF).


[Slika: ccsjuziwgaaq62r877878.jpg]
[Slika: ccs1k4qw8aafmad666666.jpg]
[Slika: cax-4faw4aaiqbi99999.png]
http://www.kupindo.com/Clan/PANISER/SpisakPredmeta
POSETITE MOJE TEME:
Za koji strani klub navijate?
Smajliji
Omljena destinacija i putovanje
Omiljeni superheroj?
DRUŽENJE (muzika,filmovi,slike>>>....)
IGRICE (PS.PlayStation...)
Slike clanova LimundoCafe
 
Citiraj
Predivni dokumentarac o vukovima i jednom posebnom alfa vuku STORM[Slika: A-Wolf-Called-Storm-Cover.jpg]
Jeff Turner spent a year in northern Canada filming the life of a wolf pack that was featured in the David Attenborough series 'Frozen Planet'. He created a whole film devoted to the wolf hunting chases where the pack chases a herd of buffalo until one gets unlucky.


The cameraman simultaneously learns and shows how the wolves survive in the harsh wilderness. He discovers whether the pack leader can pass its hunting skills on to a new generation of cubs. The pack leader is a wolf he nicknamed Storm and he is an amazing wolf.

The film-makers are hesitant about showing the actual kill during the hunt. “It’s hard to watch these predations, but death is a crucial part of the natural cycle,” they explain apologetically. The buffalo are enormous, weighing up to a ton in weight. If they stand their ground, the wolves don’t have a hope.

Sometimes standoffs can last for days, until the wolves find a way to get the buffalo moving. Then they can chase the herd for up to 20 miles until an adult stumbles or a calf gets separated, and they move in for the kill.

Presenter: Jeff Turner

Director: Jeff Turner
Producer: Jeff Turner
Series Producer: Steve Greenwood

Enjoy the film below.
STORM  (DOKUMENTARAC UZIVAJ TE)
http://www.kupindo.com/Clan/PANISER/SpisakPredmeta
POSETITE MOJE TEME:
Za koji strani klub navijate?
Smajliji
Omljena destinacija i putovanje
Omiljeni superheroj?
DRUŽENJE (muzika,filmovi,slike>>>....)
IGRICE (PS.PlayStation...)
Slike clanova LimundoCafe
 
Citiraj
NAJOPASNIJI UBICA NA SVETU STIGAO U BEOGRAD

U Beograd je stigla mačka s najsmrtonosnijim ugrizom na svetu. Trenutno je nervozna i umorna od puta, ali to nas nije sprečilo da je posetimo Beogradski zoološki vrt ponovo može da se pohvali jaguarom – pre nekoliko dana u svoj stari kavez vratila se devetogodišnja ženka, koja je 2006. poslata u Jagodinu, jer u beogradskom vrtu nije bilo uslova za njeno držanje.Ova zver čija vilica u životinjskom svetu može da se stavi u rang najsmrtonosnijeg oružja, još nema ime, ali je u šali zovu “Lesi”, jer je opet kod kuće.

Kao dvomesečno mladunče premeštena je u jagodinski zoološki vrt, ali je pre par dana vraćena u matični kavez, kad su joj obezbeđene sve odlike udobnog smeštaja za jaguare.

- Napravili smo uređen deo za mačke penjačice, koji je morao da bude natkriven i opremeljen po maksimalnim standardima, jer ove mačke mogu da se penju. Napravili smo joj i bazen s vodom, jer voli da pliva. U vrtu u Jagodini je ostala njena sestra kao bi i građani Jagodine mogli da vide jaguara – kaže Gvozden Radenković, direktor Zoo vrta.

Lesi vreme uglavnom provodi u svojoj jazbini, ali smo je juče zatekli u uglu kaveza, gde je dremala.

Prema rečima njenog veterinara, najverovatnije nije lepo raspoložena jer je prilikom transporta iz Jagodine prešla duži put u zatvorenom sanduku, pa joj je neophodno neko vreme da se navikne na svoj dom, kog se posle svih ovih godina skoro i ne seća.

Ženka jaguara, koja će beogradski zoo vrt krasiti još desetak godina, budući da one u zarobljeništvu mogu da žive do 22 godine, hrani se isključivo mesom, kog joj na dnevnom nivou treba oko dva kilograma, mada u divljini, nakon perioda gladovanja i lova, može da pojede i 25 kilograma mesa.

Preferira veliku divljač poput jelena, divljih svinja, kapibara, manjih tapira, majmuna, anakonda i kajmana, zna da lovi i miševe, žabe, ptice, ribe, ljenjivce i kornjače, ali pošto joj je tako raznovrstan jelovnik uskraćen u kavezu, zadovoljava se i kravljim i kozjim mesom. Jedina nemesna ishrana koju jaguari jedu su kornjačina jaja.
Ova vrsta nadomak je ugrožene, jer je tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka veliki broj jaguara lovljen zbog trofeja. Naučnici govore o cifri od 25.000 koža koje su godišnje izlazile iz južnoameričke šume. Nakon što je većina država zabranila lov na jaguare, broj im se povećao.

[Slika: jaguar-1-620x350.jpg]
[Slika: jaguar-3.jpg]

http://www.kupindo.com/Clan/PANISER/SpisakPredmeta
POSETITE MOJE TEME:
Za koji strani klub navijate?
Smajliji
Omljena destinacija i putovanje
Omiljeni superheroj?
DRUŽENJE (muzika,filmovi,slike>>>....)
IGRICE (PS.PlayStation...)
Slike clanova LimundoCafe
 
Citiraj
Ne bih išao ovako daleko sa poređenjem ali svejedno dobro urađeno :

http://www.vesti-online.com/Vesti/Zaniml...film-ikada
 
Citiraj
Baš je opasan :)

 
Citiraj
I mezimci imaju mezimce :

http://www.24sata.rs/njima-godine-nista-...astu/10809
 
Citiraj
IRIS JE OTIŠLA U ŠUMU I DOVELA MALOG PRIJATELJA: Raznežiće vas ovaj snimak! (VIDEO)

Iris je ženka nemačkog ovčara stara sedam meseci dresirana da bude službeni i pas za pratnju jednog dana je odšetala u šumu sama, ali kad se vratila bila je u vrlo simpatičnom društvu. Sa njom se iz drveća pojavila i malena srna, koja se prosto nije odvajala od Iris. Pogledajte video

http://www.kupindo.com/Clan/PANISER/SpisakPredmeta
POSETITE MOJE TEME:
Za koji strani klub navijate?
Smajliji
Omljena destinacija i putovanje
Omiljeni superheroj?
DRUŽENJE (muzika,filmovi,slike>>>....)
IGRICE (PS.PlayStation...)
Slike clanova LimundoCafe
 
Citiraj
 
Citiraj
Bizaran prizor srpskog fudbala: Svinje upale na teren i prekinule meč za bodove! (VIDEO)

Viđali smo na terenima u Srbiji svakakve scene, ali ovakvu, kao na meču u okviru omladinskog takmičenja nismo
Pune tribine stoke i živine – tako glasi stih jedne šaljive navijačke pesame u kojoj se navijači večitih šale na tuđ ili svoj račun. Međutim, ona u bukvalnom smislu opisuje utakmicu na Zlatiboru u kojoj su u okviru omladinskog ranga takmičenja snage odmerili Jedinstvo Putevi i FAP iz Priboja.
Navijkli smo u Srbiji na svakakve scene na fudbalskim terenima. Dešavalo se često da navijači upadnu na teren, pa čak i neki neželjeni gosti, kao što je nedavno doberman uleteo na teren u Pećincima, ali do sada nije viđeno da na igralište ulete svinje!
Sve je delovalo uobičajeno za utakmicu mlađih kategorija, koju je upotpunilo i malo lokalne publike, koja dobacuje i usput cirka neku rakiju oko terena.
Međuim ”gosti iznenađenja” su ovaj meč učinili nesvakidašnjim. Nekoliko svinja koje su upale na teren ukrale su šou fudbalerima i lokalcima sa tribina.
Fudbaleri su u neverici gledali, dok neki nisu mogli da zadrže smeh. Sudija je prekinuo meč i to je verovatno najbizarniji razlog zbog koga je to radio u karijeri.
Svinje su lagano ušle na teren i pokušale da pasu travu, ali što je još smešnije, ni to nisu mogle pošto je u pitanju veštački teren.
Pojedini igrači su se trudili da ih isteraju da bi meč mogao da se nastavi, dok je nekolicina njih prasnula u smeh kada su videli taj prizor i kako drugi drugi igrači jure svinje, ne bi li ih isterali sa terena.
Ovu komičnu scenu upotpunili su i komentari navijača koji se čuju na snimku.
- Eee jedva dadoše jedan. Isteraj to, ušle svinje ovamo. I one su igrači. Ne valja ti mnogo danas da piješ, voziš. Je l’ jaka? – nadovezivali su se komentari lokalnih ljubitelja fudbala, a očigledno i domaće rakije, a sve to možete da vidite u priloženom snimku.


[Slika: 2e0b4958970420f0b811ce43.jpg]
[Slika: 1f4b0d5b93f3e43b6e5538f0.jpg]
[Slika: c769c4616d6e3de86e72c73c.jpg]
[Slika: d85291cf76e0468e4bbfa16d.jpg]
http://www.kupindo.com/Clan/PANISER/SpisakPredmeta
POSETITE MOJE TEME:
Za koji strani klub navijate?
Smajliji
Omljena destinacija i putovanje
Omiljeni superheroj?
DRUŽENJE (muzika,filmovi,slike>>>....)
IGRICE (PS.PlayStation...)
Slike clanova LimundoCafe
 
Citiraj
http://www.vesti-online.com/Vesti/Zaniml...a-porodice
 
Citiraj
[Slika: slon11432559396670x0.jpg]

Slon se provozao Beogradom
Jedan slon je danas kolima krenuo u obilazak Beograda. I da, dobro ste pročitali!
Jedna od najvećih životinja na svetu provozala se malo pretsoničkim ulicama i to skroz otvorenoj prikolici.
Koliko znamo, slon nije izazvao nikakve probleme, ali je privlačio poglede svih vozača i prolaznika na putu.

http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/zan...9.299.html
http://www.kupindo.com/Clan/PANISER/SpisakPredmeta
POSETITE MOJE TEME:
Za koji strani klub navijate?
Smajliji
Omljena destinacija i putovanje
Omiljeni superheroj?
DRUŽENJE (muzika,filmovi,slike>>>....)
IGRICE (PS.PlayStation...)
Slike clanova LimundoCafe
 
Citiraj
Najsimpatičnije mi je ono skakutanje pre nego što se pusti voda. Kao da je nestrpljiv/a, ajde brže, brže :)

 
Citiraj
Nećete verovati kada vidite kako on imitira životinje!

http://www.kupindo.com/Clan/PANISER/SpisakPredmeta
POSETITE MOJE TEME:
Za koji strani klub navijate?
Smajliji
Omljena destinacija i putovanje
Omiljeni superheroj?
DRUŽENJE (muzika,filmovi,slike>>>....)
IGRICE (PS.PlayStation...)
Slike clanova LimundoCafe
 
Citiraj
PRESLATKO DVE BEBE

http://www.kupindo.com/Clan/PANISER/SpisakPredmeta
POSETITE MOJE TEME:
Za koji strani klub navijate?
Smajliji
Omljena destinacija i putovanje
Omiljeni superheroj?
DRUŽENJE (muzika,filmovi,slike>>>....)
IGRICE (PS.PlayStation...)
Slike clanova LimundoCafe
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)