• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funkcionisanje Cafe-a - pitanja, odgovori, kritike...
Na osnovu toga sto treba ucutkati najglasnije koji ukazuju na neke stvari koje (ne) mogu da promene..
Svi mi kojima fali :krstitelj: i drugi smajliji :D
 
Citiraj
Sećam se te izjave. Data je u pričaonici a ne u nekoj temi. OK, izjava jeste neprijatna i ne baš primerena ali očito je data u afektu pa ako je to razlog onda je kazna više nego neprimerena. Za takvu izjavu + što je prva tog tipa + što se radi o osobi koja je svojim volonterskim trudom olakšavala posao adminima baš u sferi sigurnije kupovine ne bi trebalo da bude više od par dana banovanja i to samo da se strasti smire. Ovi dvostruki aršini su baš razočaravajući.
 
Citiraj
Sada je i provereno. Goran2485 i Bitter su dobili trajni ban. Njihov stil (pogotovo Bitterov) obraćanja je umeo da bude neprijatan ali imali su neke vrline - davali su korisne informacije nesebično i najbitnije - bili su iskreni pa si jasno znao na čemu si. Možda neko misli da to baš i nije bitno ali na mojoj skali vrednosti to su jako vredne osobine. Da li su zaslužili kazne za neke svoje reči ili dela ? jesu. Ali nisu zaslužili da im presuđuje ego, cenzura i samovolja već pravilnik koji ste vi pisali a oni ga više od vas branili. Umesto njih sada jedan "uz tuđu pomoć eko super premium" pokušava da zauzme poziciju, jes da ga dosada maltene svi ignorišu ali eto mu pozicija pa da ima još nečim da se ponosi. Uostalom, koliko vidim, svemoćne sile ionako više cene one koji im govore kako im je lepo ruho od onih koji će jasno reći - kralj je go. Dame i gospodo admini mrzi me da vas sve obiđem ali smatrajte da ste od mene svi dobili negativnu ko vrata. A ionako nema svrhe jer ste zaboravili kako se crveni.
 
Citiraj
E, nek si im rekao.

Neko vam je prst u oku i zato dobija ban?

Nekorektno.
Svi mi kojima fali :krstitelj: i drugi smajliji :D
 
Citiraj
Strašno....... i glupo........
 
Citiraj
(24.11.2015 22:09)blistok Piše: Sada je i provereno. Goran2485 i Bitter su dobili trajni ban. Njihov stil (pogotovo Bitterov) obraćanja je umeo da bude neprijatan ali imali su neke vrline - davali su korisne informacije nesebično i najbitnije - bili su iskreni pa si jasno znao na čemu si. Možda neko misli da to baš i nije bitno ali na mojoj skali vrednosti to su jako vredne osobine. Da li su zaslužili kazne za neke svoje reči ili dela ? jesu. Ali nisu zaslužili da im presuđuje ego, cenzura i samovolja već pravilnik koji ste vi pisali a oni ga više od vas branili. Umesto njih sada jedan "uz tuđu pomoć eko super premium" pokušava da zauzme poziciju, jes da ga dosada maltene svi ignorišu ali eto mu pozicija pa da ima još nečim da se ponosi. Uostalom, koliko vidim, svemoćne sile ionako više cene one koji im govore kako im je lepo ruho od onih koji će jasno reći - kralj je go. Dame i gospodo admini mrzi me da vas sve obiđem ali smatrajte da ste od mene svi dobili negativnu ko vrata.  A ionako nema svrhe jer ste zaboravili kako se crveni.

Još uvek nisam dovoljno racionalan da bi ostavio neki pristojniji komentar
U potrazi za smislom. Promenjljivog uspeha. 

Dealla L/K
 
Citiraj
Do sada je iz Cafea trajno banovano četiri osobe. Dve su banovane zbog vređanja i maltretiranja drugih članova pa to spada u opravdano. Za jednu sam tek naknadno saznao da ima svoje poslovne interese na konkurentskom sajtu, što baca sasvim novo svetlo na kritike napisane ovde, pa njegovo banovanje spada u nedefinisano jer niko, osim onih koji su ga banovali, ne zna za prave razloge banovanja. Jedan je banovan zbog čestih, ponekad neprimerenim rečnikom iskazanih, kritika na račun admina. Lično, smatram da je u ovom poslednjem slučaju kazna neadekvatna ali kako nisam ja bio meta tog rečnika onda nemam baš mnogo prava da se bunim već mogu samo da konstatujem.

Ono što je bitno i isto u svim ovim slučajevima je da se reagovalo tek kada je situacija došla do tačke bez povratka. U prva dva slučaja kada je članstvo počelo da se glasno buni a u druga dva kada su admini rešili ... šta god da su rešili ... Gde su u celoj toj priči može naći čuvena edukacija bratskog i razigranog LimundoGrada ?

Istorijat je dat samo zbog trenutne situacije. Činjenica je da ako postoji pravilnik i neko ko je plaćen da ga sprovodi onda bi to i trebalo da radi inače ne vidim poentu zašto dobija platu ? Kada se uvode neke novine (kao što je recimo ova, loše osmišljena, akcija "10 besplatnih aukcija") onda ste u svim temama i pričaonici aktivni, inače vas nema čak ni onda kada bi trebalo da reagujete. Svejedno da li je to da odgovorite na pitanje nekog člana (za neupućene, to su osobe zbog kojih vi imate posao i dobijate platu) kao recimo ovo pitanje http://cafe.limundo.com/thread-541.html ili da sprečite, u najmanju ruku, stvaranje loše atmosfere ovde a moguće i ozbiljnijih problema.

Nemam uvid u to kako radite osnovni deo svog posla ali ovde ga radite loše. Ima više pokazatelja toga a jedan od njih je i da je prosečan broj posteva po danu pre poslednjih banovanja bio nešto preko 120 a sada je na nešto preko 110 i u daljem padu. Na moju, a verujem i žalost svih ostalih, taj pad u kvantitetu ne znači i porast u kvalitetu. A i zašto bi ? Polako svi gube želju da napišu nešto vredno kada vide da ni vama nije stalo do dešavanja ovde pa zašto onda da oni/mi gubimo vreme. Pri tom ovaj Cafe bi trebao da je znatno bitniji vama jer ovde možete da dobijete najbrže informacije bitne za odlučivanje oko nekih promena u poslovanju.

No, u konkretnoj situaciji, vi jeste primarni ali niste jedini krivci. Krivi smo i mi, isuviše negativnosti u pisanju i premalo reakcije na očito neprimereno ponašanje kada su u pitanju kolege sa Cafea. U ovaj deo krivice uključujem i sebe.

Što se tiče konkretne situacije :
1. Problemi u braku se rešavaju u sopstvenoj kući. Najbolje u međusobnom dogovoru a ako to nije moguće onda uz pomoć porodice, zajedničkih prijatelja ili stručne pomoći. Ništa od toga nije ni čudno ni sramota. Ne rešavaju se pisanjem na javnom forumu, pogotovo ne ako druga strana nema pristup da odbrani svoje ime i stavove od optužbi. To je, koliko nepoštavanje te osobe, ujedno i nepoštovanje samog sebe. A emocije se izjavljuju drugoj osobi tek kada završiš priču sa prvom ili ćutiš i prihvatiš stvari kakve jesu.
2. Ne znači NE. U svakom a ne samo u seksualnom smislu. Postoji ona narodna "Zasviraj i za pojas zadeni" i primenjiva je i kad je zezanje u pitanju. Ako neko kaže da mu nešto ili neko ne prija onda se skloni i pusti da diše. Nažalost, spadam i sam u osobe koje su to morale da nauče ali bar sam bio znatno mlađi i gluplji u to doba.

3. Ako ti nešto ne prija i nemaš nikakvih namera da razvijaš tu priču onda reaguj odmah. Jasno, glasno i bez popuštanja. Nema pomešanih signala. Muškarci su uglavnom jednostavni (dobar deo populacije kaže i da su glupi) i često je potreban bukvalan pristup. Ne čatuje se satima, nema pp, nema kupovine ... Ne uvek znači NE ali to ne znači da ako vidiš da neko sporije shvata ili prihvata treba čekati žutu minutu pa onda reagovati.

4. Brisanje naloga ... Najlakše je spaliti mostove. Znam, jer sam ih u svojim proteklim godinama (neki kažu mnogo) spalio i više nego što je trebalo. Ne znam za ostale ali osim povremenog druženja sa nekim (preostalim) ok osobama ovde me najviše drži nada da ću naučiti još nešto korisno na temu internet trgovine ili bilo šta drugo. Na to ne može uticati neki ćlan ili admin čiji mi stavovi ne prijaju. Jednostavno ću ih ignorisati isto kao što i oni ignorišu mene :)
 
Citiraj
@Blistok

U pravu si za sve osim za jedno:

Nazalost, postalo mi je jasno da postoje muskarci koji zensko ''ne'' tumace kao ''sigurno u sebi misli da''.

Ne znaci ne.

Nazalost, nekome reci samo NE nije dovoljno.

Vredjanje, psovanje isl. nije nacin kako komuniciram, ali ono sto mi je postalo jasno je da je izgleda neophodno kako bi to NE konacno doprlo.
Svi mi kojima fali :krstitelj: i drugi smajliji :D
 
Citiraj
Ok, razumem tvoju frustriranost i slažem se da se situacija razvila u neželjenom smeru. Nemam nameru da opravdavam nikoga za greške koje je napravio pa čak ni da pravim razliku između osoba koje su zle po prirodi i osobe koja nije zla ali očito ima slabiju kotrolu nad tim šta treba javno reći a šta ne. Samo sam hteo da kažem da za sve nas postoje načini na koje treba da rešavamo probleme pa bi trebalo da se potrudimo, koliko je u našoj moći, da izaberemo onaj koji će manje boleti na kraju i nas i našu okolinu. Nadajmo se da je druga strana posle ove druge javne prozivke skontala poruku i da je sa te strane priča završena. Možda bi i ti mogla da poradiš na avataru jer on ne pokazuje prst samo onome kome je namenjen :)

UBR Skrenuta mi je pažnja da sam jednu osobu zaboravio kada sam pisao o banovanima. Nažalost zaboravio sam na Leku. Po meni (i po onome što je pokazao u Cafeu) i to spada u neadekvatne kazne. Da je samo njegov rečnik u pitanju, složio bih se ali kada uzmem u obzir provociranje koje je dovelo do rečnika ... Ostalu četvoricu opisanih raspodelite po nahođenju :)
 
Citiraj
Meni je zaista zao sto ja pokusavam da se ponasam ravnopravno s muskarcima - do sada nisam odustala i otisla s kafea i pokusavala sam da stvar izvedem na salu, ne zbog skrivenih signala, nego jer je to jedino sto sam mogla i da pokusam da na lep nacin nekog kuliram, misleci da je to jasno.

Nazalost, to nije bilo jasno, i to je tek poneki pojedinac, koji ume da razume humor, sarkazam itd. uspeo da shvati.

Zao mi je ako sam na taj nacin izazvala neprijatnosti ostalim clanovima kafe-a -> to mi nikada nije bila namera.
Svi mi kojima fali :krstitelj: i drugi smajliji :D
 
Citiraj
Ne pokušavaš ti ništa. Ja volim da se zezam na temu muško ženskih odnosa i kako smo mi superiorniji ali činjenica je da mi _jesmo_ ravnopravni i da svaki od polova ima svojih vrlina i mana koje se, na svu sreću, dobro prepliću pa još uvek postojimo na ovoj planeti. No, to ne znači ni da ti/bilo ko treba da prihvataš neke muške fazone koji ti ne prijaju niti da mi treba da prihvatamo neke ženske. U tome i jeste poenta ravnopravnosti. Siguran sam da ni tebi ni Limubaju nije bila namera da dođe do neprijatnosti i ne samo da te niko ne proziva za bilo šta već imaš i podršku. Ok, bilo, proći će i idemo dalje. Oboje ste odrasli i siguran sam da će sa vremenom biti nađen modus za koegzistenciju na ovim prostorima :) Bilo bi tužno da ostanemo bez još jednog hejtera a i bez brbljivaca bi bilo dosadno :)

Siguran sam da kada se raziđe ta magla oko tvoje glave ćeš videti i ti svetlije :D
 
Citiraj
Ne radi se o muskim fazonima, meni ne smetaju dok su na nivou sprdnje, sale, komike - mislim da je to jasno, nakon vise sprdnji i na moj racun - ja se nisam naljutila, umem da prihvatim salu, nisam se nikad nadurila i otisla, sto bi verovatno vecina zena uradila. Radi se o necem drugom, no dobro, nema potrebe vise raspredati.
Svi mi kojima fali :krstitelj: i drugi smajliji :D
 
Citiraj
(13.12.2015 22:53)blistok Piše: .............................
...............................................................

Što se tiče konkretne situacije :
1. Problemi u braku se rešavaju u sopstvenoj kući. Najbolje u međusobnom dogovoru a ako to nije moguće onda uz pomoć porodice, zajedničkih prijatelja ili stručne pomoći. Ništa od toga nije ni čudno ni sramota. Ne rešavaju se pisanjem na javnom forumu, pogotovo ne ako druga strana nema pristup da odbrani svoje ime i stavove od optužbi. To je, koliko nepoštavanje te osobe, ujedno i nepoštovanje samog sebe. A emocije se izjavljuju drugoj osobi tek kada završiš priču sa prvom ili ćutiš i prihvatiš stvari kakve jesu.
2. Ne znači NE. U svakom a ne samo u seksualnom smislu. Postoji ona narodna "Zasviraj i za pojas zadeni" i primenjiva je i kad je zezanje u pitanju. Ako neko kaže da mu nešto ili neko ne prija onda se skloni i pusti da diše. Nažalost, spadam i sam u osobe koje su to morale da nauče ali bar sam bio znatno mlađi i gluplji u to doba.

3. Ako ti nešto ne prija i nemaš nikakvih namera da razvijaš tu priču onda reaguj odmah. Jasno, glasno i bez popuštanja. Nema pomešanih signala. Muškarci su uglavnom jednostavni (dobar deo populacije kaže i da su glupi) i često je potreban bukvalan pristup. Ne čatuje se satima, nema pp, nema kupovine ... Ne uvek znači NE ali to ne znači da ako vidiš da neko sporije shvata ili prihvata treba čekati žutu minutu pa onda reagovati.

4. Brisanje naloga ... Najlakše je spaliti mostove. Znam, jer sam ih u svojim proteklim godinama (neki kažu mnogo) spalio i više nego što je trebalo. Ne znam za ostale ali osim povremenog druženja sa nekim (preostalim) ok osobama ovde me najviše drži nada da ću naučiti još nešto korisno na temu internet trgovine ili bilo šta drugo. Na to ne može uticati neki ćlan ili admin čiji mi stavovi ne prijaju. Jednostavno ću ih ignorisati isto kao što i oni ignorišu mene :)

Saglasna apsolutno sa komentarom
 
Citiraj
Svi koji smo aktivno učestvovali u pričaonici smo pomalo doprineli. Sve je bilo zajebancija koja je u jednom trenutku prešla granicu pristojnog, ali mislim da nije bilo zadnjih namera. Ionako je kafe zamro, još i ovo... Ne osuđujem nikoga, ali bilo lepo druženje :)
U potrazi za smislom. Promenjljivog uspeha. 

Dealla L/K
 
Citiraj
treba se opustiti i sale i zezanje ovde shvatiti benigno a ne maligno

msm ja sam dealli i smuku pre neko vece porucio da cu im poslati maserku da ih depilira o mom trosku :) , e sad oni su to shvatili kao salu ali mogli su da shvate i kao neku pretnju npr,, :hmm:

posto je moj prethodni komentar obrisan samo da kazem

da mi je zao ako je neko moje komentare doziveo kao uvrede maltretiranje ili tome slicno i zbog toga se izvinjavam

ali bilo je i neprimerenih komentara i na moj racun pa se niko zbog toga nije izvinuo

treba da se cuje i druga strana ali ipak vidim da je vecini jasno da ja nisam nista zlonamerno mislio niti sam neka opasnost po bilo ciju bezbednost sto me je posebno pogodilo ako sam tako dozivljen

eto nadam se da ovo nece biti obrisano i da i ja imam pravo glasa
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)