• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 3 Glasova - 4.67 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dozvoljeno i nedozvoljeno.
#1
Možda i vi imate neku nedoumicu u vezi prodaje ili ikupovine pa hajde da vidimo kako mislimo i, na kraju krajeva, šta kaže Limundo tim.
Pretpostavimo da prodavac ima više istih predmeta i jedana je na aukciji. Aukcija je završena, sve u redu i postavlja isti takav predmet ponovo na aukciju. Da li je u redu da se drugoplasiranom, trećeplasiranom itd. na završenoj aukciji obrati porukom preko Limunda i obaveštenjem da ponovo mogu da licitiraju za identičan predmet (pošalje link ka aukciji)? Ili za sličan predmet?
 
#2
Dozvoljeno je, naravno ako je u pitanju link ka aukciji ili predmetu na Kupindu. Ako se član izjasni da ne želi da ubuduće prima takve poruke onda to takođe treba poštovati.
 
#3
Hvala, Melodi
A da li je dozvoljeno da se takva poruka pošalje Limundovcima koji licitiraju za sličan predmet kod drugog prodavca? Malo je možda etički upitno? Bez nipodaštavanja predmeta tog drugog - samo kao sugestija?
 
#4
Najproblematičnije je što jedan broj članova ne želi da dobija poruke sa ponudama prodavaca. To je, u suštini, za njih spam. Ako neko već nije pokazao interesovanje za kupovinu od vas, tako što vas je prvi kontaktirao ili licitirao na vašoj aukciji, ne savetujem da kontaktirate te članove.
 
#5
[Slika: theforeigner.jpg]
 
#6
Probao sam par puta, ali nikad mi nije uspelo da drugi ili treci pazare posle neuspele transakcije, niko nije hteo da licitira. Slazem se da se mora malo sacekati.
 
#7
Opet napominjem - nije nužno neuspela - prodavac možda ima VIŠE ISTIH predmeta na prodaju, recimo novih štajaznam - miksera ili kablova.
Ali poenta je DA LI JE DOZVOLJENO i to smo, mislim, apsolvirali.
 
#8
[Slika: theforeigner.jpg]
 
#9
(12.12.2014 19:26)Melodi Piše: Dozvoljeno je, naravno ako je u pitanju link ka aukciji ili predmetu na Kupindu. Ako se član izjasni da ne želi da ubuduće prima takve poruke onda to takođe treba poštovati.

Meni je bilo u znanju da kaznjavate slicne radnje ili reklamne poruke drugim clanovima.
Ako moze samo putanja ka tom delu pravilnika ili jos jednom potvrda?
 
#10
U prvoj situaciji, ako se radi o članu koji je licitirao na toj vašoj aukciji, ili vas je prethodno kontaktirao porukom u vezi sa tim predmetom, kontakt je dozvoljen, zato što je član pokazao interesovanje za taj predmet i prodavac može pretpostaviti da postoji zainteresovanost za kupovinu. Nikada nismo imali žalbe članova što ih je kontaktirao prodavac u tim situacijama.

U drugim slučajevima, recimo kod kontaktiranja članova koji licitiraju na aukciji drugog prodavca, nema opravdanja za kontakt jer oni nisu ničim pokazali da su zainteresovani za vaš predmet, i tu se dešavalo da nam se članovi žale zbog neželjenih poruka koje primaju.
 
#11
(13.12.2014 03:20)Melodi Piše: U drugim slučajevima, recimo kod kontaktiranja članova koji licitiraju na aukciji drugog prodavca, nema opravdanja za kontakt jer oni nisu ničim pokazali da su zainteresovani za vaš predmet, i tu se dešavalo da nam se članovi žale zbog neželjenih poruka koje primaju.

Ovo je veoma nekorektno i neprofesionalno od strane tih prodavaca.
Znam da neki prodavci salju poruke clanovima koji ucestvuju na mojim aukcijama.
Jedan prodavac je cak i meni greskom poslao poruku da pogledam njegovu aukciju.
U prvom momentu mi nije bilo jasno sta hoce, ali kada sam ukapirao, bilo mi je smesno.  :hihi:
Naravno, nisam mu nista odgovorio, sada mi nelojalna konkurencija i ne smeta toliko, ali da mi je tu poruku poslao pre godinu dana bilo bi  :@
 
#12
Hvala lepo, Melodi.

Pa da idemo dalje - ubaciću citat od jednog člana iz druge teme da skratim:
(12.12.2014 10:54)fox_87 Piše: Dok se ne otvori opcija,postoji i ova mogucnost:

- postavi se neaktivan predmet na kupindu sa snimkom
- na aukciji se stavi link sa kupinda koji vodi do snimka

Pohvalno je postojanje ove opcije na kupini,pogotovo sto se vise ne placa,za to imam samo reci pohvale. Malo mi je cudna ta odluka jer preko snimka i yt profila moze lako da se obavi prodaja van sajta, ali valjda su i prodavci a i kupci shvatili da se to tako ne isplati raditi,zbog obostrane sigurnosti

Radi se o ubacivanju YouTube klipa u LIMUNDO aukciju - pa dok to ne omogućite kao redovnu opciju - da li je gorepomenuti način dozvoljen?
 
#13
Svaki link ka Kupindu je dozvoljen, tako da možete to uraditi.
 
#14
Dali mozete da mi pojasnite kako da postavim hologram kupujem prodajem com u sliku . I jos me interesuje kako moze da se napise broj telefona i link ka KPIZLOGU . Mislim da je bas glupo da pricamo o pravilima kad se nekim clanovima dopustaju ovakvi izleti .

http://www.limundo.com/kupovina/Masine-i...4/31298543

Da nebude zabune vec dve nedelje obavestavam da clan ima gomilu predmeta na limundu kupidu sa istom ili slicnom temom .
 
#15
Hvala vam, biće zatvorena aukcija. Sve takve nepravilnosti možete prijaviti u donjem desnom uglu na aukciji, pod razlogom Zabranjeni podaci.
 
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)