• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Identifikacija uplatioca
#1
Račun koji koristim za LK uplate (meni se uplaćuje) je u Intezi i otprilike trećina uplata nije identifikovana - mahom one gde ljudi uplate na šalteru Inteze (imam onlajn pristup računu). Znam da ja bilo priče da u Intezi ne pišu uplatnicu nego tretiraju uplatu kao da je vlasnik računa sam uplatio. Sad na stranu onaj problem privatnosti o kom je Vesić pisao u jednoj temi - mene zanima kakva su iskustva kolega koji imaju račune u drugim bankama - da li postoji ovaj problem neidentifikovanog uplatioca i koliko često.
 
Citiraj
#2
E, gde nestade kolegijalnost, boktečoveče? Hmm
 
Citiraj
#3
Nije nestala kolegijalnost nego kolege Smile
 
Citiraj
#4
postoji i kod mene jedno 20% erste banka
 
Citiraj
#5
Ja imam u Intesi racun. Pa se ne oglasavam Smile

Mislim da je isto kod svih.

 
Citiraj
#6
(10.02.2016 00:57)serjoza Piše: E, gde nestade kolegijalnost, boktečoveče?  Hmm

Vesicu nagrada za odgovor.

Sto se glavnog pitanja tice, ne uplacuju mi, pa taj deo ne znam. ALI desavalo mi se da me prodavci sa racunom u Intesi zamole da trazim od blagajnika da upise i moje ime - i onda to i urade, bar koliko znam. I pre toga sam im davala ceduljicu sa podacima uplatioca (ime, prezime, grad), ali ne znam da li su upisivali ili ne, verovatno ne jer ne moraju. Ali, kada ih zamolis, hoce.
 
Citiraj
#7
Ja imam racun u komercijalnoj i preko 95% uplatioca vidim na racunu a i kad ih ne vidim nije problem jer su to uglavnom razliciti iznosi pa odmah znam o kome se radi. Desi se da ima vise istih iznosa a da se ne vidi uplatioc ili neko uplati sa firme pa ne znam cija je firma ali cim izvrse ostale uplate ili se javi uplatioc sve se razjasni.
Ja nikad ne naglasavam kupcima da se javljaju nakon uplate jer ih u vecini slucajeva ja ih preduhitrim sa porukom da je uplata legla iako kupci naglasavaju da ce se javiti nakon uplate. Izgleda da im je to nametnuto od prodavaca sa racunom u intesi a i meni kad kupujem prodavci sa racunom u intesi obavezno naglasavaju da se javim nakon uplate.
Ocigledno je da postoji razlika u intesi u odnosu na druge banke.
Jednom sam traziou u intesi da bude upisan uplatioc, zena mi dade da popunim opstu uplatnicu. Kad sam to uradio ona me upita da li imam racun u intesi tj. da li cu platiti proviziju. Na moju primedbu da je racun primaoca u intesi ona race da to nije bitno. Tako se vratismo na pocetak bez uplatnice i bez provizije. Ona mi objasni da ona moze da upise uplatioca ali da ga primaoc nece videti iako je moje ime upisano na potvrdi o uplati.
Mozda je kljuc u toj uplatnici i posedovanju racuna u intesi i obrnuto. ali nemam racin kod njih pa me ne ineresuje a kada uplacujem javljam odmah sms-om da sam uplatio pa jos jednom preko poruka ovde, sto je sigurno, sigurno.
Neke banke zahtevaju da popunim opstu uplatnicu iako je racun u toj banci ali kod njih nisam placao proviziju.
Tako da nije isto u svim bankama.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)