• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 1 Glasova - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veštačko nuđenje – istine i laži - i kako se zastititi
(12.08.2016 12:09)Alduin Piše: Baner za post, mali tizer, Cafe ekskluziva

[Slika: thumbnail.png]

Neee... nikaaako ta fotografija za takav post! Evo razloga:
1. Delboj kakav god bio nije koristio VN i simbol je plemenite veštine cenkanja koja se neguje na pijacama širom sveta što je upravo suprotno od veštačkog podizanja cene – prilikom cenkanja prodavac SPUŠTA cenu u zavisnosti koliko je kupac vešt. Delboj se i obogatio na POŠTENOJ aukciji.
2. Za VN ima mnogo prikladnija fotografija, recimo ova:
[Slika: novac.jpg]
ili već neka slična koja bolje dočarava pravu prirodu VN
3. Šta ćeš upotrebiti kad budeš pisala o neadekvatnom odnosno lažnom opisu predmeta? :D
 
Citiraj
kako bi trebao da izgleda tim sa prevenciju i suzbijanje pošasti Veštackog Nuđenja :hihi:

 
Citiraj
Evo moj predlog za banner, koji predtsvlja prodavca sa dvojnim nalogom
[Slika: cQtsrkC.jpg]

Sacekacu post, da vidim hocu li saznati nesto sto vec nisam znao, a onda cu postaviti nesto moje od pre 3godine, s obzirom da ste vec koristili moje tekstove (nekad i bez kurtoaznog odobrenja), verovatno nisam los u pisanju
Lov na meduze, lov na meduze, lov na meduze ...
 
Citiraj
Citat:Neee... nikaaako ta fotografija za takav post!
Gotovo sad, dizajner je uradio posao i otišao na zasluženi godišnji odmor. Krenuli smo sa idejom da na slici bude Koča iz Otvorenih vrata, ali nismo uspeli da nađemo dovoljno kvalitetnu fotografiju za baner.

Hvala svima na pitanjima, odlična su, potrudiću se da odgovorim što bolje.
:lotr:
 
Citiraj
Još jednom - sve prijave veštačkog nuđenja se šalju isključivo preko Kontakt strane ili preko opcije Prijavi aukciju. Sve prijave u postovima će biti obrisane.
:lotr:
 
Citiraj
A je l' mogu takve stvari da idu u zanimljive aukcije? Meni je na primer zanimljivo da na aukcijama clana A uvek licitira clan B do iste sume (za odredjenu vrstu predmeta) i da se Limundo uopste ne potresa sto gubi proviziju za postavljanje. Bas zanimljivo.
Svako leprsanje uglavnom dovodi do toga da leti perje na sve strane (LiMuBaj)
 
Citiraj
(15.08.2016 19:54)jugana Piše: A je l' mogu takve stvari da idu u zanimljive aukcije? Meni je na primer zanimljivo da na aukcijama clana A uvek licitira clan B do iste sume (za odredjenu vrstu predmeta) i da se Limundo uopste ne potresa sto gubi proviziju za postavljanje. Bas zanimljivo.

Sve što bude procenjeno od strane administratora kao prijava veštačkog preko Cafea će biti obrisano.
:lotr:
 
Citiraj
Grudi Jelene Karleuse.
 
Citiraj
Još jednom, sve prijave idu preko Kontakt strane ili preko opcije Prijavi aukciju. Pošto je ovo treći put za par dana da pišem ovo, jedino što sledeće preostaje jeste banovanje i gašenje teme.
:lotr:
 
Citiraj
Stigao je i tekst na blogu. Lepo. Usne Jelene Karleuše. Pominje se svašta nešto i u suštini ništa novo, ali svakako treba obnoviti gradivo. Svetlane Ražnatović grudi, Dare Bube Mare grudi. Ono što je zanimljivo (recimo da je zanimljivo) je da se navodi razmatranje o razmišljanju o eventualnosti da postane mogućnost uvođenje rezervne cene. Šiške Vejna Runija. Ako me pamet služi prvenstveno je protivrazlog tome bio da je licitacija licitacija i nemojte nas smarati sa rezervnom cenom, idemoooo ko da višeeeee. Onda je bilo u jednom trenutku da je sada tu kupindo i da ako ne želiš da prodaš ispod cene možeš da staviš na kupindo i da te ojade sa duplom provizijom, ali, bato, dobiješ koliko si tražio. Da, napravili smo kupindo da bismo privukli pravne subjekte, ali i vi ste tu... Osmeh srpskog političara, životinje u zoološkom vrtu, RealDoll.
Setiću se i kako nije bilo ojađivanja za pokretanje aukcije pa si mogao da staviš početnu kako voliš, ali to je pravilo šum. I predlagalo se da se sav taj šum stavlja na 10 dindži ili da ide na kupindo, ne bi li se tamo nakrcalo milion predmeta pa da liči da je super.
Setiću se i kako se broj ponavljanja (što je zapravo jedina dobra stvar na smanjivanju šuma) ograničio da bi ljude mrzelo da ponovo postavljaju predmete koji se ne prodaju.

Rezervna cena nije neophodna, ali je logična.
Kombinacija rezervne cene i ograničavanja broja pokretanja kada se ona aktivira u kombinaciji sa dodelom besplatnih pokretanja (za koje bi provizija bila normalna ne uvećana) s tim da se osnovni broj od 10 besplatnih uvećava proporcionalno sa brojem jedinstvenih ocena prodavca...bi mogao da umanji broj divljih licitiranja.
 
Citiraj
prvi put ustanovljeno nuđenje – upozoravamo člana
drugi put ustanovljeno nuđenje – blokiramo na 15 dana
treći put ustanovljeno nuđenje – blokiramo na 30 dana
četvrti put ustanovljeno nuđenje – suspendujemo nalog
Ako je veštačko podizanje ustanovljeno na aktivnim aukcijama, zatvaraju se sa razlogom “Nuđenje radi veštačkog podizanja cene”, što piše i na aukciji. Nuđenje se smatra ponovljenim ako se dogodi u roku od 5 meseci. Brišu se ocene koje su date kao posledica veštačkog nuđenja.

znači sistem sankcionisanja je takav da član treba da uči na greškama i da usavrši svoje veštačko nuđenje da ga nebi ponovo uhvatili a ako bude miran duže od 5 meseci to se nesmatra ponavljanjem :facepalm:

znači jednom do dva puta godišnje slobodno možete da se bavite veštačkim nuđenjem u prevodu :D

žalosno msm verujem da ima i članova koji se pokaju i stanu na pravi put ali ima i onih koji nanesu toliku štetu svim drugim članovima i celoj Limundo zajednici da je nepopravljiva

a mogla bi se popraviti da se ti nalozi žigošu sa znakom koristi veštačko nuđenje npr i da se to obriše ako bude dobar 2 godine npr... ili neko rešenje da ostali članovi budu svesni sa kakvim članom imaju posla jer se za veštačko nuđenje ne dobija negativna ocena a za svakakve sitnice i gluposti dobija
 
Citiraj
i ovako jedno zanimljivo pitanje...

Ako kupac podedi na aukciju gde je bilo Veštačkog Nuđenja jel on obavezan da kupi po toj veštački naduvanoj ceni ? ili jel može da odustane bez posledica tipa negativne ocene...
 
Citiraj
(17.08.2016 17:26)LiMuBaj Piše: i ovako jedno zanimljivo pitanje...

Ako kupac podedi na aukciju gde je bilo Veštačkog Nuđenja jel on obavezan da kupi po toj veštački naduvanoj ceni ? ili jel može da odustane bez posledica tipa negativne ocene...

Moze, ali samo ako mu LKO tim potvrdi da je bilo vestackog nudjenja. ;)
 
Citiraj
(17.08.2016 10:49)drzoidbergsbaby Piše: Rezervna cena nije neophodna, ali je logična.
Kombinacija rezervne cene i ograničavanja broja pokretanja kada se ona aktivira u kombinaciji sa dodelom besplatnih pokretanja (za koje bi provizija bila normalna ne uvećana) s tim da se osnovni broj od 10 besplatnih uvećava proporcionalno sa brojem jedinstvenih ocena prodavca...bi mogao da umanji broj divljih licitiranja.

Moje malobrojne sive ćelije nisu uvek (dosta njih kaže da nisu nikad) na nivou pa nisam siguran da li je ovaj deo uobičajeno ironisanje ili je svarno neki konkretan predlog. Ako je ovo drugo, da li bi moglo neko šire pojašnjenje ? Po mogućstvu na savremenom srpskom (bez krupnih reči) jeziku ? :)

UBR Skupština kao zbir najboljih :)
 
Citiraj
@blistok
Uh, jesam ga smuvao...
1. Svako ima 10 besplatnih sa 3 ponavljanja. Oni sa vecim brojem jedinstvenih dobijaju mesecno i srazmerno veci broj besplatnih pokretanja. To moze biti i dinamicka stvar, procenat/broj uspesno zavrsenih besplatnih odredjuje eventualno povecanje ili stgniranje broja besplatnih aukcija.
2.Provizija za njih normalna.
3. Omogucava se rezervna cena, neka bude dinar, da ne bude vise...ali, da bi se izbegao sssssum takve aukcije ne mogu da se vrte vise od tri puta. Provizija normalna kad se okonca kupovinom, dinar svakako uzimate...

Fora je valjda da se onaj ko ume nagradi. Ako ja sa 500 jedinstvenih ne umem da postavim 10 aukcija i da se proda više od jedne ili dve meni više ne treba ni davati. Ali ima ljudi koji imaju zanimljivije stvari i ne zacepe verovatno kao ja i onda lepo ih nagradiš. Od 10 besplatnih prodao 8, sledeći put dobija 20. Pa ako od tih 20 proda opet 8 sledeći put dobije 15, a ako proda 15 dobije 30.
Ako na sve to želi da postavi još koju aukciju, jer je prodavac kako valja i ima još predmeta i ne želi da čeka a nije mu frka da da dinarče za rezervnu on lepo stavi još 20 aukcija sa rezervnom cenom. Ali njih može da vrti tri puta, jer je mala cifra a stvaralo bi šum (mnogo me od njega stra').
I tako, kombinacija mogućnosti da se stavi dovoljan broj predmeta sa početnom 10 i eventualno kupi odmah/rezervnom i dovoljnim brojem besplatnih aukcija sa višom početnom bi mogao (podvlačim mogao) da pomogne smanjenju vetačkog dizanja cene.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 3 Gost(a)