• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Ocena teme:
  • 5 Glasova - 4 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UKIDANJE PROVIZIJA NA POKRETANJE AUKCIJE
#91
To postavljanje aukcija od 10 dinara nikad nije trebalo da bude besplatno, ako su se već ostale plaćale. Ne razumem po kom je kriterijumu to uvedeno. Što se tiče veštačkog nuđenja, na nekim stranim aukcijskim sajtovima to je rešeno uvođenjem najniže garantovane cene, tj. cene ispod koje se predmet neće prodati bez obzira što je licitiran. Tu garantovanu cenu vide samo postavljač i administrator. Npr. postavljač pokreće aukciju od 10 dinara sa garantovanom cenom od 800 dinara. Naravno, neko će licitirati, ali ako se ne postigne cena od 800 dinara, predmet ostaje neprodat. Ovo međutim nije naišlo na dobru reakciju korisnika tamo, a ne verujem da bi naišlo i ovde. Imali bismo sve licitacije sa početnom cenom od 10 dinara. Mada, sve bi prštalo od licitiranja, barem u početku :). Možda bi to trebalo uvesti kao meru oživljavanja sajta, makar privremeno. Nek misle i o tome ovi što uvode promene.
 
Citiraj
#92
Hvala vam na predlogu, vaš predlog je prosleđen.
 
 
Citiraj
#93
Мислим да нема сврхе било шта предлагати када ми још увек не знамо који је крајњи циљ ових промена.
Када је уведена провизија за постављање на Лимунду терали су нас да прелазимо на Купиндо. Изгледа логично да кад се укине провизија почну да нас терају пардон наговарају на обрнут смер.
Више пута је тражено да се омогући пребацивање предмета са Купинда на Лимундо па ништа и баш сада је то омогућено, као случајно.
Када је Купиндо покренут намена му је била када се створе услови да буде робна кућа за продају нове робе од стране правних лица.
Да ли су се створили услови или је то можда неко усаглашавање са законом да се продаја нове робе стави под контролу.
Можда нас ускоро изненади порука када покушамо нешто да поставимо на Купинду. Упсс, нисте унели свој ПИБ - Али зато имате могућност да пређете на Лимундо.
Како сада радити на Лимунду? Како неки кажу могуће је ручно понављати аукције, да али која количина.
Ја имам више од хињаду али има чланова са много више предмета а неки и 33000.
Вероватно сви знају онај експеримент са жабом. Када жабу баците у врелу воду жаба искочи а када је ставите у хладну па је загревате жаба се скува.
Пре осам година су нас бацили у врелу воду па је доста чланова скочило на друге сајтове, неки привремено а неки и трајно. Изгледа да су научили лекцију па нам овај пут можда спремају кување.
Ја немам никакве информације и ово је само моје размишљање на основу искуства са "тимовим" и "градском управом".
У сваком случају овде никад није досадно.
 
Citiraj
#94
Veoma zanimljvo opazanje. Narocito mi se svidja analogija sa zabom :lol:
Svako leprsanje uglavnom dovodi do toga da leti perje na sve strane (LiMuBaj)
 
Citiraj
#95
JEDINO je pošteno da Limundo dobije svoju proviziju kada se uspešno proda predmet aukcije. Sve ostalo što je izmišljano, provizije za ovo ili ono, je nefer pokušaj da se uzme što više moguće od prodavca. Maltretiranje i otimanje od prodavaca koji imaju predmete koji se sporije prodaju. To stvara nezadovoljstvo i tera prodavce na konkurentske sajtove. Ako se desi da kupujemprodajem.com unapredi svoj sajt tamo gde su sada lošiji, to bi mogao da bude kraj Limunda. (naravno tada bi ukinuli sve živo osim provizije za prodat predmet, pa bi i nju smanjili)
 
Citiraj
#96
ukidanje cega?
provizija je bila od 3% do 5% sada je 6,5 % u prevodu ako uzmemo da je provizija bila 5% a sada 6,5 % na 1000 din 15 din placate vise slike sasvim je dovoljno 5 ako se slika kako treba nije potrebno vise od 5 slika po aukciji besplatno pokretanje besplatno postavljanje slika sve je lepo receno ali nisu skrenuli paznji na povecanje provizije,.... sve su oni to preracunali vec tako da nemate nikakav popust ako uzmete u obzir povecana provizija....
 
Citiraj
#97
da ali vi racunate ako se iz prve proda predmet. ali ako se postavlja vise puta, a malo skuplja stvar je u pitanju, pa onda svaki put placanje provizije za postavljanje, e onda ovo jeste mnogo bolje i jeftinije. ne mogu se gledati cifre samo tako direktno bilo 3 do 5 sad je 6,5 znaci skuplje...
 
Citiraj
#98
Kad postavljam aukciju i izaberem broj ponavljanja koji se plaća - prilikom pokretanja aukcije NE dobijam OBAVEŠTENJE da će ponavljanja biti naplaćena.
Da li je to tako namerno dizajnirano - da se članovi koji nisu upućeni zeznu pa da im se na kvarno naplate provizije ili je zaj... propust?
 
Citiraj
#99
@serjoza
Hvala na prijavi, proverićemo ovo. Inače, ovo je važna tema pa ću dodati još nešto.
Nikada ne bismo uradili nešto sa namerom da korisnici imaju skrivene troškove. Tako nešto se kosi sa svim principima LimundoGrada i potrudili smo se da izmenu cenovnika detaljno iskomuniciramo sa svim korisnicima.

Propusti se mogu javiti i ako postoje, ispravićemo ih. Smatram da nema potrebe za takvim komentarima sa vaše strane.
 
Citiraj
(18.11.2018 00:30)g.milos Piše: @serjoza
Hvala na prijavi, proverićemo ovo. Inače, ovo je važna tema pa ću dodati još nešto.
Nikada ne radimo ništa da bi se članovi zeznuli ili imali skrivene troškove. Tako nešto se kosi sa svim principima LimundoGrada. Izmena cenovnika je, koliko god je bilo u našoj moći, jasno iskomunicirana sa svim korisnicima.

Propusti se mogu javiti i ako postoje, ispravićemo ih. Smatram da nema potrebe za takvim komentarima sa vaše strane.

Znam ja da vi to ne radite da biste članove zeznuli isto kao što znam da to tako IZGLEDA jer imate običaj, naviku i sada već poslovični modus operandi da puštate softverska rešenja koja niste valjano testirali - setimo se novog sistema poruka.
Takođe znam da je provokativnost komentara važan činilac da biste vi koji ste odgovorni obratili pažnju na problem zato sam ovde upotrebio zeznuti, a mnogo sam umereniji u na primer takođe važnom softverskom propustu koji traje meseeecima i na koji očigledno niko ne obraća pažnju - ovom: http://cafe.limundo.com/thread-1059.html
Ili na primer agresivno pristojam MAYDAY uz OZBILJAN problem na koji niko od admina i uprave ne odgovara: http://cafe.limundo.com/thread-292-post-...l#pid64522
Tako da IMA potrebe - iz moje tačke gledišta jer na umerene provokacije jednostavno ne reagujete - pogledati gornje primere.
ISKOMUNICIRANA je rogobatan jezički termin i u ovom kontekstu mnogo lepše (i našem jeziku primerenije) bi bilo da se kaže: Izmena cenovnika je, koliko god je bilo u našoj moći, jasno PREDSTAVLJENA svim korisnicima.
Inače  nije loša fora sa ovim besplatnim postavljanjem, mada maaalko žulja dodatnih 2,5 posto, al iajde - kvid pro kvo. :D
 
Citiraj
Daleko od toga da reagujemo samo u tim slučajevima. Možda tako IZGLEDA! :)
Šalu na stranu, za neke od tih prijava (još uvek) nemamo najbolje rešenje, ili su potrebne veće izmene koje su zbog usmerenosti na druge projekte pomerene. Proverićemo detaljno ovo sa cenom, tj. zašto se dešava i u kojim slučajevima. Hvala još jednom.
 
Citiraj
(17.11.2018 20:16)serjoza Piše: Kad postavljam aukciju i izaberem broj ponavljanja koji se plaća - prilikom pokretanja aukcije NE dobijam OBAVEŠTENJE da će ponavljanja biti naplaćena.
Da li je to tako namerno dizajnirano - da se članovi koji nisu upućeni zeznu pa da im se na kvarno naplate provizije ili je zaj... propust?

Imas jasno navedeno koje ponavljanje i koliko se naplacuje.
A to sto se tice ponavljanja nije bilo ni pre obavestenje da ce biti naplaceno ako stavis automatsko ponavljanje, a bili su u pitanju dosta ozbiljnijii iznosi.
 
Citiraj
Kaže ti meni Limundo: "Provizija naplaćena za opciju Kupi odmah se ne refundira u slučaju da opcija Kupi odmah bude isključena nakon aktivacije aukcije.
U slučaju isključivanja opcije Kupi odmah pre aktivacije aukcije, provizija za tu opciju neće biti naplaćena.
U toku trajanja aukcije možete uključivati / isključivati ovu opciju proizvoljan broj puta."

Naše će senke lutati hodnicima Limunda i plašiti naivne prodavce ili kako ono beše. :D
 
Citiraj
(10.12.2018 19:01)serjoza Piše: Naše će senke lutati hodnicima Limunda i plašiti naivne prodavce ili kako ono beše. :D

Senke nad Limundom.. :cool:
Folk is not dead!
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 1 Gost(a)