• Limundo Cafe je zvanični forum LimundoGrada
  • Limundo Cafe je namenjen svim Limundovcima
Ulaz pomoću Limundo naloga -> Ulaz Registracija


Glasanje: Da li vam se vide aukcije/predmeti u ocenama?
Da
56.63%
235 56.63%
Ne
39.28%
163 39.28%
Ne znam šta je to
4.10%
17 4.10%
Ukupno 415 glasova 100%
* Vi ste glasali za ovo. [Prikaz rezultata]

Ocena teme:
  • 5 Glasova - 4.8 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Da li vam se vide aukcije u ocenama?
(19.12.2014 09:36)Naviprodaja Piše: Na kraju, napravite opciju kao na Ebay-u, ko hoce nek mu se vide predmeti aukcija, a ko nece neka sakrije.  To je sa informati;ke strane najmanji problem, a vuci siti i ovce na broju....

Pa ta opcija vec ima.
 
Citiraj
Meni se takodje dopada ta ideja da se prodaja i kupovina razdvoje u opcijama i da mozemo recimo da stikliramo da nam se vidi samo ako nesto prodajemo a da se ne vidi ako kupujemo. Smatram da ako nam se vidi sta smo prodavali moze da nam donese samo korist, jer smo mi to svakako javno objavili da rodajemo i prodali smo i nema razloga da to posle prodaje krijemo. Sta smo prodavali to je ipak licna i privatna stvar , pa zasto onda drugi da gledaju.
 
Citiraj
(19.12.2014 10:12)raanaja Piše: Nisam znala da to moze da se podesava, i sad neko moze da me smatra prevarantom zbog toga. Prodaj0om se bavim jako malo i nisam obracala paznju.

Evo gde se to podesava:

(06.12.2014 20:39)sasacv68 Piše: Udjete u MOJ LIMUNDO/Moji podaci (ispod Promena lozinke), pa u Podesavanjima odcekirate box ispred.
Limundo je prilikom uvodjenja ove mogucnosti, podesio tako da je box cekiran - odnosno da se ne vide transakcije uz ocene, dok Limundovac sam to ne promeni.

[Slika: xc7ktg.jpg]

A ako ste pak glasali za jednu opciju, pa ste se sada predomislili:

(13.12.2014 18:42)sasacv68 Piše: Ako  ste se predomislili, kliknite na ovo ˝povrati glas˝ :

[Slika: 11cef6h.jpg]

pa onda mozete ponovo glasati za drugu opciju, da vas ne grize savest  :pravi se lud:
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
Da nisam sada pročitao ovu temu, ne bih ni znao da je omogućen izbor da li će biti vidljivi predmeti u ocenama. Meni nisu vidljivi, ali biće za 5 sekundi.
 
Citiraj
Za Limundo :
Omogućite da članovi sami biraju
vide se ili ne --- opisi prodate robe
vide se ili ne --- opisi kupljene robe
vide se ili ne --- cene robe

Članovi neka odluče da li sakrivaju ili
objavljuju podatke o svom radu, kao
i koji bi podaci bili javni.

Svako neka odluči da li mu je bitna
privatnost ili javnost čime se bavi.
 
Citiraj
(20.12.2014 14:55)rask Piše: Za Limundo :
Omogućite da članovi sami biraju
vide se ili ne --- opisi prodate robe
vide se ili ne --- opisi kupljene robe
vide se ili ne --- cene robe

Članovi neka odluče da li sakrivaju ili
objavljuju podatke o svom radu, kao
i koji bi podaci bili javni.

Svako neka odluči da li mu je bitna
privatnost ili javnost čime se bavi.

Odličan predlog!
 
Citiraj
Moje lično mišljenje je sledeće:vrlo lako možete saznati šta prodavac prodaje i za šta je dobio pozitivne,tj. negativne ocene.Uglavnom ono što prodavci imaju na kupindu dobrim delom prodaju na limundu,tako da da odprilike imate predstavu za kakve predmete su ocenjeni!
 
Citiraj
Da se nadovezem na zadnji predlog (od rask):
Sasvim je dovoljno da postoje dve opcije:
1) Opcija skrivanja prodatih predmeta sa vidljivim komentarom
2) Opcija skrivanja kupljenih predmeta sa vidljivim komentarom

Vise od toga ne bi trebalo ocekivati (mislim na skrivanje cene), a sasvim je dovoljno da zadovolji sve strane I svacije principe.
Komentari ocena bi trebali ostati vidljivi uvek u svakoj situaciji.
Opet, ako se pogleda na nekim drugim sajtovima, postoje I drugacije opcije, skrivanje imena, skrivanje svega osim ocene I sl...
Previse je kombinacija, treba se odluciti za jednu koja bi bila odgovarajuca i za kupce i za prodavce.
Trenutni system nije bas logican, jer ako jedan od ucesnika u transakciji ostavi predmet javno, a drugi sakrije - predmet je i dalje vidljiv, samo zaobilaznim putem!
Verujem da se to moze lako uraditi, ali nesto nemam utisak da glavni Tim razmislja o tome.
 
Citiraj
Glasam za to da sve bude transparentno.Neko prodaje stvari koje su mu višak u kući,neko kupuje da bi ih preprodavao jer od toga živi,nekome je to samo zabava ...svako ima pravo na svoje potrebe.Ali...zašto to ne bi bilo i vidljivo?Imam loših iskustava sa prevarantima, pa zašto bismo ih skrivali!Ako neko kupuje dva laptopa i veliki kompjuter da bi mu se "deca igrala" ,a potom ih stavi na prodaju,pa sledeći kupac "zavapi" od prevare,jer je kupio predmet koji je "nabudžen"...zašto se to ne bi i videlo.Insistiram na transparentnosti.
 
Citiraj
[Slika: theforeigner.jpg]
 
Citiraj
@ljubmartin
slazem se,
ali trenutna situacija je takva da transparentnost ne postoji, osim kod manjeg broja clanova.
Pravdaju se da ne vole kad im neko viri u dvoriste

Nema obavestenja da je neko vec komentarisao dok sam kucao odgovor!
 
Citiraj
(21.12.2014 00:58)ljubisa.va Piše: @ljubmartin
slazem se,
ali trenutna situacija je takva da transparentnost ne postoji, osim kod manjeg broja clanova.
Pravdaju se da ne vole kad im neko viri u dvoristeNema obavestenja da je neko vec komentarisao dok sam kucao odgovor!

(18.12.2014 22:09)sasacv68 Piše: Ne zele da im virim u dvoriste ?, a hteli bi da im kupim neki predmet, bas iz tog istog dvorista ?!  :hmm:

Nikakav argument !
Koja je vasa DUZiNA GAZiSTA? By sasacv68
 
Citiraj
(21.12.2014 00:57)BitterLemon Piše: Ово више није комедија већ трагедија, овде упорно на транспарентности инсистирају они код којих је све сакривено. Где су теби видљиве оцене пријатељу?

Mislim da dosta ljudi nije obavesteno i smatraju ovo nekim vidom upitnika, da li jesu ili ne, za transparentnost.

A neki se foliraju. :cool:
 
Citiraj
Nisam pročitao sve poruke u ovoj temi ali zbog onog što jesam pročitao ajde da i ja napišem neku rečenicu. Spadam u one netransparentne (takoreći sumnjive osobe) kod kojih se ne vidi šta su prodali i na osnovu toga dobili ocenu. Pri tom sam uglavnom trgovac jer većinu stvari meni potrebnih kupujem direkt na izvoru tj. preko. Znači da krijem skoro samo prodaje. Iz jednostavnog razloga - šta sam prodao i po kojoj ceni se tiče samo mene, kupca i Limunda (da bi mogao da mi naplati proviziju) i nikog više. Zašto ?
1. Ako kupac želi da se vide njegove kupovine (pa na taj način i moje prodaje) to je ok i nemam ništa protiv. Osoba je platila i ima pravo da javno pokaže šta i za koliko novca. No, nije moje da odlučujem umesto kupca da li želi da se zna šta kupuje a šta ne.
2. Transparentnost ? Šta sam ja ili bilo koji prodavac ovde ? Poštapalica u političkom govoru, funkcioner, poslanik... ? Verovali ili ne i ja sam obično (znam, deluje neverovatno:cool:) ljudsko biće koje ima pravo na privatnost. Šta je sledeće što treba da uradim da bi kupci imali poverenja da kupe nešto od mene ? Da okačim svoju sliku u prirodnoj veličini (pa da plašite vrane po polju sa njom), video zgrade u kojoj živim sa posebnim osvrtom na svoj stan, brojeve računa sa ciframa na njima...
Svima koji sumnjaju u trgovce kao što sam ja mogu samo da kažem isto ono što napišem i svim kupcima koji mi postave pitanje "a da li je to stvarno tako" (ne, u opisu sam lagao ali samo ću vama da kažem istinu :saptanje: ) - ako imalo sumnjate ne licitirajte. Koliko ja znam na obe platforme je dozvoljena registracija samo punoletnim osobama koje su, ako su već uspele da se registruju, pismene i u dovoljnoj meri inteligentne da donose samostalno odluke. Pa zašto onda zavirivati u tuđe dvorište ? Imate slike, opis, ocene, svoju inteligenciju i životno iskustvo, pa zar stvarno onda mora da se gleda ko je šta prodao/kupio ? U svakoj negativnoj oceni jasno piše zašto je data, znači znate sa kim/čim se suočavate, znate koliko novca imate u džepu i koliko neka stvar za vas vredi... Zaključak - ako sumnjate, ne licitirajte, pa neka ima i 5000 pozitivnih, nijednu negativnu i sve svoje prodaje okačene na bilbord. A ako vas zanima ko šta radi kupite lepo Informer, Alo, Svet ... Pa čitajte o nekim "bitnim" facama ko/šta/gde, tamo možete pročitati čak i koga, a nas koji se trudimo da zaradimo koji dinar više (ili čak i jedini dinar) pustite da se batrgamo u anonimnosti.
 
Citiraj
Opcija dali vam se vide ili ne vide prodati ili kupljeni predmeti u ocenama je bitnija iz razloga da vam kasnije ne bi neko slao poruke tipa dali bi ste kupili tako nesto ili dali bi ste prodali to sto ste kupili, opet je na svakom pojedincu je da odluci kako ce uraditi.
To dali ce neko imati vise poverenja ili ne ako mu se vide ocene bas i ne pije vodu jedino ako je neko nov kupac i nije siguran u ono sto kupuje.
 
Citiraj
  


Skoči na forum:


Trenutno ovde: 2 Gost(a)