Limundo Cafe
Predlozi za unapređenje - Verzija za štampu

+- Limundo Cafe (https://cafe.limundo.com)
+-- Forum: Limundo (https://cafe.limundo.com/forum-1.html)
+--- Forum: Limundo Cash (https://cafe.limundo.com/forum-20.html)
+--- Tema: Predlozi za unapređenje (/thread-147.html)

Stranice: 1 2 3 4


Predlozi za unapređenje - Dudadunja - 03.12.2014

Ovde možete stavljati predloge u vezi sa Limundo cash načinom plaćanja.


RE: Predlozi za unapređenje - Vesic1 - 04.12.2014

Pa mozda ne bi bilo lose da se i slanje pismom moze platiti preko Limundo Cash-a Wink


RE: Predlozi za unapređenje - BitterLemon - 04.12.2014

[Slika: theforeigner.jpg]


RE: Predlozi za unapređenje - sasacv68 - 04.12.2014

(04.12.2014 17:59)Vesic1 Piše: Pa mozda ne bi bilo lose da se i slanje pismom moze platiti preko Limundo Cash-a  Wink

Pa moze se tako platiti - ukoliko je besplatna dostava (odnosno uracunati troskovi transporta u cenu predmeta)   Bravo

Mislim, predlog je korektan i verujem da bi znacio Limundovcima, ali opet dolazimo do poznatog ˝problema˝ oko definisanja tacnog iznosa transportnih troskova - odnosno ukupne sume za uplatu. Troskovi bi svakako morali biti definisani u tacnom iznosu i iskazani na samoj aukciji - pre aktiviranja LC.

Da li sam zaboravio da pomenem i realne troskove pakovanja...Hmm

Imao sam 17 prodaja, za koje se kupac odlucio da plati putem LC, a uglavnom se radilo o predmetima nesto vece vrednosti. Nisam sad bas siguran, ali mislim da su se svi odlucili za slanje postexpressom. Ako i neko ipak zahteva slanje pismom, a plati predmet preko LC, za sada, iznos za postarinu ipak moze uplatiti zasebno kao dopunu za mobilni (najjednostavnije i bez provizije) ili neki drugi nacin.


RE: Predlozi za unapređenje - Dudadunja - 05.12.2014

Ako se predmet šalje kuriskom službom tu nema problema jer će kupac platiti poštarinu prilikom prijema. Ali ako šaljete knjigu tiskovinom ili recimo disk preporučenim pismom, onda poštarinu treba odvojeno platiti. Najbolje je da uvek sa kupcem vidite kako je najbolje da plati. Neki članovi dopune Limundo račun ili mobilni prodavcu u tom iznosu, nekada se dogovore da prodavac pošalje kako bi video koliko će ispasti poštarina pa kupac onda uplati taj iznos... Generalno tu je najvažniji dogovor.


RE: Predlozi za unapređenje - sasacv68 - 06.12.2014

Da ponovim da je je uvodjenje ove opcije placanja jedan od boljih poteza Limunda - jer uliva i obezbedjuje gotovo potpunu sigurnost kupoprodaje.

Ono sto mozda nedostaje je mozda brza realizacija same uplate. Kad to kazem, pre svega mislim na situacije kada se kupovina obavi u dane vikenda.

Ne znam da li je tehnicki izvodljivo i zakonom dozvoljeno, ali bi se s moje tacke gledista, dobilo na brzini uplate, ukoliko bi se uplata na LC racun mogla obaviti i sa Limundo racuna Limundovca - obzirom da su ˝oba˝ racuna u istoj banci, a transakcije u okviru iste banke (prenos) se obavljaju gotovo trenutno. (to je bar moje iskustvo).


RE: Predlozi za unapređenje - Dudadunja - 06.12.2014

(06.12.2014 22:24)sasacv68 Piše: Ne znam da li je tehnicki izvodljivo i zakonom dozvoljeno, ali bi se s moje tacke gledista, dobilo na brzini uplate, ukoliko bi se uplata na LC racun mogla obaviti i sa Limundo racuna Limundovca - obzirom da su ˝oba˝ racuna u istoj banci, a transakcije u okviru iste banke (prenos) se obavljaju gotovo trenutno. (to je bar moje iskustvo).
Nažalost za sad nije izvodljivo. U pitanju su dva potpuno odvojena računa. Kao što znate Limundo račun služi samo za naplatu provizije, a račun za Limundo cash za plaćanje.


RE: Predlozi za unapređenje - Branari - 22.02.2015

Kupac je iz inostranstva. Odabrao je plaćanje LC-om, a slanje poštom.
Međutim, stigla mi je poruka da će kupac platiti LC-om samo cenu knjige. Kako za pošiljke koje se šalju u inostranstvo naša pošta nema opciju plaćanja troškova poštarine prilikom preuzimanja, kupac bi trebalo da uplati preko LC-a troškove predmeta + troškove poštarine.
Da li je to moguće naknadno uraditi (tj. izmeniti uplatnicu koja je kupcu poslata, u smislu sume koju treba da plati)?


RE: Predlozi za unapređenje - Vesic1 - 22.02.2015

Koliko sam razumeo situacija je ista kao kada kod mene neko odabere placanje LC-om, a slanje preporucenim pismom.
Sumu za predmet uplati preko LC-a, a troskove postarine uplati na moj tekuci racun.
Slicno i ovde, neka plati predmet preko LC-a, a za troskove postarine se dogovorite kako da uplati.


RE: Predlozi za unapređenje - BitterLemon - 22.02.2015

Најсмешније је што ће поштарина за ту књигу бити 1800-2500 динара, зависи од тежине.


RE: Predlozi za unapređenje - Dudadunja - 22.02.2015

Kako poštarinu nije moguće platiti putem Limundo Cash-a, možete uraditi kako kolega Vesic1 predlaže, odnosno da se dogovorite da vam uplati na neki drugi način troškove slanja predmeta.


RE: Predlozi za unapređenje - Branari - 22.02.2015

Hvala na odgovorima Smile Ponudiću mu neko rešenje - bilo bi mi žao da na kraju plati tu knjigu skuplje nego da je sam štampao.


RE: Predlozi za unapređenje - jugana - 26.02.2015

Molim za odgovor zasto, na oba gornja pitanja.
Dakle, ako su u pitanju dva odvojena racuna (racun clana i racun LC) zasto je nemoguce prebaciti novac sa jednog na drugi. Isto se odnosi i na obratan slucaj, kad prodavac, na primer, zeli da prebaci novac sa Limundo Casha na svoj racun, a ne da dodje u situaciju da na svom limundo-racunu bude u minusu, iako ima novca na LC.
Drugo, zasto je nemoguce uplatiti i postarinu na LC. U tom slucaju bi prodavac, naravno, morao unapred da se obavesti o visini postarine, recimo u slucaju gore spomenute knjige, morao bi da zove PTT i pita kolika je tacno postarina za stampanu stvar tezine ... za npr, Njujork. Ali ako to sazna, zasto LC ne moze da prihvati i tu sumu, vec ona mora da se uplacuje na drugi nacin?


RE: Predlozi za unapređenje - serjoza - 26.02.2015

(26.02.2015 15:22)jugana Piše: Molim za odgovor zasto, na oba gornja pitanja.
Dakle, ako su u pitanju dva odvojena racuna (racun clana i racun LC) zasto je nemoguce prebaciti novac sa jednog na drugi. Isto se odnosi i na obratan slucaj, kad prodavac, na primer, zeli da prebaci novac sa Limundo Casha na svoj racun, a ne da dodje u situaciju da na svom limundo-racunu bude u minusu, iako ima novca na LC.
Drugo, zasto je nemoguce uplatiti i postarinu na LC. U tom slucaju bi prodavac, naravno, morao unapred da se obavesti o visini postarine, recimo u slucaju gore spomenute knjige, morao bi da zove PTT i pita kolika je tacno postarina za stampanu stvar tezine ... za npr, Njujork.  Ali ako to sazna, zasto LC ne moze da prihvati i tu sumu, vec ona mora da se uplacuje na drugi nacin?

Prvo je stvar pravne prirode koliko znam - Limundo nije finansijska institucija ili tako nešto.
Druga stvar je tehnički moguća - prodavac postavi na Kupindo predmet "Poštarina za Taj i taj predmet", ponudi samo LC plaćanje, onaj ko je kupio Taj i taj predmet kupi i plati preko LC. Prosto k'o pasulj.  Cool


RE: Predlozi za unapređenje - jugana - 26.02.2015

"Prvo je stvar pravne prirode koliko znam - Limundo nije finansijska institucija ili tako nešto."
Pa zar mora da bude finansijska institucija da bi mogla da raspolaze svojim racunom? Dakle, ja sam firma, imam racun, koji je namenjen za LC, imam ovlascenu osobu koja distribuira novac sa tog racuna. Zasto ta osoba ne bi mogla da prebacuje novac na interne racune clanova? Mislim, stvarno nemam pojma kako to sve funkcionise, ali mi ne zvuci logicno.