Limundo Cafe
Koja banka nudi najbolje uslove? - Verzija za štampu

+- Limundo Cafe (https://cafe.limundo.com)
+-- Forum: Limundo (https://cafe.limundo.com/forum-1.html)
+--- Forum: Banke i uplate (https://cafe.limundo.com/forum-14.html)
+--- Tema: Koja banka nudi najbolje uslove? (/thread-356.html)

Stranice: 1 2


Koja banka nudi najbolje uslove? - Dudadunja - 26.02.2015

Ovde ćemo pisati o bankama. Koja banka ima najbolju uslugu, uslove itd. Kakva su vaša iskustva?


RE: Koja banka nudi najbolje uslove? - Branari - 26.02.2015

Zavisi. Iz mog iskustva, za autorske honorare najbolja je Poštanska štedionica. Nema troškova održavanja računa; imate platnu (debitnu) karticu za plaćanje računa, a ako preferirate keš, novac možete da podignete (bez provizije) u svakoj pošti /bankomatu pošte. Međutim, tu se sve pogodnosti završavaju.

Za sve ostalo - Intesa: lakoća onlajn plaćanja, broj i raspored filijala, ljubaznost i profesionalnost, inovacije i mogućnost prilagođavanja (iliti, po srpski, kostjumizacija Smile ) usluga. Zato glasam za nju.


RE: Koja banka nudi najbolje uslove? - sasacv68 - 26.02.2015

Banka Intesa, pored broja filijala ... nudi:

˝Odrzavanje tekuceg racuna˝ je za osnovni racun 125,00 dinara, a za hit 300,00 mesecno.
Ja koristim Hit racun, a on za razliku od osnovnog ima mogucnost dodatnih kartica, besplatne servise Intesa Mobi, Intesa Halo i Intesa trajni nalog, besplatno zdravstveno osiguranje, kao i mogucnost koriscenja dozvoljenog minusa, cekova i povoljnijeg kursa za devize. Morate imati racun u banci i priliv sredstava da bi koristili ove usluge.

Takodje u okviru paketa prvih 5 uplata preko elektronskih servisa (On-line, Intesa Halo i IntesaMobi) su bez provizije, bez obzira na iznos i bez obzira kome se uplacuje - mogu biti svih 5 prema pravnim licima. Nakon toga je provizija 30.00 dinara.

Za telekom se moze otvoriti ˝trajni nalog˝ sto znaci da se svaki mesecni racun (za telefon) "prosledjuje" i banci i ona skida sa vaseg tekuceg - bez ikakve provizije i to je potpuno nezavisno od onih 5 besplatnih (odnosno mozete racunati da je to 6-ti besplatni nalog). Tako se mogu placati i računi za komunalne usluge, fiksni telefon, struju, post-paid usluge mobilne telefonije, usluge internet provajdera ili računi za kablovsku TV. Prilikom "aktiviranja" ove usluge nosite u banku zadnji racun, a dalje se banka, na neki nacin, obavestava o iznosu racuna i skida sa vaseg racuna taj iznos za uplatu. Vi o tome dobijete SMS sa iznosom i datumom dospeca, pa ako nesto nije u redu sa iznosom ili ne zelite da platite taj racun iz nekog razloga, povratnom porukom mozete odbiti izvrsenje te usluge - odnosno placanje tog racuna. Kada se placanje realizuje, o tome takodje dobijete SMS.

Visa Inspire - debitna kartica, je takodje besplatna. Kreditne kartice ne koristim, ali se npr. za neke kredite moze pregovarati o visini kamate.

Osim navedenog, Limundo Cash - prosleđivanje novca na tekući račun prodavca, ako imate račun u Banca Intesi - je besplatno.


RE: Koja banka nudi najbolje uslove? - BitterLemon - 26.02.2015

Све то имаш и у Комерцијалној + све то што ти плаћаш у Интези мени је бесплатно у Комерцијалној. И у Раифаизен банци ми се чини да је као у Комерцијалној.


RE: Koja banka nudi najbolje uslove? - dealla - 26.02.2015

Pa gde je ovde moja mila i draga bankica.
Angry
Nije zaslužila da ide pod Ostalo Cool


RE: Koja banka nudi najbolje uslove? - ljubisa.va - 26.02.2015

Stvarno, zasto nema Eurobanke? I ona pod ostalo?!
necu da glasam!


RE: Koja banka nudi najbolje uslove? - LekoizZegrove - 14.10.2015

Ne znam koja je najbola, ali prekjuce sam uplacivao pazar u Komercijalnoj banci, da bi me kasnije pozvala knjigovodja da mi kaze da je sada nesto menjano i da se radi po nekom novom zakonu, a po tom novom zakonu Komercijalna banka uzima najvise na provizijama.
Posto mi je juce legla uplata iz komercijalne u EFG, gde imam racun, odem da podignem pare, a zena me pita jel hocu i dozvoljeni, ja je ne razumem, pa je pitam kakav dozvoljeni, a ona krene da mi prica, kako imam pravo na dozvoljeni minus sa vrlo malom kamatom i da ako hocu mogu da podignem vrlo povoljan kredit kod njih blablabla.
Znaci zena me bukvalno moli da podignem kredit i jos mi kaze da kazem poznanicima kako oni lako odobravaju kredite.
Znaci tako me ljubazno i slatko nagovarala, da je malo falilo da se zaduzim, cisto zbog ljubaznosti.


RE: Koja banka nudi najbolje uslove? - goran2485 - 14.10.2015

Moja saputnica je neki dan kupovala u Gigatronu mobilni telefon od 18.500 din. Kada je rekla da ima Intesin racun(karticu) dali su joj ga za 16.000 din na 6 rata!!!!


RE: Koja banka nudi najbolje uslove? - msjevtic - 14.10.2015

(14.10.2015 09:39)LekoizZegrove Piše: Ne znam koja je najbola, ali prekjuce sam uplacivao pazar u Komercijalnoj banci, da bi me kasnije pozvala knjigovodja da mi kaze da je  sada nesto menjano i da se radi po nekom novom zakonu, a po tom novom zakonu Komercijalna banka uzima najvise na provizijama.
Posto mi je juce legla uplata iz komercijalne u EFG, gde imam racun, odem da podignem pare, a zena me pita jel hocu i dozvoljeni, ja je ne razumem, pa je pitam kakav dozvoljeni, a ona krene da mi prica, kako imam pravo na dozvoljeni minus sa vrlo malom kamatom i da ako hocu mogu da podignem vrlo povoljan kredit kod njih blablabla.
Znaci zena me bukvalno moli da podignem kredit i jos mi kaze da kazem poznanicima kako oni lako odobravaju kredite.
Znaci tako me ljubazno i slatko nagovarala, da je malo falilo da se zaduzim, cisto zbog ljubaznosti.

Pa, verovatno i njih teraju da nude što više usluga, kao i one na kioscima - kupiš novine, a pokušavaju da ti uvale i neku čokoladicu......


RE: Koja banka nudi najbolje uslove? - LekoizZegrove - 14.10.2015

Verujem da je tako, zato sto sam primetio, kao da joj je malo neprijatno da mi to prica, a i pricala je prilicno tiho vodeci racuna da ne cuju ostali, a i po pogledu bi rekao da joj nije bas po volji.
Jednom sam uzeo kredit kod njih 450.000DIN, a trebao sam za 7 godina da vratim 800.000, sto je po meni jako povoljno u odnosu na pozajmice van banaka.
Placao sam oko 3 godine po 9836DIN, a onda sam ostatak isplatio u kesu.
Ne mislim da ima nesto lose u podizanju kredita, ali za nesto pametno, a ne zbog letovanja u spaniji ili Turskoj.


RE: Koja banka nudi najbolje uslove? - msjevtic - 14.10.2015

Ma, strašno, i mene nervira kad pokušavaju nešto da mi uvale, bilo u banci bilo na nekom drugom mestu. Bankarima samo kažem da imam stambeni kredit i tada odustanu.  Wink
A, uzeti kredit zbog letovanja mi je suludo  Facepalm


RE: Koja banka nudi najbolje uslove? - reb0rn - 05.12.2015

Po meni ko ima u blizini Telenor bankomat, definitivno telenor banka jer nema odrzavanja za bazni paket za sve korisnike... sto druge banke ne nude, a dobija se i mastercard sa opcijom internet placanja

U intezi su guzve, provizije za online uplati sa baznog racuna su velike, odrzavanje se placa... od kad sam presao u telenor intezin racun sam zatvorio, ali napominjem samo veca mesta jer samo tu imaju bankomate, dok saltera uopste nema vec jedino glavni u beogradu pa se uplata i isplata radi samo na bankomatu


RE: Koja banka nudi najbolje uslove? - Hieronimo - 06.12.2015

Ima novosti u Intezi, odnosno bar su bile novosti za mene: više nije potreban onaj CD i šifra za onlajn plaćanje već stiže SMS s kodom (kao kod Telenor banke; trebao sam da odem do ekspoziture da potpišem nešto da me prebace na taj novi sistem) i, koliko sam razumeo, prva četiri plaćanja onlajn nalogom su besplatna a posle toga su 40 din. i mislim da se ne naplaćuje naknada uopšte za plaćanja na račune u okviru banke (i ne broje se u ta četiri -- baš sam sad u novembru imao sedam plaćanja onlajn od čega četiri na račune pravnih lica sa računima u Intezi, a tri na račune van Inteze i ni za jedan mi nije naplaćena provizija).


RE: Koja banka nudi najbolje uslove? - bobanVA - 28.01.2016

AIK banka - domaća i jaka
Održavanje sa e-bankingom 150 dinara.
Izdavanje čekova besplatno.
Za svaku promenu dobija se SMS poruka.
Svi e-nalozi za paćanje besplatni, bez obzira na broj.
Napomena: Ovo je penzionerski račun, ne znam detalje za ostale.


RE: Koja banka nudi najbolje uslove? - ljubisa.va - 28.01.2016

@bobanVA,

jeste za penzionere ta pogodnost. I treba, radili ste i zaradili. Problem je sto za ove "ostale" niko ne mari. Ali dobro, ko zna zasto je to dobro...