Limundo Cafe
Ovlascenja inspekcija??? - Verzija za štampu

+- Limundo Cafe (https://cafe.limundo.com)
+-- Forum: Limundo (https://cafe.limundo.com/forum-1.html)
+--- Forum: Prodaja (https://cafe.limundo.com/forum-7.html)
+--- Tema: Ovlascenja inspekcija??? (/thread-725.html)Ovlascenja inspekcija??? - KingInTheNorth - 22.03.2016

Prvo da se izvnim sto otvaram novu temu mozda nepotrebno ali desila mi se neverovatna stvar. Prodao sam LCD TV dijagonale 81 cm preko Limunda, kupac uplatio i ja danas pozovem kurira da ga posaljem. Medjutim... kaze meni covek da mi ne preporucuje da ga saljem jer navodno su neverovatno rigorozne kontrole posiljki zbog sverca bele tehnike iz Madjarske i slanja iste preko kurirskih sluzbi da moze da mi se desi da TV bude zaplenjen i onda ja da moram da dokazujem poreklo??? Malo sam izguglao i vidim da stvarno zaplenjuju robu (nadjoh par vesti, mislim da je bio Bex u pitanju) ali s obzirom da nemam racun od televizora najiskrenije mi nije svejedno pa bih zamolio ako neko ima bilo kakvih iskustva da se javi i posavetuje me.


RE: Ovlascenja inspekcija??? - 999 - 22.03.2016

To važi samo za nove stvari, ako nemaju račun možete staviti propratno pismo u kutiju i napisati da pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdite da ste tv dobili kao svadbeni poklon, kupili od prijatelja ili već neki drugi način.

Drugi način da to pošaljete je da ga prepakujete u neku polovnu kutiju...Ja prodajem polovne stvari pa nemam tih problema ali ako za novu stvar nemate poreklo može da se izkomplikuje.


RE: Ovlascenja inspekcija??? - KingInTheNorth - 22.03.2016

Relativno je nov, nemam racun jer sam ga "otkupio" od prijatelja kome je to bio svadbeni poklon (ali mi ne odgovaraju dimenzije). Zbog dimeznija cu morati da ga spakujem u originalnu kutiju. Nije mi svejedno jer znajuci u kakvoj zemlji zivimo ako se to iskomplikuje pa ja mora da idem za Beograd ili NIs (ili gde vec) da dokazujem poreklo bice skuplja dara nego mera.