Limundo Cafe
Pomoc oko pisanja izjave - Verzija za štampu

+- Limundo Cafe (https://cafe.limundo.com)
+-- Forum: Zajednica (https://cafe.limundo.com/forum-18.html)
+--- Forum: Druženje, i samo druženje (https://cafe.limundo.com/forum-19.html)
+--- Tema: Pomoc oko pisanja izjave (/thread-807.html)Pomoc oko pisanja izjave - Sergioking - 14.10.2016

Pozdravljam sve forumase.
Zamolio bih,ako neko kojim slucajem zna kako ,da mi pomogne.
Treba da napisem jednu izjavu.
Formulisano tacno,od mene se trazi:
"Pisanu izjavu overenu u sudu,opstini ili kod javnog beleznika za mene i clanove porodicnog domacinstva u kom svojstvu stanujem na navedenoj adresi"

Ja sam podstanar pa treba da napisem da smo podstanari.

E sad,neznam jel dovoljno da napisem samo:Ja(ime i prezime jmbg,pod punom kr i mat odg tvrdim,pa da pisem i za suprugu i klince,njihovi podaci,ili oni moraju posebno?)
Ne verujemda treba za klince,oni su maloletni.

Ako neko zna,unapred hvala.


RE: Pomoc oko pisanja izjave - sasacv68 - 14.10.2016

Verovatno zavisi od svrhe  - zbog koje ti traze tu  izjavu ... (nadam se da nije zbog potvrde o zaduzenju poreza) ...

Generalno pises prvo onoga ko daje izjavu, ime i prezime, sa bitnim generaijama za identifikaciju (jmbg, broj lk, ...) i drugim relavantnim podacima  (zbog cega se daje izjava) i na kraju dolazi srodstvo sa davaocem izjave - tu ces za poddnosioca napisati LICNO, ...
onda ostali  - da predpodstavim  - koji zive u zajednickom domacinstvu i/ili na istoj adresi - i na kraju srodstvo sa podnosiocem (supruga, dete, ...)

I da, tu tvoju izjavu verovatno treba da potvrde dva svedoka  -  svojim potpisima i prisustvom, prilikom overe u opstini ili sudu

npr. za jedno ovakvo uverenje:
[Slika: 2eprom1.png]

osim potvrdi iz firme, sa zavoda i sl. - treba i izjava dva svedoka - ko sve cini zajednicko domacinstvo (nebitno da li se stanuje u svom ili iznajmljenom stanu), kako bi na osnovu broja clanova, izracunali prosek primanja po clanu.


RE: Pomoc oko pisanja izjave - Sergioking - 14.10.2016

Ma,ne nija ta svrha,svrha je vojne prirode,bio sam vojno lice,pa sad dokazujem da sam podstanar.Imam svu potrebnu dokumentaciju,medjutim neznam kako da im napisem ovu izjavu.U svakom slucaju hvala,dao si mi ideju.


RE: Pomoc oko pisanja izjave - kristiola - 15.10.2016

Takve izjave je relativno jednostavno napisati. Ono sto ti treba da napises je bukvalno ovim recima

JA, Petar Petrovic, JMBG 0505987154654,  (pod punom materijalnom i krivicnom odgovornoscu) sa adresom prebivalista ul. Kralja Petra 42, 11000 Beograd, OVIM IZJAVLJUJEM SLEDECE:
Sa clanovima svoje porodice, zivim na adresi Kralja petra 42 u svojstvu podstanara. Clanovi moje porodice koji zive sa mnom su:
-mldb. sin Jovan Petrovic (JMBG)
-zena Jovanka (jmbg).
Ovu izjavu dajem radi regulisanja vojne obaveze.

U Beogradu,
Dana: 15.10.2016                                                                                                                            
Potpis _______________

Ja bih tako napisala. Mozda je ipak najbolje da njih pitas, mada ne vidim potrebu da bilo sta drugo pise. Mislim da je potrebno navesti i decu bez obzira sto su maloletni, jer su i oni clanovi domacinstva, samo se napise da se zna da je dete i da li je maloletno ili ne. Koliko ja znam potrebna je samo 1 izjava, a ne za svakog ponaosob. Znaci jedna izjava, na kojoj su podaci svih koji zivite tamo.
Takodje kada to otkucas i budes isao da overavas, sigurno oni na overi znaju da li je sve napisano.


RE: Pomoc oko pisanja izjave - Sergioking - 15.10.2016

Thanks Kristiola,znam ja da bih trebao njih pitati,ali ta kancelarija odgovara na tel samo utorkom i cetvrtkom od terminu od 11 do 13h i niukad u zivotu nisam uspeo da dobijem vezu.
A ako pogresim,onda Jovo nanovo pa ponovo da placam overe.
Za 15 tak overa dokumenata i trazenje nekih papira iz poreske pukao sam oko 7k rsd,a vecina sluzbenika nadrndana k'o da su na robiji a ne na poslu.


RE: Pomoc oko pisanja izjave - kristiola - 15.10.2016

Ja sam radila administrativne poslove kod advokata i u sudu, pa je ovo otprilike iz mog iskustva tako. Nisam pravnik, ali sam im radila papirologiju.
Iz iskustva, otprilike i da uzmes papir i olovku i da napises ono sto treba, jednostavnim recnikom, ako pise sve sto treba, prihvatice.
Medjutim, bez obzira i ako je sastavljao advokat, a iz nekog razloga nema ono sto treba od informacija, mogu da vrate.
Na tvom mestu bih otkucala predlog izjave, i odnela im da pogledaju i da kazu da li je to sve sto treba. Ako kazu da to tako treba da izgleda, tek onda bih overavala i placala.
Nisu male takse, sve mi je poznato..
U odredjenim slucajevima u opstini je overa besplatna. Trebalo bi proveriti koji su to slucajevi. Ja znam da je besplatno za: studente za dokumenta za fakultet, nezaposlene kojima treba overa dokumenta za posao. Medjutim, ne bi me cudilo i da je to nesto za regulisanje vojnih obaveza besplatno. Napominjem da se overa UVEK placa i u sudu, i kod javnog beleznika. Samo u opstini za neke slucajeve se ne placa.
Nadam se da sam ti malo pomogla.


RE: Pomoc oko pisanja izjave - Sergioking - 17.10.2016

Puno si mi pomogla.
Hvala ti.
Sad mi je bas drago sto sam na ovom forumu trazio pomoc Smile


RE: Pomoc oko pisanja izjave - kristiola - 17.10.2016

Hajde samo kad vidis na kraju sta treba, javi kako je proslo Smile